Search
Close this search box.

Preview: Bundesliga & Serie A

BUNDSERIEA

Ook in andere Europese landen komt het begin van het seizoen dichter bij. Als laatste komen de Duitse en Italiaanse competities aan de beurt, respectievelijk de Bundesliga en de Serie A. Zij beginnen aan hun eerste wedstrijden vanaf vrijdag 18 augustus.

Bundesliga

Het is al van het seizoen 2011-2012 geleden dat een andere club dan Bayern München de titel binnenhaalde. Dat wil zeggen dat de Rekordmeister al elf seizoenen na elkaar het schild de lucht in mag heffen. Toch begonnen ze hun voorbereidingen dit jaar niet al te goed. In de Supercup-finale moesten ze het onderspit delven tegen Leipzig, dat won met 3-0.

Dit jaar hebben ze ook een nieuwe trainer aangenomen: Thomas Tuchel. Deze Duitse trainer heeft geen al te beste reputatie, aangezien hij bij zijn drie laatste clubs (Dortmund, PSG, Chelsea) met ruzie moest vertrekken. Bayern heeft wél weer een geweldige slag geslagen met de aanwinst van Harry Kane. Na het vertrek van Lewandowski en de matige hulp van Sadio Mané had de Beierse club weer trefzekerheid nodig. Een andere tactiek die ze gebruikten was om spelers van bij hun twee sterkste uitdagers te halen: Borussia Dortmund en RB Leipzig.

De Borussen slaagden er vorig jaar net niet in om Bayern van hun elfde titel te beroven. Ze hadden nog een overwinning op de slotspeeldag nodig, maar speelden het 2-2 gelijk. Dit jaar zouden ze weer heel hoog kunnen eindigen, maar dat zullen ze dan wel moeten doen zonder hun sterspeler Jude Bellingham. Die ging voor 103 miljoen euro naar Real Madrid, en scoorde meteen in de openingsmatch.

Ook Leipzig zal proberen om Bayern München van de troon te stoten. In de Supercup konden ze hen al overklassen, dus is het maar afwachten of ze dat in de rest van het seizoen ook zullen doen. Bij Die Roten Bullen hebben ze wel een drukke transferzomer achter de rug. Ze moesten Szoboszlai, Nkunku en Gvardiol laten gaan aan Engelse ploegen. In hun plaatsen komen jonge talenten als Loïs Openda en Xavi Simons. Natuurlijk zijn er ook nog een paar gevestigde waarden aanwezig, waaronder Timo Werner en Dani Olmo.

Serie A

Vorig jaar werd Napoli met 16 punten voorsprong kampioen. Een herhaling van dat scenario lijkt onwaarschijnlijk, maar Napoli beschikt wel over goede papieren. Met Victor Osimhen en Kvicha Kvaratskhelia behouden ze hun twee beste spelers en kampioenenmakers. Een persoon die wél wegging bij Napoli was Kim Min Jae, een Zuid-Koreaan die het nu bij Bayern München gaat proberen. Ook opvallend is dat Luciano Spaletti niet langer de trainer zal zijn. Deze Italiaan uit Certaldo was vanaf mei 2021 trainer van Napoli, en won vorig jaar dus overtuigend de titel. Hij neemt een sabbatjaar na een ruzie met eigenaar De Laurentiis. Zijn vervanger wordt de Fransman Rudi Garcia, die eerder de trainer was van Al Nassr.

Mogelijke uitdagers voor Napoli kunnen we vinden in Milaan. Bij AC Milan is doelman Mike Maignan dit seizoen wel fit vanaf de eerste minuut. Tweede doelman Ciprian Tatarusanu kwam daardoor wel aan wat meer speelminuten, maar toch verloor de Milanese club heel wat punten. Daarbovenop werd de aanvalslinie versterkt, dus Rafael Leao zal nu de hulp krijgen van Christian Pulisic en Samuel Chukwueze. Alleen de spitspositie en het middenveld lijken nog niet helemaal in orde. Olivier Giroud heeft vorig jaar 13 doelpunten gescoord, en is dus heel nuttig geweest, maar de 36-jarige Fransman wordt ook niet bepaald jonger. Ook het middenveld moet grondig aangepakt worden: na het vertrek van Sandro Tonali, Brahim Diaz en de blessure van Ismaël Bennacer moet er een geheel nieuw middenveld opgesteld worden.

Die andere ploeg uit Milaan, Inter, werd vorig jaar Champions League-finalist en eindigde op de derde plaats. Zij verloren vooral veel trefzekerheid, toen ze Romelu Lukaku en Edin Dzeko moesten laten gaan. Om hen te vervangen werden Marko Arnautovic en Marcus Thuram gehaald, maar het is nog afwachten of zij over dezelfde kwaliteiten bezitten. Na het WK in Qatar zal er ook meer dan ooit naar de winnaar Lautaro Martinez gekeken voor het doelpuntensaldo.

Misschien Juventus dan? Ze zullen zich dit jaar enkel concentreren op de Italiaanse competitie, aangezien ze na het ‘plusvalenza’-schandaal voor een jaar uitgesloten werden op het Europese voetbal. Maar hun selectie is niet meer zo aantrekkelijk: Adrien Rabiot, Moise Kean, Weston McKennie en zelfs Paul Pogba zijn niet meer in staat om de ploeg omhoog te trekken.

En ook de Romeinse ploegen zijn niet meer zo sterk: Lazio werd vorig seizoen nog tweede, maar ze verloren wel hun beste speler Milinkovic-Savic aan Al-Hilal. Opnieuw tweede worden zou dus al een fantastische prestatie zijn voor trainer Sarri en zijn team. Ook bij AS Roma is er weinig kans op de titel. Al zullen we hopelijk wel kunnen genieten van het voetbalentertainment van trainer José Mourinho.

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek