Search
Close this search box.

EURO 2024: Rode Duivels

EURO 2024 - Red Devils

België speelt binnenkort twee EK-kwalificatiewedstrijden. De eerste zal doorgaan tegen Azerbeidzjan, de tweede tegen Estland. Het worden de derde en vierde wedstrijd in deze EK-kwalificatiecampagne voor de Rode Duivels. Lees hieronder een korte voorbeschouwing.

Algemeen

Domenico Tedesco maakte een paar dagen geleden de selectie van de Rode Duivels voor de twee aankomende wedstrijden bekend. De jonge Duivels zijn ook al gearriveerd in Tubeke, hun uitvalsbasis voor dit EK. Alleen Yannick Carrasco was er nog niet. We wisten al dat Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois niet bij de selectie zouden zitten, zij zouden pas terugkeren aan de aanvang van het EK, maar welke Duivels krijgen dan wél de kans om ons naar dat EK te loodsen?

Door veel blessures en veel spelers met een onzekere vorm, moest de bondscoach heel wat puzzelen om de selectie in orde te brengen. In die categorie mogen we ook Romelu Lukaku noemen. De spits is net nog naar Rome verplaatst, maar heeft daar nog maar één wedstrijd gespeeld, waarin hij niet bepaald het verschil maakte. Ook Jeremy Doku transfereerde net naar Manchester City en werd opgeroepen. Wie er voor het eerst bij zit, is de jonge Hugo Siquet van Cercle Brugge.

Thibaut Courtois is dus niet van de partij, de doelman is voor lange tijd niet beschikbaar omwille van een zware knieblessure. In zijn plaats komen Koen Casteels, Arnaud Bodart, Matz Sels en Thomas Kaminski.
De nieuwe verdediger Hugo Siquet start in de achterste linie naast Jan Vertonghen, Ameen Al-Dakhil, Zeno Debast, Wout Faes, Arthur Théate en Timothy Castagne.
Voor hen komen de middenvelders Jouri Tielemans, Amadou Onana, Oral Mangana en Olivier Deman. Zij zullen voor de dreiging moeten zorgen nu Kevin De Bruyne geblesseerd is.
In de aanvallende linie start Romelu Lukaku samen met Loïs Openda, Johan Bakayoko, Dodi Lukebakio, Leandro Trossard, Yannick Carrasco, Charles De Ketelaere en Jeremy Doku.

Na de kwalificaties zullen de 2 teams met de meeste punten doorgaan naar de volgende ronde. Alle kwalificatiewedstrijden worden nog afgehandeld voor december. Dan volgen er ook nog play-offs die de resterende 3 tickets zullen bepalen. Daarin spelen de landen die zich nog niet kwalificeerden en die het best presteerden in de Nations League. Dan volgt de knock-outfase van het toernooi.
De openingsmatch van het toernooi wordt gespeeld op vrijdag 14 juni 2024 in München, in de thuisbasis van Bayern. Op zondag 14 juli, een maand later, wordt de finale gespeeld in het Olympiastadion in Berlijn. De andere steden waarin er gespeeld wordt zijn: Keulen, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig en Stuttgart.

België-Azerbeidzjan

De derde EK-kwalificatiematch wordt die tegen Azerbeidzjan op 9 september. Als België kan winnen, heeft het evenveel punten als Oostenrijk op dit moment. De Rode Duivels zullen dat wel moeten doen op de grond in Azerbeidzjan, want de wedstrijd wordt gespeeld in de Dalga Arena in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan.

Tegen Azerbeidzjan behaalde België al 3 keer de overwinning, en speelden ze 1 keer gelijk. Ook deze keer zouden de Duivels niet al te veel problemen mogen ondervinden tegen het land dat pas op plaats 121 van de FIFA-ranking staat.

Azerbeidzjan is de laatste in Groep F van de EK-kwalificaties, met slechts 1 gewonnen punt na 3 wedstrijden. In hun laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland speelden ze 1-1 gelijk. Daarnaast speelden ze ook nog tegen Oostenrijk en Zweden, waar ze respectievelijk met 4-1 en 5-0 van verloren.

België-Estland

Op 12 september wordt de volgende wedstrijd gespeeld door de Rode Duivels: een thuismatch tegen Estland. Het wordt de vierde wedstrijd in de kwalificatiecampagne voor het EK van 2024. Op diezelfde 12 september moet Oostenrijk echter ook weer aan de bak, dus het zou kunnen dat als België wint tegen Azerbeidzjan, ze toch weer worden ingehaald als ze verliezen tegen de Esten.

Estland staat op plaats 111 van de FIFA-ranking, dus het zou in principe een moeilijkere tegenstander zijn dan Azerbeidzjan. Van de 9 wedstrijden tussen de Rode Duivels en de Esten wonnen de Belgen er 8, en moesten maar een keer de nederlaag toekennen.

Ook Estland raakte nog niet aan meer dan 1 punt. Dat punt hebben ze van de kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan. Estland speelde daarnaast nog tegen Oostenrijk én al een keer tegen België. Tegen Oostenrijk verloren ze met 2-1, de Belgen wonnen in hun wedstrijd met 0-3.

Estland mag dus geen onmogelijke opdracht zijn voor de jonge Duivels. In het Brusselse Koning Boudewijnstadion kunnen onze Rode Duivels het beste van zichzelf geven voor eigen publiek.

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek