Search
Close this search box.

Preview: European Open Antwerp

European Open: Antwerp

Gisteren begon in de Lotto Arena in Antwerpen de European Open, een tennistoernooi voor enkele van de beste spelers. Namen als Dimitrov, Goffin, Thiem en Tsitsipas passeren de revue. De finale zal gespeeld worden op zondag 22 oktober.

Het is nog maar de achtste editie van dit toernooi, dat deel is van de ATP World Tour en het enige van dit kaliber in België. Het is zowel een toernooi voor enkelspel als voor dubbelspel.

Belangrijkste spelers

Aanvankelijk had de organisatie twee huidige en twee voormalige top 10-spelers kunnen strikken, maar Jannik Sinner heeft al zijn forfait gegeven. Hij staat momenteel op de 7de plek. Wie er wel komt, is Stefanos Tsitsipas. Hij staat op de 5de plek in de wereldranglijst en speelt al een tijdje helemaal aan de top.
Dominic Thiem en Grigor Dimitrov, die allebei ex-nummer 3 zijn, zullen ook aanwezig zijn.

De Belgische David Goffin heeft van de organisatie een wildcard gekregen. Hij staat pas op plaats 100 op de ATP-ranking en kwam niet meer in actie nadat hij op 23 augustus verloor van Dennis Novak. Hij werd nog wel geselecteerd voor de Daviscup-ontmoeting met Oezbekistan, maar hij besloot niet te komen omdat hij zich nog niet klaar voelde voor de competitie. Ook paste hij voor de Challenger van Saint-Tropez in september. Hij speelde wel nog de Challenger in Orléans, waar hij tot aan de kwartfinales geraakte.

Andere Belgische talenten zijn Gilles-Arnaud Bailly en Alexander Blockx. Ook zij kregen wildcards van de organisatie, omdat ze niet hoog genoeg op de ranking staan om zichzelf te kwalificeren. De 18-jarige Blockx werd begin dit jaar nog winnaar van de Australian Open bij de junioren, en is ook de nummer 10 van de wereld in die categorie.
Arnaud-Bailly maakte vorig jaar zijn debuut tegen Goffin in de eerste ronde, en kon zich stevig verdedigen, maar moest toch het onderspit delven. Het is al een spannend jaar geweest voor de jonge Belg, die van de junioren- naar de seniorencategorie overstapte en in maar zijn eerste ITF-titel won.

De vorige winnaar van de European Open, de Canadees Félix Auger-Aliassime, zal er dit keer niet bij zijn. Hij klopt vorig jaar de Amerikaan Sebastian Korda.

Mogelijke problemen

Er is de laatste tijd veel te doen over de tennisballen waarmee de atleten moeten spelen. De oude wedstrijdballen zijn verzwaard, omdat dat het speltempo zou moeten vertragen. Daardoor zou het publiek makkelijker en aangenamer naar de match kunnen kijken.
Maar dat heeft ook gevolgen voor de atleten. Zij moeten nu al bijna elk toernooi met andere ballen spelen, waardoor ze zich moeten aanpassen om het juiste krachtevenwicht te vinden. Door met steeds zwaardere ballen te spelen, ondervinden veel tennissers sneller last aan hun polsen. Volgens sommigen, zoals Zizou Bergs, Carlos Alcaraz en Daniil Medvedev, zou het zelfs voor meer polsblessures zorgen. Zij richtten zich tot de tennisbonden en organisatoren van toernooien, de call to action is dus alleszins al gegeven. Volgens Bergs zou er maar één soort bal mogen komen, waar merken en toernooien hun ontwerp of naam op mogen zetten.

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek