Search
Close this search box.

Recap: EURO 2024 Qualifiers

EURO 2024 Qualifiers Recap

In België moest maandag de wedstrijd tussen de Rode Duivels en het Zweedse team afgelast worden. Na een schietpartij in de hoofdstad Brussel, waarbij twee Zweedse supporters het leven lieten, wilden zowel de Belgische als Zweedse spelers niet verder voetballen.

De andere wedstrijden verliepen vredig. Na een interessante week zijn enkele teams al zeker van hun plek op het Europees Kampioenschap van volgend jaar in Duitsland. Naast het gastland zelf, natuurlijk.

Groep A

Zowel Spanje als Schotland zijn al geplaatst voor de volgende fase. Zij zijn op dit moment respectievelijk de nummer 1 en 2 in groep A, met beide 15 punten. Noorwegen zit nog wel aan hun hielen met 10 punten, maar omdat ze nog maar één wedstrijd moeten spelen hebben ze geen mogelijkheid meer om bovenaan te komen staan.

Spanje won op dinsdag 12 oktober nog van Schotland met 2-0, en ook tegen Noorwegen won het met 1-0.

Groep B

Ook Frankrijk is al zeker van een plaats op het EK. Zij staan met 18 punten overtuigend op 1. Voor Nederland en Griekenland blijft het nog even spannend, zij staan op plaats 2 en 3 met 12 punten. Griekenland heeft wel al een wedstrijd meer kunnen spelen, dus Nederland staat eigenlijk in de beste positie. Zeker ook omdat Griekenland nog tegen topland Frankrijk moet spelen, terwijl Nederland ‘maar’ tegen Ierland en Gibraltar moet.

Frankrijk won vrijdag nog van Nederland, maar Nederland kon dan weer wel winnen van Griekenland. Ierland ging onderuit tegen Griekenland maar kon wel overtuigend winnen van Gibraltar.

Groep C

In deze groep is enkel Engeland al zeker van hun plek. Dat komt omdat Oekraïne zich verrassend goed stand houdt in deze groep met sterkhouders Engeland en Italië. Engeland staat nu op de eerste plaats, met 16 punten en een wedstrijd meer te gaan dan Oekraïne. Ook Italië heeft nog een wedstrijd tegoed ten opzichte van Oekraïne, maar zij moeten het wel nog wat beter doen. Oekraïne staat momenteel op de tweede plaats met 13 punten, Italië op 3 met 10 punten.

Groep D

Turkije is al zeker van hun plek, met 16 punten hebben ze een degelijke voorsprong op Wales en Kroatië. Zij hebben elk 10 punten.
Zondag won Wales nog van Kroatië, maar om zich te kwalificeren zullen ze het ook in de volgende wedstrijden beter moeten doen.

Groep E

Ook in deze groep is nog niemand zeker van hun plaats. Albanië, Tsjechië, Polen en zelfs Moldavië maken allemaal nog kans om een plekje te verzilveren.
Albanië heeft wel de meeste kansen. Zij staan momenteel al op de eerste plaats en hebben nog een wedstrijd meer te gaan dan Polen. Ook Tsjechië staat goed, zij staan op maar 2 punten van Albanië en hebben nog evenveel wedstrijden te gaan. Polen mag nog maar één wedstrijd spelen, tegen Tsjechië dan nog, dus ze moeten die zeker winnen om nog kans te maken op zich te kwalificeren.

Groep F

Zowel België als Oostenrijk zijn zeker van hun plaats. Met 16 punten staan ze op plaats 1 en 2, met 10 punten voorsprong op Zweden. Natuurlijk moeten we hier ook nog even de uitslag van de wedstrijd van maandag afwachten. De UEFA zou ten laatste op vrijdag een beslissing maken.
Oostenrijk moest vorige week het onderspit delven tegen België, maar het won wel met een kleine 0-1 van Azerbeidzjan.

Groep G

Ook in deze groep is niemand al zeker. Hongarije en Servië staan op een schijnbaar zekere plaats met 14 en 13 punten, maar Montenegro heeft toch nog een kleine kans om hen in te halen. Zij staan op de 3de plek met 8 punten en nog twee wedstrijden te gaan. Het zal wel een moeilijke opdracht worden, want de Montenegrijnen moeten zelfs nog tegen Hongarije spelen.

Groep H

Slovenië en Denemarken staan schijnbaar op een zekere plaats met 19 punten, maar toch kunnen Kazachstan en Finland hen nog inhalen. Zij staan respectievelijk op de 3e en 4e plek met 15 en 12 punten, en alle teams moeten nog twee wedstrijden spelen.

Groep I

Roemenië staat momenteel op de eerste plaats, maar dat heeft ook veel te maken met de uitgestelde wedstrijden van Israël. Die moesten normaal gezien tegen Zwitserland spelen, maar door de gebeurtenissen in Israël werd die wedstrijd uitgesteld. Daardoor heeft Zwitserland een wedstrijd minder kunnen spelen, maar hebben ze wel mogelijkheden om Roemenië in te halen omdat ze maar 1 puntje nodig hebben.

Groep J

Portugal haalde een mooie 24 op 24, waardoor ze ook nu al zeker zijn van een plaats in de volgende ronde. Ze staan momenteel met 8 punten voor op Slowakije, dat nog niet zeker is van hun plaats. Luxemburg staat namelijk wel op 5 punten achterstand, maar ze hebben wel nog twee wedstrijden te gaan.

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek