Search
Close this search box.

Finales in de beker van België

De Beker van België, ook wel de Croky Cup genoemd, is volgens veel fans het mooiste voetbaltoernooi. Zeker omdat de amateurploegen verrassend sterk uit de hoek kunnen komen tegen grote tegenstanders. Vanaf vandaag komen enkele Belgische teams samen om de 1/16de finales in die Beker van België te spelen. Huidig kampioen Antwerp wil zijn titel natuurlijk behouden, maar dan zal het wel deze ronde moeten winnen en ook de volgende rondes overleven tegen namen als Genk, Gent en Club Brugge. En wat met de sterkhouders in 1B?

Dinsdag 31 oktober

De teams die deze ronde zullen aftrappen zijn Eupen en Oostende. Zij beginnen aan hun wedstrijd om 18u30 in het Kehrwegstadion in Eupen. Oostende staat momenteel op de 15e plaats in de Eerste Klasse B, en neemt het op tegen de 10e plaats in de Jupiler Pro League. Er staat hen dus een flinke uitdaging te wachten.

Mechelen moet in de Jupiler Pro League nog wel wat punten proberen scoren, want ze staan nu op de 14e plaats met een magere 11 punten. Maar vandaag moeten ze zich bewijzen tegen Knokke, dat op de 9e plek staat in de Eerste klasse amateurs.

Cercle Brugge en Zulte Waregem spelen om 20u30 hun wedstrijd. Cercle staat momenteel op plaats 4 in de Jupiler Pro League, en Zulte Waregem op 1 in de Eerste Klasse B.

STVV speelt tegen Francs Borains, een team op de 14e plek in de Eerste Klasse B. Sint-Truiden staat op plaats 9 in de Pro League.

De leider in de Eerste Nationale, RAAL La Louvière, staat met 26 op 30 sterk. Zij moeten vandaag tegen Anderlecht proberen bewijzen dat ze in de Pro League horen te staan. Dat Anderlecht doet het goed in de Pro League, en staat met 24 punten op de tweede plaats.

Tegelijk met Anderlecht speelt Charleroi tegen Thes Sport. Charleroi doet het ook niet meteen heel goed in de JPL, het staat amper op de 11de plek. Thes Sport is een ploeg uit de eerste amateurklasse, en staat daar op plaats 7.

Woensdag 1 november

Woensdag beginnen ze er vroeg aan; de eerste wedstrijd wordt gespeeld om 15u. Union doet het heel goed in de Jupiler Pro League en staat momenteel eerst. Ze zouden dus vrij gemakkelijk moeten kunnen winnen van Meux.

Even later krijgen we dan een interessante wedstrijd tussen Lierse K. en Antwerp. In Antwerpen moeten ze zich nog kunnen bewijzen, want de Sinjoren staan momenteel net op de 7de plaats. Al zijn ze wel titelhouder, dus misschien wint dat mentale voordeel het wel. Over deze wedstrijd komt nog een meer uitgebreid artikel, dat je kan lezen via de Magic Betting Nieuwswebsite: www.news.magicbetting.be .

Om 16u is het dan aan Genk. Zij spelen tegen URSL Visé, dat op de laatste plaats staat in de eerste amateurklasse. Het zou dus geen grote uitdaging mogen zijn voor Genk, dat op de 5e plaats staat in de JPL.

Een grote verrassing in deze Croky Cup is toch wel Eendracht Elene-Grotenberge. Zij staan op plaats 11 in derde nationale. Hun tegenstander is OH Leuven, dat in de JPL ook snel nog eens punten moet zien te rapen. Momenteel hebben ze 12 punten en staan ze op plaats 13.

Kortrijk staat op de voorlaatste plek in de JPL, met ook maar één punt meer dan Westerlo. Zij spelen morgen tegen Dender, dat op de 6e plek staat in 1B. Het kon wel al winnen van Beerschot en speelde gelijk tegen Oostende.

De derde plek in de JPL, Gent, speelt zijn wedstrijd tegen een club uit het ‘hogere midden’ van 1B: Patro Eisden. De ploeg uit Maasmechelen staat momenteel op de 7e plek in hun reeks.

Een tweede ploeg uit Charleroi, Olympique Charleroi, speelt tegen RWDM. Die ploeg uit Molenbeek staat nu op plaats 12 in de JPL, maar kan zeker hoger eindigen in deze Croky Cup. Ook Olympique Charleroi staat op de 12e plek, maar dan wel in de eerste amateurklasse.

Ook SK Beveren – Westerlo belooft een leuk duel te worden. Westerlo, dat nu de rode lantaarn is in de JPL, moet zich proberen bewijzen tegen een team uit de Eerste Klasse B.

Standard zit in de middenmoot in de JPL, op een 8e plek, maar moet in de Croky Cup tegen een club uit de tweede amateurklasse: Racing Harelbeke.

Afsluiten doen Beerschot en Club Brugge. Beerschot staat op de 3e plek in de Eerste Klasse B, Club Brugge op 6 in de Pro League.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek