Search
Close this search box.

Preview: EURO 2024 Qualifiers

EURO2024Qualifiers

De laatste speeldagen in de kwalificaties voor het EK van 2024 in Duitsland komen er bijna aan. In de volgende twee weken kunnen we alweer genieten van Europees internationaal voetbal, waarin ook onze Rode Duivels kunnen uitblinken. Zij zijn wel al verzekerd van een EK-ticket, maar veel landen nog niet.

Groep A

Spanje en Schotland mogen alvast feesten, want zij zijn allebei al geplaatst voor het EK. Het Noorwegen van Erling Haaland kon zondagavond nog een kans wagen op een plaats in het EK, maar de Spanjaarden waren een te groot obstakel. Daardoor hebben de Noren geen kans meer om zich te plaatsen, want ze hebben nog maar één wedstrijd te gaan en Spanje en Schotland hebben allebei 5 punten meer. Voor Georgië en Cyprus was het al langer niet meer mogelijk om nog door te stoten.

De volgende wedstrijden zijn dus vooral een strijd tussen Spanje en Schotland om de eerste plek. Donderdagavond 16 november spelen ze allebei een wedstrijd, respectievelijk tegen Cyprus en Georgië. Op de 10e speeldag speelt Spanje dan weer een wedstrijd tegen Georgië, terwijl Schotland tegen Noorwegen duelleert.

Groep B

Frankrijk speelt een foutloos parcours, en was na hun overwinning tegen Nederland op 13 oktober al zeker van een plaats op het EK. Datzelfde Nederland moet nog even bang afwachten, want het heeft evenveel punten als Griekenland, maar wel een wedstrijd minder. Een overwinning tegen Ierland of Gibraltar, die geen kans meer maken op een ticket, moet volstaan.

Ze krijgen daar meteen de kans toe op zaterdag 18 november. Dan speelt Oranje tegen Ierland, terwijl Frankrijk het kleine Gibraltar treft. Als het dan niet lukt voor de Nederlanders, krijgen ze een tweede kans op dinsdag 21 november, wanneer ze Gibraltar treffen. Op diezelfde dag spelen ook nog Frankrijk en Griekenland tegen elkaar.

Groep C

Ook in deze groep is nog maar één team zeker van hun ticket voor EURO 2024: Engeland speelde geen perfect parcours, maar staat toch op een zekere positie ten opzichte van tweede plaats Oekraïne. Dat land vormt een stevige hindernis voor Italië, dat ook minstens 3 punten nodig heeft om nog verder te gaan. De Squadra speelt op de laatste speeldag een wedstrijd tegen de Oekraïners. Die zal bepalen wie er mee naar Duitsland mag.

Maar eerst spelen de Italianen nog tegen Noord-Macedonië, op vrijdag 17 november. Een overwinning zou hen al een hele stap helpen, maar nog niet meteen verzekeren van een ticket. Engeland speelt diezelfde dag tegen Malta. Op maandag 20 november krijgen we dan het duel tussen Oekraïne en Italië, op hetzelfde moment speelt Engeland tegen Noord-Macedonië.

Groep D

Turkije is het eerste land uit deze groep dat een ticket heeft kunnen bemachtigen. Het land heeft zes punten meer dan Wales en Kroatië, die respectievelijk op de tweede en derde plaats staan. Voor Armenië zal het heel moeilijk worden om nog hogerop te raken, Letland heeft geen enkele kans meer.

Wales moet eerst uitkomen tegen Armenië, op zaterdag 18 november. Op diezelfde dag spelen ook Letland en Kroatië een duel. Op de laatste speeldag spelen Wales en Turkije nog tegen elkaar, en mag Kroatië nog punten zoeken tegen Armenië.

Groep E

De punten liggen dicht bij elkaar in deze groep, al maakt Albanië wel de meeste kans om een ticket in de wacht te slepen. Ze hebben twee punten voorsprong op Tsjechië, en hebben nog twee wedstrijden te gaan. Polen heeft nog maar één wedstrijd te gaan, dus zullen ze hun beste beentje moeten voorzetten als ze nog kans willen maken om door te zijn. Ook Moldavië maakt nog kans, maar dan moet het zijn volgende wedstrijden tegen Albanië en Tsjechië kunnen winnen. Dat lijkt een bijna onmogelijke opdracht.

Maar ze zullen het wel proberen, met de eerste wedstrijd op vrijdag 17 november: dan treffen ze Albanië. Een paar uur later zal Polen tegen Tsjechië hun laatste kans grijpen om nog hogerop te raken. Tsjechië speelt op maandag 20 november ook nog tegen Moldavië, wanneer Albanië hun campagne afsluit tegen de Faeröer.

Groep F

De Rode Duivels konden zich op 13 oktober al plaatsen voor het EK, toen ze van directe concurrent Oostenrijk wonnen met 2-3. Voor de Oostenrijkers bleek het geen te grote klap, want ook zij konden zich aan paar dagen later kwalificeren na winst in Azerbeidzjan. Datzelfde Azerbeidzjan zorgt voor België nog voor een kleine horde, want de Rode Duivels moeten van het land winnen om groepswinnaar te worden. Anders kan Oostenrijk die plek nog opeisen als ze winnen van Estland.

Eerst spelen Azerbeidzjan en Zweden een wedstrijd op donderdag 16 november. Op hetzelfde moment trapt Oostenrijk af in Estland. Op 19 november is het dan aan België, zij ontvangen Azerbeidzjan in het Koning Boudewijnstadion. Tegelijk speelt Zweden nog een wedstrijd tegen Estland.

Groep G

Ook hier is nog niemand zeker, maar het ziet er wel naar uit dat Hongarije en Servië aan het langste eind zullen trekken. Montenegro heeft nog een kleine kans om een ticket te verzilveren, maar dan moeten ze wel nog winnen van Litouwen en Hongarije. Litouwen en Bulgarije hebben geen kans meer om nog een ticket te kunnen winnen.

Hongarije kan op donderdag 16 november zijn voorsprong al vergroten. Een paar uur later zal Montenegro het opnemen tegen Litouwen. Op 19 november krijgen we het duel tussen Hongarije en Montenegro, terwijl Servië tegen Bulgarije speelt.

Groep H

Slovenië en Denemarken lijken bijna zeker van een plek op het EK, maar ook Kazachstan maakt nog kans. Finland heeft nog fel gevochten, maar zij geraken niet meer boven de leiders uit. Voor Noord-Ierland en San Marino was het toernooi al langer beslecht.

Kazachstan mag meteen wat punten behalen tegen San Marino op vrijdag 17 november. Op diezelfde dag spelen Finland en Noord-Ierland ook een wedstrijd. De leiders komen op die dag ook tot spelen, en vechten het in Kopenhagen uit. Noord-Ierland ontvangt op maandag 20 november Denemarken, Finland speelt tegen San Marino en Slovenië mag nog een laatste keer tegen Kazachstan.

Groep I

Roemenië staat in deze groep op kop, op de voet gevolgd door Zwitserland, dat maar één puntje minder heeft en ook nog een wedstrijd meer moet spelen. Ook Israël en Kosovo maken nog kans, maar dan moeten ze in de volgende wedstrijden wel bijna elke keer winnen. Voor Wit-Rusland en Andorra is een ticket niet meer bereikbaar.

Israël speelt op woensdag 15 november eerst nog tegen Zwitserland. Daarna is het aan Wit-Rusland en Andorra, die op zaterdag 18 november een duel spelen. Op diezelfde dag speelt Zwitserland tegen Kosovo en Israël tegen Roemenië. Op de laatste dag, 21 november, krijgen we een affiche tussen de twee leiders. Dan speelt ook Israël nog tegen Andorra, en Kosovo tegen Wit-Rusland.

Groep J

Voor Portugal leek het ticket al langere tijd een zekerheid. Na hun overwinning tegen Slowakije op 13 oktober zijn ze definitief zeker van een plek in Duitsland. Dat Slowakije ligt ook heel dicht bij een volgende ronde, één punt volstaat om het ticket te bemachtigen. Als hen dat niet lukt, ligt Luxemburg op de loer om hen toch nog in te halen.

Portugal mag op 16 november in deze groep starten tegen Liechtenstein. Op hetzelfde moment speelt Luxemburg tegen Bosnië en Herzegovina, en Slowakije tegen IJsland. Portugal komt daarna nog één keer uit in deze ronde, op zondag 19 november tegen IJsland. Luxemburg komt die dag op bezoek in Liechtenstein, terwijl Slowakije zijn laatste wedstrijd beslist tegen Bosnië en Herzegovina.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek