Search
Close this search box.

European Matchday 5

European Matchday 5

Vanaf dinsdag 28 november begint opnieuw een week van internationaal clubvoetbal. De beste teams van Europa gaan de strijd aan om zo ver mogelijk te geraken in de bekendste competities. En wat kunnen onze Belgische teams nog doen tegen de Europese voetbalreuzen?

Champions League

Bayern München speelt een perfect parcours, met 12 punten na 4 wedstrijden. Het wordt wel nog spannend tussen de andere drie teams, waarvan Kopenhagen en Galatasaray beide 4 punten hebben. Manchester United hangt onderaan, met 3 punten, maar ook ‘The Red Devils’ kunnen zich dus nog kwalificeren. Woensdag spelen ze tegen Galatasaray, dus kunnen ze meteen al een grote stap vooruit zetten als ze winnen. Bayern speelt dan tegen Kopenhagen.

Arsenal staat comfortabel eerst, maar zal zich nog niet te ver achteruit mogen laten hangen. PSV en Lens, beide met 5 punten, kunnen de Gunners nog inhalen. Voor Sevilla, dat onderaan hangt met amper 2 punten, is enkel een tweede of derde plaats nog mogelijk. Woensdag speelt Arsenal tegen Lens, en Sevilla tegen PSV.

In groep C heeft Real Madrid nog geen enkele keer verloren. Voor Napoli is het dus moeilijk om hen nog in te halen, maar met 5 punten minder en nog twee wedstrijden te gaan is het wel mogelijk. Voor Braga en Union Berlin wordt het waarschijnlijk een strijd om de derde plek, en een plaats in de play-offs. Maar eerst krijgen we de topaffiche tussen Real Madrid en Napoli.

Real Sociedad en Inter Milan staan met evenveel punten bovenaan. Met nog twee wedstrijden in het vooruitzicht wordt elke wedstrijd dus belangrijk. Real Sociedad speelt eerst tegen RB Salzburg, Inter tegen Benfica.

Ook in groep E blijft het spannend: zowel Atlético Madrid, Lazio en Feyenoord hebben nog kans om de leidersplek op te eisen. Voor Celtic, dat onderaan hangt met 1 punt, is dat bijna onmogelijk. Atlético Madrid treft eerst Lazio Roma, terwijl Feyenoord tegen Celtic speelt.

En in groep F wordt het zo mogelijk nog spannender: iedereen heeft nog kans om te winnen. BVB Dortmund hangt wel bovenaan met 7 punten, maar PSG volgt met maar één punt minder. Zij treffen elkaar op de laatste speeldag. Eerst speelt Dortmund tegen Milan, en PSG tegen Newcastle. Kan Newcastle opnieuw stunten tegen de club uit de Franse hoofdstad, of lukt het deze keer niet?

Voor Manchester City lijkt de leidersplek in bezit, maar toch volgt Leipzig op 3 punten afstand. Manchester City kan er zelf voor zorgen dat ze nog wat verder komen te staan, want ze treffen elkaar deze week. Ook deze week spelen Rode Ster en Young Boys tegen elkaar. Zij spelen voor plaats 3, en een plek in de play-offs.

Voor Antwerp is het bijna onmogelijk om nog door te stoten. Ze hebben in de laatste vier Champions League-wedstrijden nog geen punten kunnen winnen. De gedoodverfde winnaar, Barcelona, moet er toch nog op letten dat ze niet worden ingehaald door Porto. Momenteel hebben ze evenveel punten. En ook Sjachtar is nog niet van het strijdtoneel verdwenen: de Oekraïense ploeg heeft 6 punten, en met nog twee wedstrijden zou het evenwel bovenaan kunnen eindigen.

Europa League

In groep A staan West Ham en Freiburg gelijk, dus kan één wedstrijd de beslissing maken. Ze hebben allebei 9 punten, en enkel de winnaar van deze groep stoot rechtstreeks door. West Ham speelt tegen TSC, een club uit Servië. Freiburg speelt dan tegen Olympiakos.

Marseille en Brighton strijden ook nog om de winst in groep B. Marseille staat nu op 1 met 8 punten, maar Brighton heeft maar 1 overwinning nodig om hogerop te raken. Brighton speelt tegen AEK, dat ook nog kans maakt om groepswinst te behalen. Zij hebben namelijk 4 punten. Marseille speelt tegen Ajax, dat met 2 punten enkel nog de play-offs zou kunnen behalen.

Ook in de groep met Liverpool en Union blijft het spannend. Liverpool is nu wel leider met 9 punten, maar Toulouse zit niet ver van hen af. Met 7 punten en nog twee wedstrijden te gaan is het goed mogelijk dat zij rechtstreeks doorstoten. Voor Union wordt dat iets moeilijker, zij hebben 4 punten. Ze moeten dus al de twee volgende wedstrijden kunnen winnen. Deze week spelen ze tegen Toulouse, op de laatste speeldag spelen ze nog tegen Liverpool.

Het wordt ook nog spannend in groep G, want Slavia Praag heeft evenveel punten als AS Roma. Met nog twee wedstrijden te gaan in deze groepsronde kan één wedstrijd een groot verschil maken. Donderdag speelt AS Roma tegen Servette, waarvan ze vorige keer wonnen met 4-0. Slavia Praag speelt dan tegen Sheriff, waarvan ze vorige keer zelfs wonnen met 6-0. Het ziet er dus naar uit dat de beslissing pas tijdens de volgende speeldag zal vallen.

In groep H is Leverkusen zeker van hun leidersplek, maar het blijft wel spannend in de strijd voor het ticket voor de play-offs. Qarabag en Molde hebben beide 6 punten, dus elke wedstrijd is belangrijk. Voor Häcken is ook deze mogelijkheid buiten bereik.

Europa Conference League

Gent doet het goed, maar het wordt nog spannend tussen hen en Macabbi Tel-Aviv. Zij hebben 9 punten, Gent heeft er 10. Gent speelt wel een goede reeks, en won de drie laatste wedstrijden. Het speelt donderdag tegen Zorja Loehansk, dat met 4 punten op de 3e plaats staat.

Ook Club Brugge krijgt het nog spannend, want Bodo/Glimt staat op maar 3 punten afstand. Maar ook de Bruggelingen hebben hun drie laatste wedstrijden gewonnen, dus misschien kunnen ze zich daaraan optrekken. Ze spelen op donderdag tegen Besiktas, dat met amper 1 punt onderaan hangt.

KRC Genk kan nog winnen, maar dan moet het in hun volgende twee wedstrijden wel punten scoren. Fiorentina staat in hun groep bovenaan met 8 punten, Ferencváros staat op twee met 6 punten. Genk heeft ook 6 punten. Donderdag speelt het tegen Fiorentina.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek