Search
Close this search box.

Strijden voor behoud: Europees degradatievoetbal

Relegation fear in Europe

Er moet iemand op de laatste plaats staan, zo gaat het in het voetbal. Enkele teams kunnen er deze week opnieuw voor zorgen dat ze een aantal plaatsen stijgen, en dus zekerder zijn van een plaats boven de gevarenzone.

Jupiler Pro League

Kortrijk staat op de laatste plaats in de JPL, en zal proberen zich omhoog te trekken tegen Eupen. Die staat nu op de 13e plaats met 14 punten. Als Kortrijk wint, springt het over Westerlo en komt het op gelijke voet met OHL. Als Eupen wint, springt het uit de degradatiezone en heeft het evenveel punten als RWDM.

KVC Westerlo staat ook in de degradatiezone, met enkel Kortrijk nog onder hen. Ze moeten zich nu in stand proberen houden tegen Anderlecht. Maar het zal moeilijk worden voor de Kemphanen, want Anderlecht is goed bezig en staat op de tweede plaats.

Leuven speelt dan weer tegen den Antwerp. De ‘Great Old’ zal een moeilijke tegenstander zijn, want het staat nu op plaats 5 met 24 punten.

Ligue 1

In Frankrijk staat Lyon onderaan. Met amper 7 punten na 12 wedstrijden zal het moeilijk zijn om nog veel hoger te raken. Ook hun tegenstander, Lens, zal dat waarschijnlijk kunnen beletten. Die staat namelijk op plaats 6, met 19 punten.

Ook Toulouse en Lorient, de nummers 15 en 16, spelen tegen elkaar. De winnaar van deze wedstrijd zal over Strasbourg en Marseille springen, tot plaats 11. Dan staan ze op gelijke hoogte met Nantes en Rennes.

Clermont staat op de 17e plaats en speelt tegen Brest, op plaats 7. Clermont moet eerst nog tegen Montpellier spelen. Die ploeg staat op de 14e plaats, en speelt ook nog tegen Monaco.

Bundesliga

In Duitsland speelt Darmstadt vrijdag tegen Keulen. Deze teams staan respectievelijk op plaats 15 en 18, met maar 3 punten verschil. Keulen heeft in hun laatste 5 wedstrijden nog maar één keer kunnen winnen, een volgende overwinning zou hen voor een tijdje uit de gevarenzone halen.

Bayern München, de meest succesvolle Duitse ploeg, ontvangt zaterdag Union Berlin. Bayern hoeft niet te vrezen voor degradering, maar de ploeg uit de hoofdstad Berlijn wel: het staat momenteel met 7 punten op plaats 17, net boven Keulen.

Ook Mainz 05, dat met 8 punten op plaats 16 staat, komt op zaterdag aan spelen toe. Tegen Freiburg, met 15 punten op plaats 9, zullen ze proberen de degradatiedreiging wat van zich af te krijgen.

Premier League

Burnley heeft in 13 wedstrijden nog maar 4 punten kunnen scoren, dus moet het zichzelf snel proberen opwerken. Zaterdag speelt het tegen Sheffield United, dat evengoed moet oppassen, want zij staan op de 18e plaats met maar 1 punt meer dan Burnley.

Het enige team tussen hen in, Everton, speelt tegen Nottingham Forest. Everton zou zich met een overwinning amper 1 plaats hoger kunnen krijgen, terwijl het team uit Nottingham meteen 4 plaatsen zou kunnen stijgen.

La Liga

De ploeg wél een onmogelijke opdracht lijkt, is Real Madrid. De ploeg uit de hoofdstad staat namelijk eerst, terwijl Granada op de voorlaatste plaats staat. Maar Granada zal niet meteen op de laatste plaats komen te staan, want Almería heeft 4 punten minder.

Almeria staat op de 20ste en laatste plaats, met 3 punten na 14 wedstrijden. Zij moeten het opnemen tegen Real Betis, maar ook dat zal waarschijnlijk een te groot obstakel vormen. Real Betis staat op de 7de plaats met 24 punten.

Ook Celta, de op twee na laatste, kan dit weekend extra punten behalen. Het speelt dan tegen Cádiz, dat op 3 punten boven hen staat. Als Celta wint, stijgt het meteen 2 plaatsen.

Serie A

Empoli kan zich uit de degradatiezone halen als ze kunnen winnen tegen Genoa. Ook weer geen onmogelijke opdracht, want Genoa staat op plaats 15.

Salernitana staat helemaal onderaan in de rang, terwijl Fiorentina op plaats 7 staat. Misschien kunnen ze wel wat van de motivatie terugvinden uit hun vorige wedstrijd, toen ze met 2-1 wonnen van Lazio Roma. Ook dat was niet makkelijk, want Lazio staat op de 11e plaats.

Hellas Verona heeft een grote kans om zichzelf hogerop te trekken. Ze spelen tegen Udinese, dat met 11 punten op de 16e plaats staat. Als ze winnen, springen ze net uit de degradatiezone.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek