Search
Close this search box.

Voetbalrivaliteiten: De top 4

'Football Rivalries' title on blue-red background.

Voetbalrivaliteiten: De top 4

In het voetbal lijkt het vaak alleen over de doelpunten, tactieken en kampioenschappen te gaan. Maar de supporters weten beter, want het gaat even vaak over de spanning tijdens duels tussen rivaliserende voetbalteams. In dit artikel krijgt u een overzicht van enkele van de interessantste voetbalrivaliteiten deze week.

Standard vs. Charleroi

De Waalse derby wordt deze week gespeeld in het Stade Maurice Dufrasne, beter gekend als het Sclessin. Hoewel de twee steden op meer dan 80 km van elkaar verwijderd liggen, wordt de wedstrijd toch als een derby gezien. Standard Liège en Charleroi zijn namelijk de twee succesvolste teams van Wallonië.

Op dit moment spelen ze echter iets minder goed. Standard staat op plaats 9 in de Jupiler Pro League, met 21 punten. Charleroi staat op 12 met 17 punten. De vorige keer dat de twee teams tegenover elkaar stonden, werd het 1-1. Toen werd er ook aan beide kanten een rode kaart uitgedeeld.

Club Brugge vs. KAA Gent

De wedstrijd tussen Club Brugge en KAA Gent wordt de Slag om Vlaanderen genoemd. Maar het resultaat van deze wedstrijd kan ook heel wat veranderen in de strijd om de landstitel. Deze teams staan namelijk allebei bovenaan in de rang, en op dat niveau zijn er niet veel marges.

Club Brugge staat nu op de 6e plaats in de JPL. Met een overwinning zouden ze evenveel punten hebben als Antwerp. Ze blijven sowieso wel onder Gent, dat met 32 punten op de 3e plaats staat. In hun vorige duel wonnen de Buffalo’s met 2-1.

Voetbalrivaliteiten Liverpool vs. Manchester United

De twee succesvolste voetbalclubs in Engeland zijn afkomstig van twee van de belangrijkste regio’s in het gebied North West England, daarom wordt hun doel ook de North West-derby genoemd. In het Anfield-stadion in Liverpool zullen de twee topclubs opnieuw oog in oog staan voor punten in de Premier League.

Liverpool staat nu op de leidersplek met amper een punt voorsprong op Arsenal. Een overwinning tegen een andere topclub zou hen dus een grote stap vooruit helpen. Manchester United staat net buiten de top 5, met 3 punten achterstand op Tottenham. In hun vorige treffen, geleden van 5 maart 2023, werd het 7-0 voor Liverpool.

Lazio Roma – Inter Milan

Deze wedstrijd is er een tussen een club uit de hoofdstad, en de club die momenteel op de leidersplek staat. De Milanezen worden wel achterna gezeten door Juventus, dat maar 2 punten verder staat. Voor Lazio zouden de drie punten ook welkom zijn, want zij staan pas op plaats 10 met 21 punten.

De Internazionale uit Milaan is aan een goede reeks bezig, en staat met 38 punten op de eerste plaats. In de laatste 5 wedstrijden van Inter heeft het geen enkele keer verloren, en speelde het maar één keer gelijk. Lazio speelt een meer wisselvallig parcours, met twee verliezen en twee keer gelijkspel in de laatste 5 wedstrijden. In hun vorige duel werd het 3-1 voor Inter.

Wed op deze voetbalrivaliteiten

Wil je deze voetbalrivaliteiten nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of bezoek de website voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek