Search
Close this search box.

Boxing Day: Premier League voorbeschouwing

Boxing Day: Premier League voorbeschouwing

Boxing Day valt traditioneel op 26 december, de dag na Kerstmis. Voor veel mensen staat  die dag bekend als een dag om te gaan shoppen, maar voor veel voetbalfans staat het ook synoniem met interessant voetbal. Dat is zeker het geval in Engeland: dit jaar staan er op deze dag 5 wedstrijden gepland in de Premier League. Lees hieronder een korte uiteenzetting.

Wat is Boxing Day?

Boxing Day is een feestdag, die ontstaan is in het Verenigd Koninkrijk en die gevierd wordt op de dag na Kerstmis. In de meeste andere Europese competities wordt er normaal gezien ook een korte winterstop van twee weken gehouden, maar in de Premier League gaan de wedstrijden gewoon verder. Ook in andere Britse sportcompetities plannen ze op deze dag een aantal wedstrijden.

Door de jaren heen zijn er al meer dan 4.000 duels gespeeld op Boxing Day. Het team met het hoogste aantal matchen is West Brom, afkorting van West Bromwich Albion FC. Zij speelden tot nu toe al 106 wedstrijden. De club die de meeste punten heeft verzameld op deze dag is Manchester United. In 96 wedstrijden kon het 171 punten verdienen.

En ook doorheen de rest van de week worden er wedstrijden gespeeld. Interessante wedstrijden van deze week zijn onder andere Arsenal – West Ham en Liverpool – Newcastle. Deze duels zullen mee beslissen wie er bovenaan komt of blijft.

Welke wedstrijden worden er op deze dag gespeeld?

De speeldag begint op St. James’ Park met de wedstrijd tussen Newcastle United en Nottingham Forest. De spelers uit Nottingham staan op de rand van degradatie, want met 14 punten hebben ze maar 2 punten voorsprong op Luton. Die club staat nu op de op twee na laatste plek. Newcastle United is aan een goed seizoen bezig en staat op de 7e plaats, dus op papier lijkt het al een uitgemaakte zaak. Daar staat wel tegenover dat Newcastle op 23 december van datzelfde Luton verloor met 1-0. De clubs hebben dit seizoen nog niet tegen elkaar gespeeld, maar in de voorbije vijf Premier League-seizoenen hebben ze elkaar al twee maal ontmoet. Newcastle won beide wedstrijden.

De volgende teams die het tegen elkaar mogen opnemen zijn Bournemouth en Fulham. Deze ploegen staan respectievelijk op plaats 12 en 13, met maar één puntje verschil. De winnaar zal dus automatisch boven de ander eindigen. Maar de teams kunnen zelfs meerdere plaatsen opschuiven, want ook Chelsea en Wolverhampton hebben maar één punt meer dan Bournemouth. Die ploeg wist trouwens op 9 december met 3-0 te winnen van Manchester United. De spelers uit Bournemouth zijn dan ook aan een goede reeks bezig, en zijn ongeslagen in hun laatste 6 wedstrijden. Fulham moet de nederlaag tegen Burnley van zaterdag 23 december nog verwerken.

Op hetzelfde moment speelt Sheffield United tegen Luton Town. Sheffield United zorgde er op vrijdag 22 december nog voor dat Aston Villa niet op de eerste plaats eindigde, en doorbrak daarmee een reeks van 15 ongeslagen Villa-wedstrijden. Luton Town verbaasde op zijn beurt door met 1-0 van Newcastle te winnen.

’s Avonds gaat Burnley, de ploeg van coach Vincent Kompany, de strijd aan met Liverpool. The Reds willen maar al te graag winnen van de Gunners uit Liverpool, die met één punt meer op de leidersplaats staan. Burnley heeft dringend ook wat punten nodig, want met 11 punten staat het nu op de voorlaatste plaats. En als Sheffield kan winnen van Luton Town, zal Burnley op de laatste plaats komen te staan. Als we naar de statistieken kijken, lijkt het ook bijna zeker dat Liverpool zal winnen, want in hun voorbije 8 ontmoetingen kon Burnley maar één keer winnen.

Om de dag af te sluiten staan Manchester United en Aston Villa nog tegenover elkaar. United moet dringend orde op zaken stellen, want door hun wisselvallige resultaten staat het pas op de 8e plaats in de Premier League. Ook op zaterdag 23 december verloor het nog van West Ham, dat met 2 punten meer op plaats 6 staat. Op hun eigen Old Trafford mogen ze het dus opnemen tegen Aston Villa. Die ploeg doet het zeer goed, en staat nu op de 3e plaats. Opvallend was dan wel dat het op vrijdag 22 december niet kon winnen van Sheffield United. Bij een overwinning zouden ze (gedeeld) koploper worden.

Wedden op Boxing Day

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek