Search
Close this search box.

AFCON 2023: Voorspellingen

'AFCON 2023 Predictions' on a green background with African continent.

AFCON 2023: Voorspellingen

AFCON 2023 gaat op zaterdag 13 januari van start. Slechts één van de 24 landen kan op 11 februari de beker in de lucht houden. De favorieten doorgelicht:

Marokko

Sinds het wereldkampioenschap van 2022 wordt Marokko als een van de sterkste favorieten gezien. Bondscoach Walid Regragui leidde zijn team met onder andere Hakim Ziyech en Achraf Hakimi naar een historische plaats op het WK. In hun 6de deelname wonnen ze verrassend van onder andere Spanje en Portugal, maar werden ze in de halve finale tegengehouden door Frankrijk. Marokko bereikte uiteindelijk de vierde plaats nadat ze in de troostfinale ook verloren van Kroatië. Het was de eerste keer dat een Afrikaans land kon doorstoten naar een halve finale.

Senegal

In de vorige editie won Senegal na penalty’s tegen Egypte. Ze waren dan ook een van de grote kanshebbers op het WK, maar na een blessure van sterkhouder Sadio Mané moesten ze het toernooi verlaten. Ze kunnen dit jaar ook rekenen op Chelsea-aanvaller Nicolas Jackson. Hij scoorde al 7 keer in 19 wedstrijden in Engeland, en kan ook voor Senegal veel betekenen. De Senegalese ruggengraat is met kapitein Kalidou Koulibaly al meteen gesterkt, en ook Pape Matar Sarr en Edouard Mendy begeleidden hun team mee naar de overwinning.

Egypte

De recordhouder gaat op zoek naar de achtste titel. Vorig jaar geraakten ze wel tot in de finale, maar kwamen ze niet aan scoren toe. Ook bij de penalty’s konden ze niet op tegen tegenstander Senegal. Egypte vertrouwt op de meesterlijke Mohamed Salah, die Liverpool voor een tijdje achter zich moet laten. Hij geraakte al twee keer tot in de finale met Egypte, in 2017 en 2022, maar kon de beker nog niet in de lucht steken.

Nigeria

De laatste tijd heeft Nigeria al wat tegenslagen te verduren. In de play-offs voor het wereldkampioenschap werd het uitgeschakeld door Ghana, en ook in het Afrikaans kampioenschap vorig jaar geraakte het niet verder dan de eerste knock-outwedstrijd. Kapitein Moses Simon, ex-speler van KAA Gent, krijgt versterking Alhassan Yussuf en Victor Osimhen. Yussuf speelt al sinds 2021 bij Royal Antwerp FC, Victor Osimhen is een belangrijke waarde voor Napoli en werd recent benoemd als Afrikaanse voetballer van het jaar. Andere belangrijke namen zijn onder andere Kelechi Iheanacho, Samuel Chukwueze, Ademola Lookman en Victor Boniface. Die laatste is zelfs vierde op de lijst van topscorers in de Bundesliga.

Ivoorkust

Het gastland is ook niet uit te sluiten als kanshebber voor de eindwinst. De keuze om Wilfred Zaha niet in de selectie te hebben kan echter zwaar doorwegen. Wie er wel werd geselecteerd is Nicolas Pepe. Deze aanvaller tekende in 2019 voor Arsenal, maar na 16 goals in 80 wedstrijden ging hij naar het Turkse Trabzonspor. Ook Sebastion Haller moet het net nog vinden na 15 wedstrijden voor Borussia Dortmund dit seizoen. We kunnen dit land misschien wel benoemen als underdog, nu het zijn eerdere glans uit de dagen van Didier Drogba en Yaya Toure is verloren.

Wed op AFCON 2023

Wil je dit toernooi nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of bezoek de website voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek