Search
Close this search box.

Australian Open 2024: Een voorbeschouwing

'Preview Australian Open 2024' title on blue background with tennis net.

Australian Open 2024: Een voorbeschouwing

Van 14 tot 28 januari wordt de Australian Open van 2024 gespeeld. De eerste Grand Slam van dit seizoen belooft meteen heel interessant te worden, want grote namen als Novak Djokovic en Carlos Alcaraz zullen tegenover elkaar staan. Bij de dames is het vooral uitkijken naar Aryna Sabalenka, Elena Rybakina en Coco Gauff. Ook enkele Belgen maken een kans op het toernooi.

Australian Open 2024

De editie van 2024 is al de 112e editie van dit prestigieuze toernooi, en het eerste van dit seizoen. Het toernooi bestaat uit events voor professionele spelers in singles, doubles en mixed doubles. Ook junioren en spelers in rolstoelen spelen singles en doubles. In de hele geschiedenis van het toernooi is dit de eerste editie die begint op een zondag.

Er zijn ook een aantal aanpassingen gedaan ten opzichte van vorig jaar. Zo worden de wedstrijden van de eerste ronde gespeeld over een periode van drie dagen, in plaats van twee. Er is ook een extra wedstrijddag ingelast, waardoor het aantal wedstrijden is opgeschaald van 47 naar 52. Ten slotte zullen de sessies op de centrale terreinen, Rod Laver Arena en Margaret Court Arena, minimum twee duels houden in plaats van drie. Daarmee willen de organisatoren verhinderen dat wedstrijden nog heel laat gespeeld worden, zoals de wedstrijd tussen Andy Murray en Thanasi Kokkinakis in 2023. Zij speelden toen nog tot 4u05 ’s nachts.

Favorieten

Met 3 grandslamtitels en een 7e recordwinst op de Masters heeft Novak Djokovic zijn plaats als topfavoriet bevestigd. Hij is de titelverdediger en de nummer één ter wereld, en is dus zeker een kanshebber in Melbourne. Australië is hem, buiten het corona-probleem, al lang gunstig gezind voor hem. Sinds 15 januari 2019 heeft hij er geen enkele keer verloren. Maar die reeks stopte op woensdag 3 januari, toen hij het hoofd moest buigen voor Alex de Minaur op de United Cup. Die nederlaag had hij vooral te wijten aan een blessure aan zijn rechterpols, die dus ook in de Australian Open roet in het eten kan gooien.

Een sterke uitdager is Carlos Alcaraz. De jonge Spanjaard staat op de tweede plaats op de ATP-ranking, en wil de ervaren Djokovic van zijn troon stoten. In een exhibitiematch in Riyad op donderdag 28 december kon hij alvast een keer winnen tegen de nummer 1.

Bij de vrouwen is Aryna Sabalenka de titelhoudster. De Wit-Russische speelde toen tegen Elena Rybakina, de nummer 4 ter wereld, in een spannende wedstrijd. Op zondag 7 januari stonden de twee weer tegenover elkaar, maar nu was Rybakina een maat te groot voor Sabalenka. Voor de Kazachse is het al haar zesde WTA-titel.

De Amerikaanse Coco Gauff opende haar jaar met winst op het hardcourttoernooi van Auckland in Nieuw-Zeeland. Ze hoopt het dit jaar ook op de Australian Open beter te doen dan vorig jaar, toen ze in de vierde ronde naar huis werd gestuurd. De nummer 3 op de WTA-ranking was teleurgesteld, maar maakte het in 2023 wel beter door haar eerste Major te winnen op de US Open. Ze staat ook op de eerste plaats in de ranking voor doubles.

Belgische spelers

David Goffin heeft na succesvolle kwalificaties de hoofdtabel van de Australian Open 2024 bereikt. Zijn eerste uitdaging komt in de vorm van een ontmoeting met de Franse speler Ugo Humbert.

Bij de vrouwen mag Elise Mertens meteen door naar de hoofdtabel. Zij staat op plaats 29 op de WTA-ranking, en is de nummer 2 in de wereld in het dubbelspel. Na een jaartje tennissen samen met Storm Hunters zal ze dit jaar de Australian Open spelen aan de zijde van Su-Wei Hsieh. Zij is de nummer 6 in het dubbelspel. De twee wonnen 2 jaar geleden al het dubbelspel in Wimbledon.

Rafael Nadal

Ze zouden aanvankelijk Rafael Nadal tegen het lijf lopen, maar die moet zijn comeback nog even uitstellen. De 37-jarige Nadal speelde niet meer sinds zijn uitschakeling in de 2e ronde van de Australian Open vorig jaar, want hij onderging daarna een heupoperatie. Hij liet ook al uitschijnen dat 2024 waarschijnlijk zijn laatste jaar zal zijn. Nadal moest op 7 januari afzeggen voor de Australian Open nadat hij in een voorbereidingstoernooi in Brisbane teveel last had van zijn heup.

Wed op de Australian Open 2024

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of bezoek de website voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek