Search
Close this search box.

Wedstrijden overzicht: Week 3

Blue background with 'Weekend Overview W03' title.

Wedstrijden overzicht: Week 3

Komend weekend zitten er weer heel wat interessante wedstrijden aan te komen. Zowel in onze Belgische competitie, de Bundesliga als de Afrika Cup kunnen we genieten van belangrijke wedstrijden. Lees hieronder een uiteenzetting van wedstrijden waar u naar moet uitkijken.

Vrijdag

In de Afrika Cup, het internationaal voetbalkampioenschap voor het Afrikaanse continent, speelt Kameroen hun tweede wedstrijd tegen Senegal. Kameroen speelde op 15 januari verrassend gelijk tegen het kleine Guinee. Daarmee kenden ze een minder goede start dan ze op voorhand hadden gehoopt. Ze spelen op vrijdag 19 januari tegen titelhouder Senegal. Zij kenden een betere start dan Kameroen, en wonnen met 3-0 van Gambia. Daarmee namen ze meteen een voorsprong van twee punten op zowel Kameroen als Guinee. De winnaar bepaalt wel meteen de leider in groep C. Kan Kameroen de titelhouder meteen van de troon stoten?

Wedstrijden zaterdag

Cercle Brugge mag proberen zich in de top 6 van de Jupiler Pro League te wurmen tegen KRC Genk. De Vereniging heeft een uitstekende eerste helft van het seizoen achter de rug, en stapte de winterstop in met een 7e plaats in de ranking. En ook KRC Genk doet het zeer goed, het staat momenteel op plaats 4 in de Jupiler Pro League. Met drie punten voor Cercle zouden de twee clubs op gelijke hoogte komen te staan.

De nummer 1 in de Bundesliga, Leverkusen, gaat zaterdag op bezoek bij RB Leipzig. Voor de spelers uit Leverkusen kan het seizoen haast niet beter gaan: na 17 wedstrijden behouden ze 45 punten. In hun laatste 5 wedstrijden speelden ze maar twee keer gelijk, tegen Stuttgart en Dortmund. Voor RB Leipzig gaat het iets minder vlot, maar ze staan nog wel op een goede 4e plek met 33 punten. Leverkusen zou maar al te graag hun voorsprong op Bayern München uitvergroten, want met vier punten meer en één wedstrijd meer gespeeld is de voorsprong niet overbrugbaar. RB Leipzig voelt dan weer de hete adem van BVB Dortmund.

Westerlo heeft zich uit de degradatiezone kunnen schoppen, maar hoe lang houdt het dat vol? Zaterdag mogen ze hun geluk beproeven tegen Club Brugge. De Bruggelingen speelden in hun vorige 5 wedstrijden maar 2 keer gelijk, tegen Union en Mechelen. Westerlo houdt het al vier wedstrijden zonder nederlaag vol, en speelde ook een keer verrassend gelijk tegen Antwerp. Met drie punten zouden de Kemphanen meteen 2 plaatsen hoger eindigen. Club Brugge springt met 3 extra punten enkel over Genk.

Zondag

Marokko speelt op zondag tegen Congo-Kinshasa. In de eerste ronde van deze groepsfase van de Afrika Cup proberen alle teams een goede start te nemen. Als hun Afrika Cup dit jaar zo goed gaat als hun wereldkampioenschap, moeten Walid Regragui, Hakim Ziyech, Achraf Hakimi en de rest van het team zich niet te veel zorgen maken. Marokko is dus de favoriet in groep F, maar het mag zich ook niet te laks opstellen. Hun eerste tegenstander is Congo-Kinshasa. Zij spelen met onder andere Joris Kayembe, die twee caps voor de Rode Duivels speelde.

Met drie punten zou OHL niet meteen verlost zijn uit de degradatiezone, maar het zou hen wel goed op weg helpen. Ze spelen op zondag tegen Anderlecht, dat op de tweede plaats staat in de Jupiler Pro League. Het lijkt dus bijna een onmogelijke opdracht voor de Leuvenaars, maar in het voetbal weet je nooit. Als Leuven een bekerstunt kan uithalen tegen Antwerp, kan het daar misschien ook moed uit halen voor deze wedstrijd. Les Mauves spelen in de Croky Cup eerst nog tegen leider Union. In het Dudenpark wordt dan beslist of Anderlecht eindelijk nog eens kan winnen van hun buren.

Een duel in de Jupiler Pro League tussen RWDM en Eupen sluit dit weekend af. De Brusselaars werden afgelopen woensdag uitgeschakeld in de Croky Cup door tweedeklasser Oostende. In de Jupiler Pro League heeft het momenteel 5 punten voorsprong op OHL en 6 op Eupen, en zou het met winst en 3 punten meteen tot de 8e plek springen. Dat moet Eupen proberen verhinderen. De club uit Duitstalig België zou zelf dus niet meteen uit de degradatiezone kunnen springen, maar punten zijn altijd welkom.

Wed op deze wedstrijden

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of bezoek de website voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek