Search
Close this search box.

Wedstrijden overzicht: Week 6

Blue background with 'Weekend Overview W06' title.

Wedstrijden overzicht: Week 14

Met een reeks interessante wedstrijden in het vooruitzicht staat het Europese voetbalfanatisme weer op punt. Dit weekend belooft een spectaculaire show te worden van enkele van de meest belangrijke ploegen in de landelijke competities. Van de clash tussen de Duitse toppers over de strategische duels tussen Spaanse topclubs naar de Italiaanse Serie A en de Engelse Premier League. Voor ieder wat wils dus, en laten we zeker ook onze eigen Belgische Jupiler Pro League niet vergeten. Lees hier welke wedstrijden u zeker niet mag missen tijdens het komende weekend.

Vrijdag 9 februari

’s Avonds komt KV Kortrijk op bezoek in het Limburgse Sint-Truiden. Kortrijk staat nu helemaal onderaan de Jupiler Pro League, maar gaat al vier wedstrijden lang verder zonder verlies. Zo speelde het bijvoorbeeld gelijk tegen Club Brugge en won het van Standard. Met een overwinning en drie punten kan het niet al te veel plekken opschuiven, maar is het wel even af van die laatste plaats. STVV behaalde de laatste tijd wisselende resultaten, met winst tegen Gent maar verlies tegen Cercle Brugge, en bleef steken in de middenmoot op een 9e plaats. Met drie punten springt het wel over KV Mechelen. Dit is dus wel degelijk een belangrijke wedstrijd, die mee zal bepalen wie volgend jaar niet meer in de Jupiler Pro League zal spelen.

Wedstrijden zaterdag 10 februari

Eerst ontvangt Standard Luik de ploeg Oud-Heverlee Leuven. De twee staan net na elkaar in de JPL, respectievelijk op plaats 11 en 12, met maar 1 puntje verschil. Standard speelt de laatste tijd ook geen al te goede wedstrijden, met verliezen en gelijke spelen die elkaar afwisselen. OHL ging enkel onderuit in de Beker tegen Antwerp, maar speelde in hun andere wedstrijden dit kalenderjaar even goed of beter dan hun tegenstander. Ook deze wedstrijd bepaalt dus mee wie er volgend jaar nog in de Belgische eerste klasse zal spelen.

Daarna krijgen we een topaffiche tussen de twee koplopers in de Duitse Bundesliga. Op het veld van Bayer Leverkusen komt Bayern München op bezoek. Beide teams wonnen al 16 van hun 20 gespeelde wedstrijden, maar Bayer Leverkusen speelde vier keer gelijk, en Bayern München maar 2 keer gelijk speelde. Daarom staat Leverkusen dus twee punten hoger dan hun collega’s. Maar dat wil dus even goed zeggen dat de winnaar van dit duel ook de leider wordt. Er zijn nog wat speeldagen te gaan, maar het staat vast dat de spelers uit Leverkusen de Rekordmeister niet nóg eens de beker willen zien heffen.

Ook in de Spaanse competitie staan de twee leiders tegenover elkaar. Girona waagt hun kans in het Estadio Santiago Bernabeu, bij de Koninklijke uit Madrid. Real won net één wedstrijd meer dan hun tegenstander, waardoor Girona hen op twee punten achtervolgt. Ook hier zal de winnaar zich dus op de leidersplek vestigen. Real speelde vorige week nog gelijk tegen hun stadsrivaal, dus hoopt het nu beter te doen tegen de leider. Ook Girona speelde vorige week gelijk, tegen Real Sociedad.

Zondag 11 februari

Net na de middag staat het duel tussen RWDM en Antwerp op het programma. In het hart van Molenbeek te Brussel komen de Sinjoren op bezoek. De titelhouder staat nu op de vierde plaats in de JPL, maar kan zich naar de derde plek wringen als het wint. En Antwerp moet het nu ook stellen zonder hun goudhaantje Arthur Vermeeren, die bij Atlético Madrid vertoeft. RWDM moet zich vooral concentreren om zich uit de gevarenzone te werken. De Brusselaars staan amper op een 14e plaats.

Iets later staat Arsenal in het stadion van West Ham United. Dit cruciaal duel in de Engelse Premier League kan voor heel wat opschudding zorgen. Arsenal zou zich de leidersplek kunnen opeisen door hier te winnen, want de Gunners staan op maar twee punten van Liverpool. West Ham moet daarentegen nog heel wat punten rapen, want het staat op de 7e plaats.

Om het weekend af te sluiten mag Napoli nog proberen punten te rapen bij AC Milan. Milan staat nu op de 3e plaats, met maar liefst 10 punten voorsprong op Atalanta, dat op de 4e plaats staat. Napoli kan zich naar de top 5 spelen als het wint. Beide teams hebben al bewezen dat ze tot de absolute top van het Italiaanse en zelfs Europese voetbal behoren, maar het zal afwachten worden wie in deze wedstrijd de bovenhand neemt.

Wed op deze wedstrijden

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of bezoek de website voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek