Search
Close this search box.

Super Bowl LVIII: Voorbeschouwing

"Super Bowl LVIII" title on a background with two football players

Super Bowl LVIII: Voorbeschouwing

Op zondag 11 februari vindt de 58ste editie van een van de grootste sportevenementen ter wereld plaats in Las Vegas, Nevada: de Super Bowl. De Kansas City Chiefs staan oog in oog met de San Francisco 49ers. Daarmee doen ze de finale van de 54e Super Bowl nog eens over. Toen wonnen de Chiefs met 31-20 van de Niners. Die zullen nu dus zeker revanche willen nemen. Lees hier wat je zeker moet weten over de Super Bowl-editie van dit jaar.

Super Bowl

De Super Bowl is de American football-finale. Het wordt elk jaar in februari gespeeld tussen de winnaars van de American Football Conference en de National Football Conference. Dat zijn twee professionele competities die verenigd zijn onder de National Football League. De Super Bowl is de laatste wedstrijd van het NFL-seizoen.

De Super Bowl staat ook wereldwijd bekend voor zijn halftime shows. Dit jaar zal de show geleid worden door R&B-icoon Usher. Bekend van hits zoals “Yeah!” en “OMG”, zal hij voor de eerste keer de halftime show leiden.

Kansas City Chiefs

De Chiefs komen uit de grootste stad in de staat Missouri: Kansas City. Het team werd in 1959 opgericht als de Dallas Texans, maar verhuisde in 1963 en kreeg een nieuwe naam. Ze wonnen al drie AFL-kampioenschappen en zijn de titelhouder op deze editie.

Maar de Kansas City Chiefs speelden na hun overwinning niet altijd even goed. Vooral aanvallend kwam de titelverdediger maar niet op stoom. De verdediging daarentegen was wel het hele jaar uitstekend. Uiteindelijk konden ze zich toch weer plaatsen in de AFC. De ploeg moest dus weer in de play-offs spelen. Daar bleken de uitdagers geen probleem voor de dan weer geoliede machine.

Bekende spelers zijn Patrick Mahomes en Travis Kelce. Mahomes is quarterback, een belangrijke positie als leider van het aanvallende team. Hij staat net achter de aanvalslinie en wordt meestal gezien als de spelverdeler. Mahomes is zowat de superster van de NFL. Hij werd al twee keer verkozen tot MVP van de league en wist in zes jaar al twee Super Bowls te winnen. Travis Kelce is tight end, ook een aanvallende positie. Hij speelt langs een van de randen van het veld en werkt vaak ook als ontvanger. Kelce wordt gezien als een van de beste tight ends ooit, ondersteunt zijn ploeggenoot Patrick Mahomes en brak dit seizoen al enkele records. Hem kan je de laatste tijd ook opgemerkt hebben als de vriend van superster Taylor Swift. Beide spelers stonden ook tegenover de 49ers vier jaar geleden.

San Francisco 49ers

De Niners hebben hun thuisbasis in Santa Clara, Californië. Het team bestaat al sinds 1946 en heeft al vijf Super Bowl-kampioenschappen op zijn naam staan. Volgens Forbes zijn de 49ers het zesde meest waardevolle team in de NFL. Hun waarde zou op 5,2 miljard dollar staan, zo’n kleine 5 miljard euro. In 2020 stonden ze op de 12e plaats in de lijst van meest waardevolle sportclubs ter wereld.

De 49ers zijn al het hele jaar door de grote favoriet in de NFC, de National Football Conference. Op een kleine dip vanwege blessures na werd het hele jaar goed gespeeld en bereikten ze de 1e plaats. Ook in de play-offs bleven ze maar winnen, maar vaak maakten ze niet al te veel indruk. In enkele wedstrijden was hun succes eerder te wijten aan geluk dan aan goed spel.

Bij de San Francisco 49ers staat Brock Purdy op de positie van quarterback. Hij is nog maar eventjes de quarterback bij de Niners, en stond dus ook niet opgesteld in de vorige Super Bowl-finale. Hij kreeg vorig jaar de kans om als quarterback te spelen, en greep de kans met beide handen aan. Zijn team behaalde toen de NFC Championship. Purdy wordt omring met sterspelers, wat af en toe de vraag oproept of het succes van de ploeg wel aan hem toe te schrijven is. Hij krijgt de steun van onder andere Christian McCaffrey, een van de beste running backs.

Conclusie

Vier jaar geleden stonden de twee teams, zoals gezegd, ook al tegenover elkaar. Een flink deel van de selecties zijn intact gebleven, waardoor het gevoel van revanche misschien wel eens groot kan zijn. Toch leert de ervaring dat het voor de Chiefs een groot voordeel is dat ze vorig jaar de Super Bowl al eens konden winnen. Daar komt bij dat de belangrijkste 49ers-speler, Brock Purdy, totaal geen ervaring heeft op dit niveau.

Wed op deze wedstrijd

Wil je deze wedstrijd nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of bezoek de website voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek