Search
Close this search box.

Europa League & Conference League: 1/16 Finales

"Europe & Conference League 1/16 Finals" title on red background.

Europa League & Conference League: 1/16 Finales

De 1/16e finales komen er weer aan in zowel de Europa League als de Conference League. Verschillende Europese teams strijden in deze ronde voor een plekje in de 8e finales, een stapje dichter bij de totale overwinning.

Europa League

De eerste wedstrijden van deze ronde worden gespeeld op donderdag 15 februari.

Galatasaray vs Sparta Praag: Galatasaray kon niet overleven in de Champions League tegen Bayern München en Kopenhagen, dus zakte af naar deze ronde van de Europa League. Sparta Praag werd 2e in groep C na het Schotse Rangers.

Sjachtar Donetsk vs Marseille: Sjachtar moest Barcelona en Porto voor zich laten in groep H, maar deed het wel beter dan Antwerp. Het was echter niet genoeg om in de Champions League te blijven. Het Franse Marseille strandde op 2 punten achterstand van Brighton in groep B.

Feyenoord vs AS Roma: Het Nederlandse Feyenoord werd sterk neergeslagen door Atlético Madrid en Lazio Roma. Het eindigde op de 3e plaats met 4 punten achterstand. AS Roma kon genoeg voorsprong nemen op Servette en Sheriff, en eindigde op een tweede plaats na Slavia Praag.

Young Boys vs Sporting CP: De Zwitserse Young Boys moest zijn meerdere erkennen in Manchester City en RB Leipzig in de Champions League. In deze ronde ontmoeten ze Sporting CP, dat tweede werd na Atalanta in groep D.

Milan vs Rennes: AC Milan zat in de groep des doods in de Champions League, en liet BVB Dortmund en PSG voor zich. Rennes werd tweede in groep F na Villareal.

Braga vs Qarabag: In een groep met Real Madrid en Napoli is het moeilijk om de Champions League overleven. Het lukte Braga ook niet, waardoor ze nu in de Europa League tegen Qarabag moeten spelen. Die werd tweede na Leverkusen in groep H.

Benfica vs Toulouse: Een derde plek in groep D in de Champions League, dat werd het uiteindelijk voor Benfica. In deze ronde treffen ze Toulouse, dat in de groep met Union enkel Liverpool voor zich liet.

Lens vs Freiburg: RC Lens staat momenteel op de zesde plaats in Ligue 1, maar geraakte niet voorbij Arsenal en PSV in de Champions League. Freiburg werd tweede met als tegenstanders West Ham en Olympiakos.

Deze ploegen spelen op donderdag 22 februari, een week later, opnieuw tegen dezelfde tegenstander.

Conference League

Ook de Conference League kent een heen- en terugronde. Dit zijn de wedstrijden die worden gespeeld op donderdag 15 februari:

Sturm Graz vs Slovan Bratislava: Het Oostenrijkse Sturm Graz werd pas derde in de Europa League, na Atalanta en Sporting CP. Slovan Bratislava werd tweede met enkel LOSC voor zich.

Olympiakos vs Ferencvaros: Met West Ham en Freiburg was het voor Olympiakos te moeilijk om in de Europa League te blijven. Ze treffen Ferencvaros, de ploeg die er voor zorgde dat Genk niet meer in Europa speelt. Ze eindigden met één punt voorsprong.

Molde vs Legia Warszawa: Molde verloor in een niet al te moeilijke groep toch een aantal keer te veel, waardoor ze op de derde plaats eindigden. In groep E in de Conference League konden zij AZ Alkmaar uit het Europees voetbal houden.

Union vs Eintracht Frankfurt: Het Belgische Union kon zijn plaats niet houden in de Europa League. De Engelse sterkhouder Liverpool leek op voorhand al onoverkomelijk, maar ook Ferencvaros bleek een geduchte tegenstander. Union eindigde op de derde plaats en zakte naar de Conference League. Frankfurt stond met 3 punten voorsprong op de 2e plaats in groep G.

Ajax vs Bodo/Glimt: Het Nederlandse Ajax eindigde net als Union op de derde plek, met Brighton en Marseille voor hen. Ze zakten naar de Conference League en staan deze week tegenover Bodo/Glimt. De Noorse club moest het onderspit delven tegen Club Brugge, maar was wel beter dan Besiktas en Lugano.

Real Betis vs Dinamo Zagreb: Real Betis eindigde met 2 punten achterstand op de leider op de 3e plaats in groep C van de Europa League. In de Conference League staan ze tegen Dinamo Zagreb, dat met de helft van de punten van Viktoria Pilsen op de tweede plaats eindigde.

Servette vs Ludogorets: Servette werd derde in de groep met Slavia Praag en AS Roma. Ze spelen tegen Ludogorets, dat tweede werd na Fenerbahce.

Maccabi Haifa vs Gent: De laatste wedstrijd wordt gespeeld tussen een Israëlische en een Belgische club. Haifa moest Villareal en Rennes voor zich laten in de Europa League, en speelt nu tegen KAA Gent. De Buffalo’s werden al tweede in groep B onder een andere Israëlische ploeg.

Met uitzondering van de wedstrijd Gent-Maccabi Haifia, die op woensdag 21 februari wordt gespeeld, spelen de teams op donderdag 22 februari opnieuw tegen elkaar.

Wed op deze wedstrijden

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of bezoek de website voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek