Search
Close this search box.

Manchester City – Chelsea: De titanenstrijd

White text 'Magic Game' on blue background with 'Manchester City - Chelsea FC' in red underneath.

Manchester City – Chelsea: De titanenstrijd

Op zaterdag 17 februari treft Manchester City in hun eigen Etihad Stadium het Chelsea FC uit Londen. De wedstrijd is een van de meest intense en felbevochten wedstrijden, want de twee zijn allebei succesvolle ploegen uit de Engelse competitie. Deze clubs hebben een lange geschiedenis, die al zeker teruggaat naar de oprichting van de Premier League in 1992.

Manchester City – Chelsea FC

De laatste keer dat de twee teams tegenover elkaar stonden was in november vorig jaar. In een waar doelpuntenfestijn maakten ze het toen 4-4 gelijk. Het was de eerste keer sinds mei 2021 dat Chelsea niet verloor van Manchester City. De Citizens speelden toen al een goed parcours, terwijl het bij Chelsea dit jaar nog niet veel anders dan wisselend is geweest.

Misschien wel een bekend duel tussen de twee is de finale van de Champions League in 2021. In Porto stonden de twee Engelse teams tegen elkaar. Chelsea FC won uiteindelijk met 1-0 na een doelpunt van Kai Havertz. Havertz speelt momenteel bij Arsenal. Voor deze wedstrijd troffen de twee teams elkaar nog maar één keer eerder in een Europees verband. Dat was al geleden van 1971, toen Chelsea in de halve finales van de Europacup II won met 1-0. Het is dus duidelijk dat er verschillende momenten in het geheugen van de supporters zullen staan tijdens de wedstrijd.

Een moderne vete die nog steeds onderhuids leeft: Cole Palmer, jeugdproduct van Manchester City, werd verkocht aan Chelsea. Maar hij beleeft daar nu zijn seizoen in topvorm. Hij scoorde al tien goals en gaf ook zes assists. De 21-jarige wil zo een statement uitdragen naar zijn vorige coach Pep Guardiola. In het vorige duel tussen de twee teams maakte hij op het laatste moment nog een goal voor zijn huidige club, waardoor die een puntje kon afsnoepen van de op één na beste ploeg.

Manchester City

De Manchester City Football Club werd opgericht in Engeland in 1880. De oorspronkelijke naam was West Gorton Saint Marks. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het Etihad Stadium in het oosten van Manchester. Vorig jaar won het team voor de eerste keer de UEFA Champions League. In datzelfde jaar won het ook de UEFA Super Cup en de FIFA Club World Cup, waarmee de internationale treble een feit was.

Op dit moment staat Manchester City op de tweede plaats in de Premier League. Na 23 wedstrijden heeft het al 52 punten gesprokkeld, waardoor het drie punten voorsprong heeft op achtervolger Arsenal. De Citizens moeten enkel Liverpool nog voorlaten. Die ploeg heeft na één wedstrijd meer 54 punten behaald.

De Citizens hebben een wereldberoemde selectie, met grote namen als Erling Haaland, Phil Foden en Kyle Walker. Onder die grote namen behoren ook twee Belgen: Kevin De Bruyne en Jérémy Doku. Kevin De Bruyne maakte een fantastische comeback na zijn blessure, met mooie assists voor spits Erling Haaland. De Bruyne was bijna vier en een halve maand out door een operatie aan de hamstring, maar lijkt compleet terug van weggeweest. Sinds augustus 2022 heeft De Bruyne trouwens 34 assists gegeven doorheen alle competities, 12 daarvan waren voor Haaland. De volgende in de ranking, Antoine Griezmann, heeft er negen minder.

Chelsea FC

Deze Londense club bestaat al sinds 1905. Oprichter Gus Mears vormde Stamford Bridge, oorspronkelijk een atletiekstadion, om tot een voetbalstadion. In de jaren 50 bereikte Chelsea veel succes, maar de echte bloeiperiode kwam pas in de jaren 90 en 2000. Onder managers als José Mourinho en Carlo Ancelotti behaalde Chelsea tal van prijzen, waaronder meerdere Premier League-titels, FA Cups en de UEFA Champions League.

Maar Chelsea doet het op dit moment niet zo goed in de Premier League. Na 24 wedstrijden staat het met 34 punten nog maar op de 10e plaats. In hun vorige 5 wedstrijden moesten ze twee keer de winst aan hun tegenstander laten.

Ook bij Chelsea vinden we een Belg. De jonge Roméo Lavia, 19 jaar oud, werd voor 68 miljoen euro van Southampton gekocht, maar is nog niet teruggekomen van zijn blessures. De laatste keer dat Lavia aan de aftrap stond was op 28 mei vorig jaar, de laatste competitiematch van vorig seizoen met Southampton tegen Liverpool. Op 27 december speelde hij nog een halfuurtje in zijn debuut voor Chelsea, maar hij liep opnieuw een blessure op.

Wed op deze wedstrijd

Wil je deze wedstrijd nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of bezoek de website voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek