Search
Close this search box.

Omloop Het Nieuwsblad & Kuurne-Brussel-Kuurne: Voorproefje

Title "Opening Weekend Belgian Classics Preview" on red background.

Omloop Het Nieuwsblad & Kuurne-Brussel-Kuurne: Voorproefje

Het wielerseizoen is al een aantal weken aan de gang in o.a. Australië, Spanje en Frankrijk, maar bij ons begint het pas écht bij de Omloop Het Nieuwsblad. Vanaf zaterdag 24 februari is het zover. Met o.a. Wout van Aert en Jasper Philipsen wordt het gegarandeerd een intense strijd. Een dag later begint ook Kuurne-Brussel-Kuurne. Daar verwachten we evenwel een interessante wedstrijd.

Voorjaarsklassiekers & kalender

Aan het begin van de lente wordt in een periode van tien weken veertien klassiekers gereden, van de Omloop Het Nieuwsblad tot en met Luik Bastenaken Luik. De Omloop Het Nieuwsblad wordt dit jaar gereden op zaterdag 24 februari, en een dag later wordt het Openingsweekend afgesloten met Kuurne Brussel Kuurne. Een week na de Omloop vindt de Strade Bianche plaats, en het eerste monument wordt gereden op zaterdag 16 maart: dan vindt Milan-Sanremo plaats.

Eind maart krijgen we dan zowel Gent-Wevelgem als Dwars Door Vlaanderen en de Ronde Van Vlaanderen. Dat wordt dus een week om naar uit te kijken. In april volgen Parijs-Roubaix, de Brabantse Pijl en de Amstel Gold race elkaar op. Op zondag 21 april vindt ook Luik-Bastenaken-Luik plaats. De Giro begint een paar weken later op 4 mei en eindigt op 26 mei. Aan het begin van de zomer, op 29 juni, start de Tour de France. Die eindigt een kleine maand later op 21 juli. In augustus beginnen we met de Classica San Sebastian en de Vuelta. Het seizoen eindigt in oktober met onder meer de Ronde van Lombardije.

Omloop Het Nieuwsblad

De Omloop is de eerste voorjaarsklassieker na een lange wintermaand zonder koers. De renners vertrekken eerst in het bekende Kuipke in Gent, maar het officiële startschot wordt gegeven in Merelbeke. Dan rijden ze meer dan 200 kilometer tot aan het einde. Traditioneel zal op de Molenberg, op 40 kilometer van de finish, de finale definitief losbarsten. Als dat tegen dan nog niet gebeurd is. Ook de Muur van Geraardsbergen zal dit jaar weer een bepalend punt worden. De finish ligt in Ninove op de brede Elisabethlaan.

Een topfavoriet voor de eerste klassieker van het jaar is altijd moeilijk te vinden, voornamelijk omdat de renners nog niet veel competitie in de benen hebben. Maar we kunnen wel stellen dat Visma / Lease a Bike veel kans maakt. Met namen als Wout van Aert, titelverdediger Dylan van Baarle, Christophe Laporte en Tiesj Benoot hebben ze zeker een goede line-up. Van Baarle bewees vorig jaar dat ook de schaduwkopman een goede kans niet onbenut laat. Wout van Aert weet dan weer dat hij waarschijnlijk degene zal zijn met de meeste ogen op zich gericht, maar daardoor heeft hij niet minder kans op de zege. Twee jaar geleden wist hij op de Bosberg een voorsprong te nemen en solo naar de streep te rijden.

Bij Lotto-Dstny hebben ze ook een aantal sterke spelers met Arnaud De Lie, Victor Campenaerts en Brent Van Moer. De Lie werd vorig jaar net tweede, na van Baarle, en hoopt dit jaar net iets beter te doen. Verder zijn er bij Soudal-Quick Step nog Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen, Yves Lampaert en Gianni Moscon. Bij Lidl-Trek voeren Jasper Stuyven en Jonathan Milan het schip, en bij Ineos Grenadiers kijken we naar Tom Pidcock en Ben Turner.

Kuurne-Brussel-Kuurne

In 2024 is Kuurne-Brussel-Kuurne aan zijn 76e editie toe. De wedstrijd wordt altijd gereden op de negende zondag van het jaar, en de dag ervoor wordt Omloop Het Nieuwsblad gereden. Normaal gezien zou de wedstrijd starten in Kuurne, zoals de naam laat uitschijnen, maar in 2024, 2025 en 2026 wordt de start gegeven op de Grote Markt van Kortrijk. Ook wordt er al lang niet meer tot in Brussel gereden, maar ligt het keerpunt ergens in Ninove. In de koers is er ook altijd een passage door de Vlaamse Ardennen, en een iconische rit over de Oude Kwaremont.

Visma/Lease a Bike kon vorig jaar ook triomferen in Kuurne. Tiesj Benoot nam toen de bovenhand. Hij doet opnieuw de dubbel, samen met Dylan van Baarle, Wout van Aert en Christophe Laporte. Bij Alpecin-Deceuninck zien we geen Mathieu van der Poel, maar wel Jasper Philipsen die ook hier zijn kans waagt. Bij Soudal-Quick Step doen Kasper Asgreen, Julian Alaphilippe en Yves Lampaert de dubbel. Stefan Küng, Arnaud De Lie, Dylan Teuns en Tom Pidcock rijden alleen zaterdag tijdens de Omloop mee.

Wed op deze wielerwedstrijden

Wil je deze wielerwedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of bezoek de website voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek