Search
Close this search box.

Manchester Derby: Wat je kunt verwachten

White text 'Magic Game' on blue background with 'Manchester Derby' in red underneath.

Manchester Derby: Wat je kunt verwachten

In de Manchester Derby, die plaatsvindt op zondag 3 maart, komen de rivalen uit de stad tegenover elkaar te staan in het Etihad Stadium. Zowel City als United doet het niet slecht in de Premier League, maar de Citizens staan hogerop met 59 punten. Dat zijn er 15 meer dan de ‘Red Devils’ van United.

Manchester Derby

Het eerste duel tussen deze ploegen uit Manchester werd gespeeld in 1881. Die dag eindigde de wedstrijd in 3-0 voor Manchester United, toen nog Newton Heath LYR. Op dat moment waren er nog heel veel verschillende teams in de Manchester-regio. In de jaren daarna werden de clubs steeds belangrijker in hun stad, en begonnen ze stilaan het voetbal te domineren. Tussen de jaren 1888 en 1893 was het dan ook altijd één van de twee teams die de Manchester Cup won.

In totaal speelden de twee clubs 191 wedstrijden over alle competities heen. United won er 78, City 60, en de overblijvende 53 eindigden in een gelijkspel. Het laatste duel dateert al van 29 november. Manchester City won toen het duel met 0-3 op Old Trafford. Erling Haaland opende toen de score vanop de stip, en kopte ook aan het begin van de tweede helft nog een bal binnen. Phil Foden legde in minuut 80 de eindstand vast.

Manchester City

De Manchester City Football Club werd opgericht in Engeland in 1880. De oorspronkelijke naam was West Gorton Saint Marks. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het Etihad Stadium in het oosten van Manchester. Vorig jaar won het team voor de eerste keer de UEFA Champions League. In datzelfde jaar won het ook de UEFA Super Cup en de FIFA Club World Cup, waarmee de internationale treble een feit was. Coach Pep Guardiola zoekt opnieuw die roem op, maar dan zullen ze wel nog voorbij Liverpool raken.

Zoals eerder gezegd heeft Manchester City op dit moment 59 punten. Dat is genoeg voor een tweede plaats in de Engelse Premier League. De laatste nederlaag is al geleden van 6 december, toen Aston Villa in minuut 74 een doelpunt scoorde en zo meteen de eindstand kon vastleggen. Daarna wonnen ze al hun wedstrijden met uitzondering van twee gelijke standen, tegen Crystal Palace en Chelsea.

Kevin De Bruyne zag zijn eerste seizoenshelft volledig in rook opgaan door een zware blessure, maar bij zijn terugkeer haalde de Rode Duivel meteen weer een topniveau. Zo zit hij al aan 2 goals en 7 assists sinds zijn comeback. Maar bij City zit er niet maar één topspeler: ook Erling Haaland en Phil Foden zorgen voor de nodige punten bij de Engelse topclub. De Noorse Haaland scoorde al 17 goals voor de Citizens dit seizoen, de Britse Foden maakte er 9.

De Citizens spelen deze week eerst nog tegen Luton Town in de FA Cup. Luton staat pas op plaats 18 in de Premier league, dus op papier lijkt het al beslist.

Manchester United

Deze Engelse club is opgericht in 1878, en is de succesvolste ploeg in het Engelse voetbal. Een groot deel van die roem hebben ze te danken aan sir Alex Ferguson, die in 1986 als trainer bij de club kwam. United won al twintig keer het Engels landskampioenschap en won ook als eerste club Premier League. Manchester United speelt zijn thuiswedstrijden op Old Trafford.

Manchester United staat nu op de 6e plaats in de Premier League. In hun laatste wedstrijd verloren ze met 1-2 tegen Fulham, dat pas op de 12e plaats staat. Het was voor United de eerste nederlaag na een winnende reeks van 4 wedstrijden. Hun laatste nederlaag is al geleden van 30 december. Toen gingen ze pijnlijk onderuit tegen Nottingham Forest: het werd 2-1. Deze week spelen ze opnieuw tegen Nottingham Forest, dit keer in de FA Cup.

Belangrijke spelers bij United zijn Rasmus Hojlund en Marcus Rashford. Deze jonge spelers scoorden respectievelijk al 7 en 5 goals. Maar United zal het nu een tijdje zonder Hojlund moeten doen: de Deense spits liep tijdens de training een blessure op. Daardoor zal hij een paar weken niet kunnen spelen. Voor Rashford lijkt de toekomst bij United onzeker: de laatste tijd ontpopt hij zich langzaamaan als probleemkind. Zo raakte hij betrokken bij een auto-ongeluk en speelde hij een week lang niet mee na een wilde nacht. Coach Erik ten Hag noemt het een interne kwestie en hoopt een oplossing te vinden.

Wedden op de Manchester Derby

Wil je de Manchester Derby nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek