Search
Close this search box.

Belgische teams in de achtste finales

Two soccer players on a red background with the caption "Belgian in the Round of 16"

Belgische teams in de achtste finales

In de verschillende Europese clubcompetities zijn we ondertussen volop aan de achtste finales. Nog twee Belgische teams strijden in deze competities voor een plekje in de volgende ronde. Lees hieronder een overzicht van de wedstrijden in deze knock-outfase van de toernooien. Wie heeft er kans op een Europese prijs?

Conference League

Het eerste Belgische team dat tijdens deze achtste finales aan de bak komt is Club Brugge. Deze club met trainer Ronny Deila won hun vorige wedstrijd met 3-1 tegen Bodo/Glimt, en eindigde zo met 6 punten voorsprong op de leidersplek in groep D. In de Belgische Jupiler Pro League staat Club Brugge op de 3e plaats, onder Union en Anderlecht. Daar heeft het nog concurrentie van verschillende clubs die op 5 punten achterstand staan.

Het andere Belgische team is Union. De leider in de Jupiler Pro League bewees vorige week nog zijn kracht door in de Croky Cup van Club Brugge te winnen. De Brusselse club lijkt bijna onverslaanbaar, met wel 28 gewonnen en amper 2 verloren wedstrijden in de JPL. Hun laatste nederlaag dateert al van 9 november, toen ze in de groepsfase van de Europa League punten lieten liggen tegen LASK Linz. In de tussentijd speelden ze wel een aantal keer gelijk tegen verschillende ploegen, zowel in het binnenland als internationaal. De Unionistes stootten door naar de volgende ronde door van het Duitse Frankfurt te winnen.

Club Brugge werd geloot tegen Molde, een club uit Noorwegen. Dat team eindigde op de 3e plaats in groep H in de Europa League, en moest dus naar de Conference League. Molde staat nu op plaats 9 in de Noorse Eliteserien. Union speelt deze week tegen Fenerbahce. In de Turkse Süper Lig moet dat team enkel nog Galatasaray voor zich laten, maar met twee punten achterstand en nog een aantal wedstrijden te gaan is er nog veel mogelijk.

Ook de andere resterende teams in de Conference League spelen hun wedstrijd op donderdag 7 maart. Dat zijn:

  • Sturm Graz vs LOSC
  • Olympiakos vs Maccabi Tel-Aviv
  • Ajax vs Aston Villa
  • Servette vs Viktoria Pilsen
  • Dinamo Zagreb vs PAOK
  • Maccabi Haifa vs Fiorentina

De terugwedstrijden worden volgende week gespeeld, op donderdag 14 maart.

Europa League

Union speelde eerst in de Europa League, maar moest Liverpool en Toulouse voor zich laten. Voor de rest speelde er geen enkel Belgisch team in de Europa League.

Deze week worden bijna alle wedstrijden in deze competitie gespeeld op donderdag 7 maart, behalve die tussen Sporting CP en Atalanta. Die wedstrijd gaat een dag vroeger door, op woensdag 6 maart.

De volgende wedstrijden worden allemaal gespeeld op donderdag 7 maart:

  • Roma vs Brighton
  • Sparta Praag vs Liverpool
  • Qarabag vs Leverkusen
  • Milan vs Slavia Praag
  • Freiburg vs West Ham
  • Benfica vs Rangers
  • Marseille vs Villarreal

Opnieuw worden alle terugwedstrijden gespeeld op donderdag 14 maart.

Wed op je favoriete Belgische teams

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek