Search
Close this search box.

Europese competities: Wie komt er als beste uit de bus?

"Prediction: Who Will Be the Champions?" text on a blue background, featuring two football players.

Europese competities: Wie komt er als beste uit de bus?

Verschillende Europese competities naderen hun eindfase. In België zijn de wedstrijden in de reguliere competitie bijna om, maar toch zullen de play-offs en de bekerfinale nog voor spanning kunnen zorgen. In de meeste andere landen spelen de teams nog een aantal wedstrijden meer, maar ook daar zal de competitie sneller voorbij zijn dan gedacht. Tijd om na te gaan welke teams de meeste kans maken op hun respectievelijke landstitel.

La Liga Santander (Spanje)

Real Madrid bouwde al een kleine voorsprong op ten opzichte van rivalen Girona en Barcelona. De Koninklijke speelde de laatste tijd echter wisselvallige wedstrijden, met 3 keer gelijkspel in de laatste 5 wedstrijden. Als ze Girona en hun eeuwige tegenstander Barcelona voor willen blijven, zullen ze dus nog een tandje moeten bijsteken.

Voor Girona komt Barcelona op een gevaarlijke hoogte, met momenteel maar één puntje verschil. Na ook verlies tegen Mallorca, een ploeg die pas op plaats 15 staat, moeten de spelers van Girona toch vrezen voor hun positie. Bij Barcelona zijn ze iets meer zelfzeker: in de laatste wedstrijd speelden ze gelijk tegen Athletic Bilbao, en hun laatste nederlaag dateert al van 27 januari.

Premier League (Engeland)

In Engeland woedt een driestrijd tussen leider Liverpool, Manchester City en Arsenal. Deze drie teams staan op plaats 1, 2 en 3, telkens met 1 punt verschil. Met nog een aantal speeldagen te gaan zijn er nog veel mogelijke scenario’s, met ook Aston Villa die nog op een redelijke positie staat. Dit weekend staan Liverpool en Manchester City ook tegenover elkaar in een rechtstreeks duel. Met maar één punt verschil beslist dit duel dus meteen wie voor het moment de leider wordt en wie dus ook meer voorsprong neemt op de andere clubs.

Bundesliga (Duitsland)

De Rekordmeister heeft heel wat punten laten liggen ten opzichte van Leverkusen, en heeft zo een achterstand van 10 punten. Maar ook in de Duitse Bundesliga zijn er nog veel speeldagen te gaan, en kan Bayern München hun tegenstander zeker nog inhalen. Op 10 februari stonden de twee nog rechtstreeks tegenover elkaar. Leverkusen behaalde toen de bovenhand, de wedstrijd eindigde in 3-0. De ploeg van Xabi Alonso heeft dit seizoen ook nog geen enkele wedstrijd verloren, en maar vier wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

Serie A (Italië)

Inter Milan verloor amper één wedstrijd dit seizoen, en speelde drie keer gelijk. Daarmee is de club goed op weg naar de twintigste landstitel in de geschiedenis van de club. Met coach Simone Inzaghi en met enkele wereldbekerwinnaars in de selectie bewijst de Internazionale dit seizoen hun  waarde.

Met de andere europese competities konden ze al een voorsprong opbouwen van 15 punten op Juventus. Die laatste kon de maar moeilijk winnen, met één keer winst en één gelijkspel in de laatste vijf wedstrijden. Ze worden op de voet gevolgd door AC Milan, met 56 punten op de derde plaats.

Jupiler Pro League (België)

In België heeft Union een stevige voorsprong, met 8 punten meer dan achtervolger Anderlecht. De mix met coach Alexander Blessin en het aanvallersduo Amoura-Puertas was dit jaar al zeer succesvol, met maar 2 nederlagen dit seizoen. Daarmee zijn ze al zeker van een plek in de play-offs, maar dan rest nog de vraag wie hun tegenstanders zullen zijn.

Anderlecht is ook al zeker van hun plek, met 12 punten voorsprong op Club Brugge. Maar daarna wordt het zeer spannend: Blauw-Zwart heeft evenveel punten als Antwerpen, en zij hebben allebei nog twee wedstrijden te gaan. Cercle Brugge, Genk en Gent hebben allemaal 43 punten, dus ook daar wordt de strijd nog zeer spannend. De laatste kandidaat is KV Mechelen. Zij hebben net één puntje minder, maar kunnen met wat geluk nog wel in de top 6 klimmen.

Deze week krijgen we de 29e van 30 speeldagen, en dus zullen veel van de wedstrijden die nu gespeeld worden allesbeslissend worden.

Ligue 1 (Frankrijk)

Topclub PSG heeft een comfortabele voorsprong op hun tegenstanders, met 9 punten meer dan achtervolger Brest. Toch konden de Parisiens de laatste weken niet meer bereiken dan een gelijkspel tegen Rennes en Monaco. In totaal speelden ze dit seizoen al 24 wedstrijden, waarvan ze 16 keer wonnen en maar één keer verloren. Dat was helemaal terug in het begin van het seizoen, toen ze thuis met 2-3 verloren van Nice. Deze week speelt PSG eerst een achtste finale tegen Real Sociedad, zondag treffen ze Reims.

Wedden op Europese competities

Wil je deze Europese competities nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of bezoek de website voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek