Search
Close this search box.

Wedstrijden overzicht: Week 10

Blue background with 'Weekend Overview W10' title.

Wedstrijden overzicht: Week 10

Dit weekend spelen verschillende clubs opnieuw belangrijke wedstrijden. Lees hier welke wedstrijden zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

Vrijdag 8 maart

KV Mechelen houdt er al een tijdje een heel goede reeks op na, met recent nog een overwinning tegen Cercle Brugge. In het najaar moest Malinwa nog strijden om het behoud, maar momenteel staat het maar op drie punten van de 5e plaats. Dat succes is vooral te danken aan coach Besnik Hasi, die Steven Defour opvolgde als trainer. KV Mechelen speelt vrijdag in het eigen AFAS Stadion tegen Westerlo. De Kemphanen staan nog op de 11e plaats in de Belgische binnenlandse competitie. In de laatste 5 wedstrijden konden ze maar één keer winnen. In ’t Kuipje werd het toen 2-1 tegen Standard. Een paar weken geleden konden ze wel een gelijkspel uit de brand slepen in Brussel, tegen leider Union.

Wedstrijden zaterdag 9 maart

Een dag later speelt titelverdediger Antwerp een belangrijke wedstrijd in het Guldensporenstadion in Kortrijk. Voor de Great Old staat een top 5 bijna vast, maar toch voelen ze nog de hete adem van zowel Cercle Brugge, Genk en Gent. En zelfs KV Mechelen heeft nog een kans om hen in te halen. En met nog een wedstrijd tegen leider Union in het vooruitzicht kunnen ze maar best wat punten halen tegen KV Kortrijk. Dat team staat nu op de laatste plaats in de JPL, maar toch verraste het al een paar keer. Zo speelde het recent nog gelijk tegen Club Brugge en won het van Standard.

Cercle Brugge liet punten liggen tegen KV Mechelen, maar kan wel nog stijgen door de wedstrijden tegen Charleroi en RWDM. Zaterdag speelt het tegen Charleroi. Die Waalse club staat net niet in de rode zone, met maar 2 punten voorsprong op OHL. Daarom is het belangrijk dat ze in hun laatste twee wedstrijden nog wat punten sprokkelen. Voor Cercle is het zaak om net in de top 6 te blijven. Met 43 punten staan ze net onder Antwerp, en op gelijke voet met Genk en Gent.

Nog in de Jupiler Pro League krijgen we een Brusselse derby tussen RWDM en Anderlecht. Les Mauves kunnen Union niet meer inhalen, en ook zakken kunnen ze niet meer. Dat wil echter niet zeggen dat ze RWDM zomaar over zich zullen laten walsen. Het belooft een interessante wedstrijd te worden, want de spelers uit Molenbeek hopen zich ook nog uit de degradatiezone te trekken. In hun laatste 5 wedstrijden konden ze geen enkele keer winnen, zelfs niet tegen rode lantaarn KV Kortrijk. Hun laatste overwinning is al geleden van 16 december, ze wonnen toen in eigen huis met 3-0 van STVV.

Zondag 10 maart

Genk probeert hun positie op plaats 6 te behouden of zelfs te verbeteren, maar dat zal niet makkelijk worden. Zondag treffen ze namelijk Standard, dat na enkele nederlagen toch ook weer kon winnen van Gent. De Luikse spelers staan wel maar op de tiende plaats. Toch maken ze zeker wel kans, want ook Genk heeft de laatste tijd wat punten laten liggen. Buiten winst tegen Charleroi en RWDM kon het in de laatste vijf wedstrijden niet winnen van Club Brugge en Union.

Ook op zondag speelt Manchester City op Anfield in Liverpool. Deze wedstrijd is er dus een tussen de twee leiders in de Engelse Premier League, en zal rechtstreeks bepalen wie er tijdelijk op de eerste plaats komt te staan. De twee teams hebben namelijk maar één punt verschil. Beide teams hebben ook een heel goede reeks in de competitie, met Liverpool die al vier wedstrijden zonder gelijkspel of nederlaag gaat en Manchester City die de vorige drie wedstrijden kon winnen. Een belangrijke wedstrijd daarin was de stadsderby in Manchester, die de Citizens met 3-1 konden winnen. City speelt op woensdag 6 maart ook nog een Champions League-wedstrijd tegen Kopenhagen.

Voor Gent staat er dit weekend een moeilijke horde te wachten op de weg naar de top 5. De Buffalo’s krijgen leider Union voor zich. Met vorige week nog een nederlaag tegen Standard heeft Gent niet zo’n goede voorbereiding, maar wie weet kunnen Tarik Tissoudali of Hugo Cuypers nog goals op hun naam schrijven. Union kon in de laatste vijf wedstrijden maar één keer niet winnen. In het eigen Joseph Marienstadion speelde het op 10 februari gelijk tegen Westerlo. De Unionistes zullen dus zeker de drie punten willen halen en nog meer voorsprong nemen op achtervolger Anderlecht.

Wed op deze wedstrijden

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek