Search
Close this search box.

Euro 2024 Play-offs: Voorbeschouwing

The title 'Euro 2024 Qualifications Preview' with soccer goal net and ball in the background.

Euro 2024 Play-offs: Voorbeschouwing

Er zijn al 21 van de 24 deelnemers voor Euro 2024 bekend. Op donderdag 21 maart worden opnieuw kwalificatiewedstrijden gespeeld voor de laatste 3 tickets voor het Europees Kampioenschap in Duitsland. Op basis van hun resultaten in de Nations League mogen nog 12 ploegen hun kans wagen. Lees hier welke ploegen deze week aan het werk moeten.

Euro 2024 Play-offs

De UEFA heeft 3 play-offpaden gemaakt voor kleinere landen. Per pad, dat bestaat uit 4 teams, is er nog 1 EK-ticket. De samenstelling van die paden houdt rekening met de Nations League-resultaten. Dat toernooi is ingedeeld in 4 leagues volgens de ranking van de landenteams, en dan nog eens in groepen. De groepswinnaars die tijdens de kwalificaties geen ticket hebben kunnen bemachtigen, krijgen meteen een plaatsje in de play-offs. Daarna worden de best geplaatste teams gekozen tot de poule vol zit. De winnaars van deze ronde spelen op dinsdag 26 maart de finale in hun pad. Daarna weten we dus zeker wie mag meedoen aan het EK in Duitsland.

Pad A

Polen presteerde verrassend minder goed dan in de voorbije jaren, wat een 3e plek opleverde na Albanië en Tsjechië. Ook werd het bijna nog ingehaald door Moldavië. Met het geluk dat het land in League A in de Nations League zat, werd het wel nog geselecteerd voor de play-offs. De Polen spelen tegen Estland, dat maar 1 punt behaalde in groep F. Daarmee lijkt het vreemd dat het nog kans maakt op een Europees ticket, maar in de Nations League werd het groepswinnaar tegen Malta en San Marino.

Voor Wales bleef het lange tijd nog spannend, want de voornaamste tegenstander Kroatië behaalde een aantal slechte resultaten. Maar de Kroaten konden hun voorsprong toch uitbouwen tot 4 punten, waardoor de Welshmen net buiten de top 2 vielen. In de Nations League werd Wales pas 4e in de groep, maar omdat het in League A zat mag het toch door. De Welshmen spelen tegen Finland, dat net te zwak was voor Denemarken en Slovenië tijdens de EK-kwalificaties. In de Nations League geraakten de Finnen ook niet voorbij Bosnië-Herzegovina, maar was Finland wel één van de best geplaatste teams.

Pad B

Israël speelt tegen IJsland in deze strijd om de play-off-finale. In groep I werd Israël 3e, na Roemenië en Zwitserland. Daarmee viel het dus net buiten de rechtstreekse kwalificatie. In de Nations League werden ze geloot in de groep bij Rusland, maar die speelde niet mee. Israël kon wel boven IJsland en Albanië blijven, en werd zo dus groepswinnaar. Tegen IJsland speelde het in de Nations League twee keer gelijk, maar daar kan het deze keer niet bij blijven. Bij een gelijke stand zullen dit keer verlengingen en misschien ook penalty’s moeten gespeeld worden. IJsland werd 4e in de EK-kwalificaties, na Portugal, Slowakije en Luxemburg.

Bosnië-Herzegovina mag thuis Oekraïne ontvangen. Na 10 speeldagen bleven de Bosniërs achter met 9 punten, wat net te weinig was om IJsland bij te benen. Ze bleven zo steken op een 5e plaats. Gelukkig voor hen speelden ze wel beter in de Nations League, en werden ze groepswinnaar in de groep met Finland en Roemenië. Oekraïne bleef in een sterke groep met groepswinnaar Engeland op gelijke voet met Italië, maar maakte net iets minder doelpunten. Zo vielen de Oekraïners net buiten de rechtstreekse kwalificatie. En ook in de Nations League leek het even spannend te worden, maar Schotland was toch een maatje te groot. Oekraïne was wel een van de hoogst geplaatste teams.

Pad C

De Grieken konden niet winnen van Frankrijk en Nederland, en bleven zo dus op de 3e plaats hangen. Maar in de Nations League werden ze knap groepswinnaar, met 5 overwinningen in 6 wedstrijden. Daardoor spelen ze tegen Kazachstan, dat tijdens de kwalificaties enkel boven Noord-Ierland en San Marino bleef. In hun groep stootten Denemarken en Slovenië rechtstreeks door, en Finland en Kazachstan spelen play-offs. Kazachstan eindigde in de Nations League op de leidersplek in hun groep.

De laatste play-offwedstrijd is die tussen Georgië en Luxemburg. De Georgiërs kregen het in groep A lastig tegen Spanje, Schotland en Noorwegen, en eindigden dus ook op de 4e plaats. Maar als groepswinnaar in de Nations League werden ze rechtstreeks geplaatst voor de play-offs. En ook Luxemburg kreeg een aantal sterke tegenstanders in de kwalificaties, met o.a. groepswinnaar Portugal. Daardoor geraakte het niet verder dan de 3e plaats. Maar in de Nations League was het een van de hoogste geplaatste teams.

Wed op Euro 2024 play-offs

Wil je de Euro 2024 nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek