Search
Close this search box.

Paris Roubaix 2024: Voorbeschouwing

Professional cyclists in a group, with a red overlay on the left. Overlay text: "Paris Roubaix Review 2024."

Paris Roubaix 2024: Voorbeschouwing

De Ronde van Vlaanderen is onlangs afgesloten, maar er staat alweer een spannende klassieker op het programma. Op zondag 7 april komen de wielrenners weer samen in Noord-Frankrijk voor de langverwachte Paris Roubaix.

Zal Mathieu van der Poel in staat zijn om zijn vorige triomf te herhalen, of zijn er andere sterke kanshebbers in de mix? Na zijn indrukwekkende overwinning in de Ronde van Vlaanderen is hij ongetwijfeld de koploper. Bij de vrouwen is Lotte Kopecky, die Parijs-Roubaix nog moet winnen, net als vorig jaar de topfavoriete.

Hoe het parcours eruitziet

De wielerwedstrijd begint in Compiègne, ongeveer 80 kilometer ten noordoosten van Parijs. Deze plaats staat bekend om zijn kasseienpaden, die zeker een uitdaging vormen voor de renners. Er zijn in totaal 29 kasseistroken, waarvan de eerste na bijna honderd kilometer begint. Elke sectie heeft een label van 29 tot 1, met sterren die de moeilijkheidsgraad aangeven. Slechts drie secties hebben 5 sterren gekregen, wat staat voor de hoogste moeilijkheidsgraad.

De eerste uitdagende etappe is de Trouée d’Arenberg of het Bos van Wallers, met een lengte van 2,3 kilometer en gelegen op 95 kilometer van de finish. Daarna volgt Mons-en-Pévèle, een stuk van 3 kilometer op 48 kilometer van de finish. De laatste en beroemdste kasseistrook is de Carrefour de l’Arbre, die 2 kilometer lang is en op 17 kilometer van de finish ligt. Typisch wordt de uitkomst van de race op deze secties bepaald. De finishlijn is al even legendarisch: op het parcours van Roubaix moeten renners nog anderhalve ronde afleggen voordat ze de finishlijn passeren.

Wie zijn de favorieten van Paris Roubaix 2024?

Na zijn triomf in de Ronde van Vlaanderen wordt Mathieu van der Poel hier opnieuw als topkandidaat beschouwd. De Nederlandse wielrenner van Alpecin-Deceuninck maakte vorig jaar een beslissende stap door zijn rivaal Wout van Aert achter zich te laten nadat van Aert een lekke band kreeg. Het is acht jaar geleden dat iemand zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix wist te winnen in hetzelfde jaar, met Fabian Cancellara als laatste om deze opmerkelijke prestatie neer te zetten. Dit jaar heeft Van der Poel de potentie om dat succes te herhalen. Met van Aert uit beeld lijkt het pad duidelijker voor hem, hoewel de verraderlijke kasseistroken een bedreiging vormen voor alle renners, en er zijn zeker genoeg sterke concurrenten.

Jasper Philipsen, Van der Poel’s ploeggenoot bij Alpecin-Deceuninck, zou ook een belangrijke rol kunnen spelen in de wedstrijd. Philipsen eindigde vorig jaar als tweede en wil dat resultaat natuurlijk verbeteren. De winnaar van Milaan-San Remo heeft besloten om de Ronde van Vlaanderen over te slaan om zich beter voor te bereiden op Parijs-Roubaix.

De grote vraag blijft hoe de andere twee grote teams, Visma/Lease a Bike en Lidl-Trek, het zullen doen. Zonder Wout van Aert heeft Matteo Jorgenson van Visma/Lease a Bike misschien een kans om te schitteren. Bij Lidl-Trek kunnen ze vertrouwen op Mads Pedersen. Andere opvallende favorieten zijn Stefan Küng, Filippo Ganna en John Degenkolb. Misschien kan Soudal Quick-Step ook in aanmerking komen voor de overwinning met renners als Yves Lampaert of Gianni Moscon.

Wedden op Paris Roubaix 2024

Wil je wat extra spanning toevoegen aan de wielerwedstrijd? Ga dan naar Magic Betting en plaats een weddenschap op de wielrenner die je steunt. Wie weet kom je wel als winnaar uit de bus!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek