Search
Close this search box.

Wedstrijden overzicht: Week 14

Blue background with blog title "Weekend Overview W14"

Wedstrijden overzicht: Week 14

Er staan deze week tal van spannende wedstrijden op het programma. De Europese topclubs strijden dit weekend om belangrijke punten. Daarnaast is er vrijdag een niet te missen interland. Lees snel verder en ontdek voor welke wedstrijden je zeker moet uitkijken.

Vrijdag 5 april

Het Belgische vrouwenvoetbalteam staat op 5 april in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap tegenover wereldkampioen Spanje. De Red Flames zitten in Groep A2 en moeten het opnemen tegen Spanje, Denemarken en Tsjechië. Dit is hun kans om een plek op hun derde achtereenvolgende Europees Kampioenschap te bemachtigen. Het toernooi staat gepland voor 2025 juli in Zwitserland. De wedstrijd tegen Spanje wordt gehouden op Den Dreef in Leuven, waar de regerend wereldkampioenen een geduchte tegenstander zullen zijn. Tessa Wullaert en haar teamgenoten zijn klaar om hun vaardigheden en vastberadenheid opnieuw te tonen.

Zaterdag 6 april

Zaterdag vindt in het Stadio Olimpico een spannende Romeinse stadsderby plaats tussen AS Roma en Lazio Roma. Momenteel staat AS Roma 5de met 5 punten voorsprong op Lazio, dat 7de staat. In de Serie A zijn we echter pas op wedstrijddag 30 van de 38, wat betekent dat er nog veel op het spel staat. AS Roma’s Paulo Dybala en Romelu Lukaku hebben de kans om hun doelpuntenaantal te verhogen, terwijl Lazio voor hun doelpunten sterk leunt op de Italiaanse spits Ciro Immobile. Laten we hopen op een sportievere wedstrijd deze keer, zonder racistische opmerkingen aan het adres van Lukaku.

Brighton ontvangt deze week Arsenal. Ze staan momenteel 9e in de competitie en hebben een achterstand van 14 punten op Tottenham, dat 5e staat. Het wordt een uitdagende wedstrijd voor Brighton tegen Arsenal, dat op de 2e plaats staat, slechts 2 punten achter Liverpool. De ‘Gunners’ zullen vastbesloten zijn om nog 3 punten te pakken om mogelijk de bovenste plek op te eisen. Bovendien is Arsenal aan de winnende hand, met slechts één gelijkspel in hun laatste 5 wedstrijden tegen hun directe rivaal Manchester City.

Antwerpen maakt zich op voor de tweede speeldag van de Champion’s Play-offs tegen Genk. Een overwinning voor de Great Old kan hen naar de top 3 brengen en Genk verdringen. Hun laatste wedstrijd tegen Anderlecht was moeilijk, en winnen zal deze keer niet makkelijker zijn. Antwerpen staat momenteel voorlaatste met 26 punten, slechts één punt achter Genk dat de 3e plaats inneemt. Racing Genk zegevierde tegen Union in hun laatste wedstrijd.

Zondag 7 april

Feyenoord en Ajax maken zich op voor een cruciaal duel in Nederland, waarin ze strijden om de bovenste plaatsen op de ranglijst. Met nog maar 7 speeldagen te gaan staat er veel op het spel en beide ploegen zullen op zoek zijn naar waardevolle punten. Feyenoord staat momenteel 2e, maar heeft een achterstand van 7 punten op PSV. Ze kunnen het zich niet veroorloven om zelfgenoegzaam te zijn, want hun plek in de top 4 is nog niet zeker en inhalen zal een lastige uitdaging worden. Aan de andere kant is Ajax vastbesloten om door te breken naar de top 4, waar het momenteel net buiten staat met 44 punten.

Manchester United ontvangt de Engelse koploper Liverpool op Old Trafford. United heeft punten nodig om in de top 5 te klimmen en mogelijk een Europese plek te bemachtigen, maar ook om in de titelrace te blijven. Het zal echter een zware uitdaging worden met Liverpool dat 19 punten voorsprong heeft. United zou al zijn wedstrijden moeten winnen en erop moeten vertrouwen dat Liverpool punten laat liggen, wat bijna onmogelijk lijkt. Ondanks hun sterke positie heeft Liverpool concurrentie van Arsenal en Manchester City.

Door de overwinning van Anderlecht op Antwerp staan ze nu op gelijke hoogte met Union aan de top van de ranglijst. Het verlies van Union tegen Genk betekent echter dat de komende wedstrijd zal beslissen of Anderlecht de leiding neemt of gelijk blijft. Anderlecht neemt het op tegen Club Brugge, dat in hun laatste wedstrijd tegen Cercle Brugge gelijk speelde in een lokale derby. Club Brugge staat voor een zware opgave als ze er niet in slagen om te winnen. Ze staan op de 4e plaats met 27 punten en hebben momenteel 8 punten achterstand op Anderlecht.

Inzetten

Wil je wat extra spanning toevoegen aan deze wedstrijden? Kijk dan eens naar de Magic Betting App of bezoek de website van Magic Betting voor topklasse online sportweddenschappen. Vergeet niet de verschillende beschikbare promoties te bekijken. Grijp de kans om groots te winnen!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek