Search
Close this search box.

Kwartfinales Champions League: Preview

Two soccer players on a blue background, with the text '1/4 Finals Champions League Preview'.

Vanaf dinsdag 9 april beginnen de kwartfinales in de Champions League. In het belangrijkste internationale voetbaltoernooi voor clubs komt er zo bijna een slot aan de zoektocht naar de overwinnaar. Op het einde van volgende week komen we te weten wie naar de halve finale mag, als ook de 2e wedstrijden gespeeld zijn.

Arsenal vs Bayern München

Arsenal is aan een heel goed seizoen bezig, met de leidersplek in de Engelse Premier League en een plaats in de kwartfinale van de Champions League. Tijdens de groepsfase waren ze de beste van vier teams, en hielden ze PSV op 4 punten achterstand. In de achtste finale verloren ze eerst van Porto, maar haalden ze hun tegenstander in eigen huis weer in. De wedstrijd werd door penalty’s beslist. Arsenal haalde het met 4-2.

Bayern München moet het voorlopig stellen met een 2e plaats in de Bundesliga, en het zal nog heel moeilijk worden om Leverkusen nog in te halen. Daarom zullen ze zeker nog proberen om een Europese beker te winnen. Ze deden het goed in de groepsfase en hielden Kopenhagen op 8 punten achterstand. In de achtste finale verloor Bayern met het kleinste verschil van Lazio Roma, maar konden ze in de Allianz Arena wel winnen met 3-0.

De teams spelen op dinsdag 9 april in het Emirates Stadium in Engeland. Een week later, op woensdag 17 april, spelen ze in de Allianz Arena.

Real Madrid vs Manchester City

‘De Koninklijke’ is de leider in de Spaanse La Liga, met een degelijke voorsprong van 8 punten op eeuwige rivaal Barcelona. Met nog een aantal wedstrijden te gaan is hun winst nog niet zeker, maar het lijkt er wel op dat zij de titel zullen binnenhalen. Naast die titel kunnen ze ook een nieuwe Champions League-titel in de wacht slepen. In de groepsfase wonnen ze al hun wedstrijden en hielden ze Napoli op 8 punten afstand, in de achtste finales konden ze boven RB Leipzig blijven.

Manchester City staat op de 3e plek in de Premier League, maar heeft nog genoeg kansen om Arsenal en Liverpool in te halen. Misschien spelen ze in de halve finale ook nog tegen Arsenal, maar dan zullen ze wel voorbij Real Madrid moeten. Net als Madrid konden de ‘Cityzens’ alle wedstrijden winnen in de groepsfase. In de achtste finales wonnen ze 2 keer met 3-1 van Kopenhagen.

De eerste wedstrijd wordt gespeeld in Spanje, in de arena van Real Madrid, op dinsdag 9 april. De tweede wedstrijd zal doorgaan in Engeland op woensdag 17 april.

PSG vs Barcelona

In de Ligue 1 is PSG de leider, met ondertussen 10 punten voorsprong op Brest. Hun goede spel in de Franse eerste klasse liet het een beetje afweten in de groepsfase, en PSG eindigde op de 2e plaats na Dortmund. Gelukkig voor de Parijzenaars bleven ze wel boven Milaan en Newcastle, en mochten ze door naar de volgende ronde. Daar troffen ze Real Sociedad, waar ze in totaal met 1-4 van wonnen.

Barcelona moet dringend op zoek naar punten om Real Madrid in te halen, maar het lijkt een onmogelijke opdracht. Misschien kunnen ze wel een slag slaan in deze Champions League, als ze het Franse PSG kunnen verslaan. In de groepsfase was Barcelona de sterkste, en eindigde het met evenveel punten als Porto op de eerste plaats. Daardoor gingen ze naar de achtste finales, waar ze wonnen van Napoli met in totaal 4-2.

Barcelona komt eerst op bezoek in Parijs op woensdag 10 april. Een week later gaan de Parijzenaars naar Barcelona voor de tweede wedstrijd op dinsdag 16 april.

Atlético Madrid vs BVB Dortmund

Met topclubs Real Madrid en Barcelona als rivalen, is La Liga een helse competitie. Maar toch een waar Atlético Madrid zich vaak sterk profileert. Ook nu staat het op de 4e plaats, met 9 punten achterstand op Barcelona. De Spaanse titel kunnen ze niet meer binnenhalen, dus gaan ze op zoek naar een Europese titel. In de groepsfase bleven ze boven Lazio Roma, en in de achtste finales moesten hun wedstrijden tegen Inter Milan beslist worden met penalty’s.

Dortmund is een sterke speler in het Duitse voetbal, en staat nu op de 5e plaats. De Rekordmeister Bayern München kunnen ze misschien nog inhalen, maar leider Leverkusen staat te ver weg. Ook zij gaan dus op zoek naar een Europese overwinning. Ze begonnen er wel heel goed aan, met de leidersplaats in groep F met PSG en Milaan. In de achtste finale stonden ze tegenover PSV, waarvan ze in totaal met 3-1 konden winnen.

Op woensdag 10 april wordt de eerste wedstrijd gespeeld in Madrid. De tweede wedstrijd wordt gespeeld in Duitsland op dinsdag 16 april.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek