Search
Close this search box.

Masters Golf: Het grootste toernooi van het seizoen

The text 'The Masters Golf Preview' highlighted in violet on a background depicting a golf player.

Op donderdag 11 april begint het Masters Tournament Golf in de Amerikaanse staat Georgia. Het is het eerste grote golftoernooi van dit seizoen, en de 88e editie sinds het begin van het toernooi.

Masters Golf

De Masters is een van de vier Majorgolftoernooien. Elk jaar in april wordt het gespeeld op de Augusta National Golf Club in Augusta, Georgia. De andere drie majors zijn de US Open, de Open Championship en het PGA-kampioenschap. Het toernooi werd voor de eerste keer gespeeld in 1934, en is het enige van de vier Majorgolftoernooien die telkens op dezelfde plaats wordt gehouden. Normaal gezien mogen de deelnemers ook enkel met een uitnodiging meedoen, maar Masters-winnaars mogen levenslang meedoen.

Door de regel dat deelnemers alleen op uitnodiging mogen meedoen, heeft de Masters Tournament het kleinste deelnemersveld van alle grote kampioenschappen. Er zijn een aantal criteria om zo’n uitnodiging te bemachtigen. Zo zijn meteen alle vorige winnaars uitgenodigd, recente winnaars van grote kampioenschappen, leidende spelers in de PGA Tour, enzovoort.

De deelnemers spelen in deze 88e editie voor de groene jas, of ‘green jacket’. Die jas wordt traditioneel aan de winnaar uitgereikt door de winnaar van het jaar daarvoor.

Favorieten

Golflegende Tiger Woods zal naar alle waarschijnlijkheid voor de 26e keer deelnemen aan de Masters. De vijfvoudig winnaar is al op de banen gespot tijdens trainingssessies. Woods heeft echter veel last van blessures, die een gevolg zijn van een zwaar auto-ongeval in 2021. Als hij ook nu wint, evenaart hij het record van Jack Nicklaus.

De Spaanse Jon Rahm slaagde er vorig jaar in de winst binnen te halen. Hij tekende in december een contract van 300 miljoen euro om naar de Saoedische LIV Golf te vertrekken, en werd daardoor de duurste sporter ooit.

Scottie Scheffler is de nummer 1 ter wereld volgens de PGA-ranking. In december kon hij opneiuw winnen van negentien andere topgolfers in de Hero World Challenge. Hij bleef ook twintig slagen boven Tiger Woods.

Rory McIlroy staat net onder Scheffler, en is ook een van de favorieten voor dit kampioenschap. De voormalig nummer 1 van de wereld heeft al heel lang geen major meer gewonnen, maar speelt daarbuiten wel heel goede wedstrijden.

Het parcours

De Augusta National Golf Club is een iconisch golfterrein. Voor de oprichting van de club was het een indigoplantage, tot Bobby Jones en Clifford Roberts de grond in 1931 overkochten. Met de diverse holes is het een van de meest uitdagende terreinen voor de golfers. De golfclub is ook bekend om de vele bloemen en struiken. De totale afstand van de baan is 6321 meter voor de amateurs en 6799 meter voor professionals, en de gemiddelde professionele speler heeft 72 slagen nodig voor het hele parcours. Bekijk hieronder een lijst van enkele speciale holes.

Hole 1: Tea Olive: De Tea Olive is een uitdagende eerste hole. Een gemiddelde professionele golfer heeft hier 4 slagen voor nodig. De deelnemers beginnen op een grasdeel dat lichtjes oploopt. Vooral het mentale deel is bij deze hole ook van belang: na zo lang naar dit toernooi te hebben gewerkt komt dan eindelijk het moment van de slag.

Hole 2: Pink Dogwood: Deze hole is de langste van alle holes. Over in totaal 585 yards of bijna 535 meter moeten de deelnemers eerst een bal naar de rechterkant slaan, om dan de hoek naar de hole te maken. Gemiddeld hebben ze hier 5 slagen voor nodig.

Het beruchtste deel van de baan is ‘Amen Corner’, een deel van hole 11, 12 en 13. In deze strook kan er heel veel misgaan voor de speler, en de spelers zijn meestal ook zeer opgelucht als ze zonder al te veel verlies uit de drie holes komen. Byron Nelson sloeg hier ook in, en won zijn eerste Masters voor een groot deel omdat hij hier een birdie (één slag minder dan gemiddeld) en een eagle (twee slagen onder het gemiddelde) maakte.

Hole 17: Nandina: Voormalig Amerikaans president Dwight D. Eisenhower was lid van Augusta National Golf Club. Hij vond de grote boom aan de linkerkant van hole 17 lastig, en eiste dat die verwijderd zou worden. De ledenvergadering werd toen meteen geschorst en het verzoek ging niet door. De ‘Eisenhower Tree’ bleef staan tot hij in maart 2014 door een storm werd beschadigd.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek