Search
Close this search box.

Magic Game: El Clásico

Op zondag 21 april wordt opnieuw de iconische ‘El Clásico’ gespeeld tussen Real Madrid en FC Barcelona. De twee teams strijden voor punten in La Liga. Real Madrid moet hun leidersplaats proberen te houden, maar Barcelona zal gretig de kloof willen dichten.

El Clásico

‘De Klassieker’ is de benaming voor de wedstrijden tussen FC Barcelona en Real Madrid. Dat zijn de twee grootste en succesvolste voetbalclubs ooit. De wedstrijden gelden ook als de grootste voetbalklassiekers van Spanje en zelfs in de hele wereld. De wedstrijd kan ook gezien worden als een politieke strijd tussen het Catalaanse Barcelona en het Madrid van de centrale Spaanse overheid, wat voor veel fans extra veel spanning geeft.

De eerste ‘El Clásico’ werd gespeeld op 13 mei 1902. Barcelona won deze wedstrijd in eigen huis met 3-1. Sindsdien speelden de teams in totaal 296 wedstrijden, waarvan 254 in officiële reeksen. De laatste ontmoeting dateert van 28 oktober 2023, toen Real Madrid in Camp Nou won met 1-2. De topscorer in al deze duels is Lionel Messi, die 26 keer kon scoren tegen Real Madrid.

Real Madrid

Als een van de twee clubs uit de Spaanse hoofdstad is Real Madrid meteen ook een van de beste teams ter wereld. De club werd opgericht op 6 maart 1902, en speelt de thuiswedstrijden in het Estadio Santiago Bernabéu. Real Madrid speelt traditioneel in het wit, en de uit-kleuren zijn volledig zwart of volledig paars. Het won 35 keer de Primera Division, 20 keer de Copa del Rey, en 14 keer kon het de Champions League op zijn naam schrijven. Met die 14 overwinningen is het ook meteen recordhouder, voor het Italiaanse AC Milan dat 7 keer kon winnen. Real Madrid werd door de FIFA benoemd als de beste voetbalclub van de 20e eeuw.

Ook dit jaar staat Real Madrid aan de leiding, ook al hadden ze lang veel tegenstand van Barcelona en Girona. Met nog 7 speeldagen te gaan lijkt de titel binnen handbereik, maar hun voorsprong van 8 punten op FC Barcelona is daarom nog niet genoeg. Dit weekend zou het rechtstreeks duel meer duidelijk moeten maken. Real Madrid won vorige wedstrijd met het kleinste verschil tegen Mallorca, het werd 0-1. De Koninklijke speelt op woensdag 17 april ook eerst nog tegen Manchester City.

De Italiaanse coach Carlo Ancelotti kan een ploeg van wereldkwaliteit op het veld zetten, met onder meer de Belgische keeper Thibaut Courtois. Andere spelers zijn Dani Carvajal, David Alaba, Toni Kroos, en Luka Modric. De twee grootste doelpuntenmakers zijn Jude Bellingham en Vinicius Junior, respectievelijk met 16 en 12 goals. De jonge Bellingham staat ook op de tweede plaats van topscorers in de hele reeks. Ook de Braziliaanse Rodrygo maakte er dit seizoen al 10.

FC Barcelona

De Catalaanse topclub is een van de meest succesvolle clubs ter wereld. Het stadion is Spotify Camp Nou, ook het grootste stadion van Europa. De club werd opgericht op 29 november 1899, en heeft als clubkleuren blauw en granaatrood. In heel hun bestaan konden ze al 27 keer de Spaanse Primera Division winnen, en ook 31 keer de Copa del Rey. Europees behaalden ze 5 keer de Champions League en 3 keer de FIFA Wereldbeker voor clubs. Barcelona werd drie decennia achter elkaar door de IFFHS verkozen tot beste ploeg van de wereld over de periode 1991-2020, en staat op de nummer 1 van de FIFA-lijst.

Op dit moment staat Barcelona op een redelijke achterstand van Real Madrid, met 70 punten tegenover 78. Daarom zullen ze dus snel nog wat punten moeten behalen, want met nog 7 speeldagen te gaan is er niet heel veel tijd meer. Ook voor Barcelona is dit weekend dus bepalend, want een rechtstreeks duel kan ook mentaal een klap zijn. Barcelona speelt op dinsdag 16 april tegen PSG in de kwartfinale van de Champions League.

Het team van FC Barcelona staat onder leiding van oud-speler Xavi Hernandez. Hij liet deze week weten dat hij de club zou willen verlaten op 30 juni, al is dat tegen de wens van de clubleiding. Tot dan gidst hij Barcelona nog door La Liga en de Champions League. Hij doet dat onder andere met de sterspelers Sergi Roberto, Raphinha, Frenkie de Jong, en Gavi. De speler met de meeste goals voor Barcelona dit seizoen is Robert Lewandowski.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijd nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek