Search
Close this search box.

Wedden op voetbal: Wedtypes en odds

Football player kicking football on a red & blue background.

Wedden op voetbal: Wedtypes en odds

Bij wedden op voetbal geven odds aan hoeveel je kunt winnen met een weddenschap en hoe groot de kans is dat het resultaat zal uitkomen. Ze laten je zien hoeveel geld je ontvangt als je weddenschap succesvol is.

Hier volgt een uitleg van de verschillende soorten winkansen en hoe ze werken.

Decimale odds

Als je de Magic Betting website bekijkt, zie je vaak odds in decimale vorm, zoals 2.3.

Decimale odds zijn over het algemeen gemakkelijker te begrijpen. Decimale kansen tonen alleen wat je zou winnen met een inzet van €1, terwijl fractionele kansen zowel het risico als de mogelijke winst laten zien.

Je inzet is al inbegrepen in het totale bedrag. Bijvoorbeeld, kansen van 4,5 kunnen worden weergegeven als decimaal. Dit betekent dat een inzet van €1 €4,50 zou opleveren.

Als je meer dan €1 wilt inzetten, vermenigvuldig je gewoon je inzet met het getoonde getal. Zet bijvoorbeeld €10 in op een kans van 4.5 om €45 te winnen.

Belangrijke termen voor fractionele odds

Evens

Je kunt “evens” verstaan als “1.0”. Als je wint, krijg je twee keer zoveel terug als je erin hebt gestoken.

Favourite

De meest waarschijnlijke uitkomst. De kansen op de favoriet zijn het kortst en de uitbetalingen zullen kleiner zijn.

Odds On

Dit is het geval als de kans groter is dat iets gebeurt, zoals een groot team dat thuis een lager team verslaat. Als de kansen 0,8 zijn, levert een inzet van €1 je €0,80 winst op.

Hoe wedden op voetbal

Bij Magic Betting is het mogelijk om te wedden op sportevenementen van over de hele wereld. Er zijn honderden wedstrijden beschikbaar, van competities zoals de Premier League, Jupiler Pro League, Champions League, Bundesliga, Belgium Cup, La Liga en meer.

Het eerste wat je moet doen is een wedstrijd kiezen om op in te zetten. Daarna kun je kiezen uit verschillende soorten weddenschappen, zoals de eindstand, de eerste doelpuntenmaker, het totale aantal kansen in diverse wedstrijden, het tijdstip van het eerste doelpunt en nog veel meer.

Wedtypes

Match Betting

Wie denk je dat er gaat winnen? Of wordt het een gelijkspel? Deze vraag is heel eenvoudig. Je ziet de kansen voor beide teams, evenals de kansen op een gelijkspel. Ook bekend als 1X2 weddenschappen.

Both Teams to Score (BTTS)

Zullen beide teams scoren? Het is een makkelijke ja of nee vraag. Je kunt ook wedden op zowel BTTS als de uitslag van de wedstrijd om betere kansen te krijgen.

Totale goals

Dit is de moeite waard om te bekijken als een team dat doelpunten maakt speelt tegen een team dat moeite heeft met verdedigen.

Je gokt hoeveel doelpunten er gescoord zullen worden in een wedstrijd door meer of minder dan het getal te noemen. Als je denkt dat de wedstrijd vier of meer doelpunten zal hebben, kun je wedden op meer dan 3,5 doelpunten . Aan de andere kant, als je denkt dat er twee of minder doelpunten zullen zijn, kun je kiezen voor minder dan 2,5 doelpunten.

Dit aantal kan op verschillende manieren worden veranderd, bijvoorbeeld door de doelpunten van elke helft bij elkaar op te tellen. Je kunt wedden op zowel het resultaat als het aantal gescoorde doelpunten, of je kunt kiezen voor “Team Goals” om te wedden op hoe vaak een bepaald team zal scoren in de volle 90 minuten of in beide helften.

Half-Time / Full-Time

Wat denk jij dat er in de wedstrijd zal gebeuren? Bij dit type weddenschap moet je raden welk team misschien voor zal staan bij rust en daarna aan het einde van de wedstrijd. Deze weddenschap heeft negen mogelijke uitslagen, inclusief gelijkspel.

Draw No Bet

Het is normaal om een sterke voorkeur voor één team te hebben, maar er niet 100% zeker van te zijn. In dit geval is Draw no Bet misschien iets voor jou.

Als de wedstrijd eindigt in een gelijkspel krijg je je geld terug. Maar omdat je beschermd bent, zijn de kansen niet zo goed als bij een normale wedstrijd weddenschap (Win-Draw-Win).

Double Chance

De Double Chance inzet maakt het ook minder waarschijnlijk dat je verliest. Er kunnen drie dingen gebeuren in de wedstrijd en je wedt op twee daarvan. Als je kiest voor de uitploeg en een gelijkspel, dan wint je weddenschap zolang de thuisploeg niet verslagen wordt.

Je kunt ook op beide teams wedden in de “Double Chance” markt. Als de wedstrijd niet eindigt in een gelijkspel, win je.

Correct Score

Het is veel moeilijker om de juiste score te raden dan de uitslag van de wedstrijd, daarom kun je grotere odds krijgen op het correct voorspellen van de uiteindelijke scorelijn.

Goalscorer Bets

Je kunt ook wedden op wanneer en wie er zal scoren. Er zijn weddenschapsopties voor het voorspellen van de eerste doelpuntenmaker, de laatste en op elk moment.

Je kunt ook specifieker zijn en wedden op een speler die twee of meer doelpunten maakt, een hattrick, of zelfs scoort bij winst of verlies van hun team.

Handicap Betting

Soms levert een normale weddenschap op de favoriet niet veel op. Met handicap weddenschappen kun je het speelveld gelijk maken door een doelhandicap toe te passen aan beide kanten, wat een grotere uitbetaling kan betekenen als je wint.

Als je wedt op een team met een handicap van -1 doelpunten, moeten ze met minstens twee doelpunten winnen om de handicap te dekken en je weddenschap te winnen.

In het geval dat ze winnen met slechts één doelpunt, maakt de handicap de wedstrijd gelijk en verlies je je weddenschap.

Live wedden

Wat voetbal zo aantrekkelijk maakt, is dat je niet zeker weet wat er gaat gebeuren.

Gidsen en statistieken kunnen je helpen om te voorspellen hoe een wedstrijd zal verlopen, maar een blessure of rode kaart kan de wedstrijd in een heel andere richting sturen als hij eenmaal begint.

Door tijdens een wedstrijd te wedden, kun je van gedachten veranderen terwijl je toekijkt. Naarmate de wedstrijd vordert, zullen de winkansen direct veranderen om aan te geven wat er gebeurt.

Cash Out weddenschappen

Je kunt sommige inzetten uitbetalen terwijl het spel nog bezig is. Zo kun je je weddenschap uitbetalen voordat de wedstrijd is afgelopen.

Stel dat je dacht dat Cercle Brugge Royal Antwerp zou verslaan. Met nog 10 minuten te gaan, staan ze 1-0 voor. Royal Antwerp zet meer druk en het ziet ernaar uit dat ze een doelpunt zullen krijgen. Dat is het moment waarop je kunt uitbetalen in plaats van het risico te nemen om de wedstrijd te verliezen.

Er zijn ook manieren om een deel van je inzet terug te krijgen als je je weddenschap verliest.

Cash Out komt van pas als je een accumulatorweddenschap hebt geplaatst, wat een enkele weddenschap is op vier of meer keuzes.

Je kunt “uitbetalen” om een deel van je winst te krijgen als het er niet naar uitziet dat één keuze zal uitkomen.

Wedden op voetbal bij Magic Betting

Magic Betting biedt veel sportweddenschappen aan, waaronder voetbal, tennis, basketbal, darts, tafeltennis en golf. Soms zijn er zelfs Accumulator Boosts op de website waarbij extra verhoogde kansen worden aangeboden bij het plaatsen van meerdere weddenschappen.

Bezoek Magic Betting voor de beste odds en sportweddenschappen.

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek