Search
Close this search box.

Weekend Overview: W19

Weekend Overview W19

In mei komen in veel landen bijna alle competities ten einde. Ook in België krijgen we binnenkort uiteindelijk te weten wie dit jaar de titel mee naar huis neemt. Dit weekend staan enkele wedstrijden op de planning die tekenend zullen zijn voor de eindsprint. Met nog maar een aantal speeldagen te gaan, zijn alle punten meer dan welkom. Lees hier welke wedstrijden u dit weekend maar best in de gaten kan houden.

Vrijdag 10/05

We beginnen dit weekend in België met een duel tussen Standard en Westerlo. Deze wedstrijd zal voor een groot deel bepalen wie dit jaar als laatste eindigt in de Europe Play-offs. Standard kon in deze play-offs nog geen enkele keer winnen, maar verzamelde in de reguliere competitie al meer punten dan Westerlo en staat dus boven de Kemphanen. Ook Westerlo kon nog geen enkele keer winnen. Het verschil tussen de twee teams is 4 punten. Dat betekent dat Westerlo ook deze wedstrijd niet mag verliezen, anders eindigt het Kempense team op de laatste plaats.

Zaterdag 11/05

In Engeland is de strijd om de landelijke titel nog steeds volop aan de gang. Leider Arsenal heeft vooral tegenstand te duchten van Manchester City. De Cityzens hebben maar één punt minder, en kunnen deze week de leidersplek opeisen als ze winnen van Fulham. Die laatste staat pas op plaats 13. Manchester City kan alvast steunen op een zeer goede reeks, al 6 wedstrijden na elkaar in de Premier League hebben ze niet verloren. In de Champions League werden ze uitgeschakeld door Real Madrid.

Op de laatste speeldag van de degradatieronde moet Kortrijk zich verzekeren van de barrage, want met maar één punt verschil zit RWDM hen op de hielen. Als Kortrijk wint van Charleroi, heeft het nog een kans krijgen om in de Jupiler Pro League te blijven. Als Kortrijk niet wint, heeft RWDM dus nog een kans om hen in te halen. Dan zakt Kortrijk meteen naar 1B, samen met Eupen. Deze wedstrijd zal dus definitief bepalen welke twee teams rechtstreeks afzakken naar de tweede klasse. Charleroi is al zeker van behoud in de Jupiler Pro League.

En nog in België speelt Anderlecht tegen Genk. Ook Anderlecht heeft er heel wat voordeel aan om deze wedstrijd te winnen, want Club Brugge staat gevaarlijk dicht bij de titel. Met nog maar drie speeldagen te gaan kunnen de clubs zich geen nederlaag meer veroorloven. Anderlecht moet nog twee punten verzamelen om Club Brugge in te halen, maar ook Union maakt nog kans op de titel met maar één punt minder dan Anderlecht. Genk moet vooral proberen hun slechte reeks te doorbreken: ze verloren hun laatste 3 wedstrijden en konden maar 1 keer winnen in de laatste 5 wedstrijden. Anderlecht kon dan wel 2 keer winnen, maar hun laatste twee wedstrijden eindigden in gelijkspel.

Zondag 12/05

In de Challenger Pro League dromen zowel Lommel SK als Deinze van een plaats in de Jupiler Pro League. Deze week beslissen ze definitief over de promotiestrijd. In de vorige wedstrijd eindigden ze op 1-1, en dus beginnen ze opnieuw met een schone lei aan deze wedstrijd. Deinze heeft dit keer misschien wel het voordeel, maar in Lommel maakte dat dus niet veel verschil. Die laatste kon in de halve finale wel verrassend winnen van Zulte Waregem.

Arsenal kan een grote slag halen tegen Manchester United in de Premier League. De Gunners staan bovenaan in de grootste Engelse competitie, maar Manchester City heeft maar 1 punt minder. Met nog maar wedstrijden te gaan kan Arsenal hun voorsprong nog wat vergroten, en zo meer kans maken op de landelijke titel. Manchester United moet nog proberen om tot in de top 5 te geraken, maar met 54 punten staat het nu op de 8e plaats. Geen gunstige positie dus, maar de spelers zullen ongetwijfeld toch proberen om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.

Om af te sluiten komen we terug naar België, waar Antwerp het duel aangaat met Cercle Brugge. Antwerp heeft nog maar 1 keer kunnen winnen in deze play-offs, met name tegen Cercle Brugge, maar de Bruggelingen staan wel net één plaatsje hoger. De titel ligt voor beide teams net iets te ver buiten bereik, maar iedereen wil natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen. Kan de titelverdediger nog een wedstrijd winnen, en afstappen van de beschamende 3 op 21?

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven dit weekend? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek