Search
Close this search box.

Accumulator weddenschappen: Hoe je je kansen berekent

Magic Betting logo

Accumulator weddenschappen: Hoe je je kansen berekent

Bij accumulator weddenschappen worden meerdere weddenschappen of keuzes gecombineerd tot één weddenschap, waarbij alle selecties moeten winnen om de weddenschap te laten slagen.

Het potentieel voor hogere winkansen maakt accumulatorweddenschappen aantrekkelijk, waardoor kleinere inzetten mogelijk zijn. Desondanks gaat de hele weddenschap verloren met slechts één verkeerde selectie.

Wanneer je een accumulator weddenschap plaatst met head-to-head selecties zoals Team A die Team B verslaat en Team C die Team D verslaat, moeten beide resultaten succesvol zijn om de weddenschap te laten tellen. Deze strategie is effectief bij sporten als voetbal, basketbal, cricket en tennis. 

Accumulators zijn favoriet bij veel gokkers vanwege de vele opties met lage winkansen die beschikbaar zijn in het Europese voetbal.

Hoe werkt een accumulator?

Veel mensen zijn fan van accumulator weddenschappen omdat ze de kans bieden op grote winsten met lange winkansen. Het rendement wordt stapsgewijs berekend, waarbij elke succesvolle selectie bijdraagt aan de totale potentiële uitbetaling. 

Bijvoorbeeld, bij een treble bet wordt de oorspronkelijke inzet vermenigvuldigd met de kansen van de eerste selectie. Vervolgens wordt de helft van de totale opbrengst van de eerste keuze, samen met de oorspronkelijke inzet, geplaatst op de tweede selectie. Als de tweede keuze wint, wordt de winst toegevoegd aan de derde selectie. Als alle drie de keuzes winnen, maakt de gokker een aanzienlijke winst.

Meestal worden gokkers niet uitbetaald als een van de keuzes op hun accumulators verliest.

Hoe Accumulator Kansen berekenen 

Om te begrijpen hoe accumulators werken, is het cruciaal om uit te leggen hoe enkelvoudige weddenschappen winsten genereren. 

Door enkelvoudige weddenschappen te vergelijken met meervoudige weddenschappen in een accumulator, kunnen we de risico’s en winsten van beide onderscheiden. In plaats van breuken worden kansen weergegeven in decimalen. Om tijd te besparen, heb je de optie om een kanscalculator te gebruiken voor het berekenen van de getallen of om de winkansen op de online betslip te controleren.

Enkelvoudige weddenschappen

In de onderstaande tabel hebben we vier enkele weddenschappen met kansen in decimale of gehele getallen voor eenvoud in de berekening.

Selectienummer Team Kansen Inzet Totale opbrengst
1 Anderlecht 3 € 10 € 30
2 Genk 2.5 € 10 € 25
3 Royal Antwerp 2 € 10 € 20
4 RWD Molenbeek 1.5 € 10 € 15

Totale inzet = € 40

Totale opbrengst  = € 90

Totale winst = € 50

Het rendement van een enkele weddenschap, als deze afzonderlijk wordt geplaatst, is simpelweg:

Totaalrendement min de totale inzet, in dit voorbeeld is dat € 50.

Het is goed om te weten dat als een selectie de wedstrijd verliest, dit geen invloed heeft op andere winnende weddenschappen.

Accumulator weddenschappen

Aan de andere kant worden de rendementen voor een accumulator weergegeven zoals hieronder:

Selectienummer Team Kansen Inzet Totale opbrengst
1 Anderlecht 3 €10 €30
2 Genk 2.5 €30 €75
3 Royal Antwerp 2 €75 €150
4 RWD Molenbeek 1.5 €150 €225

Initiële inzet: € 10

Totale opbrengst = Inzet x (Team 1 kans x Team 2 kans x Team 3 kans x Team 4 kans)

          = €10 x (3 x 2.5 x 2 x 1.5)

          = €225

Totale winst = Totaalrendement min initiële inzet

        = €225 – €10

        = €215 winst

Als een selectie fout gaat binnen een accumulator, vervalt het totale rendement. De accumulator weddenschap belooft echter een enorme winst vanaf een relatief kleine inzet, in tegenstelling tot het spelen van meerdere individuele weddenschappen met kleinere uitbetalingen.

Wat zijn de soorten van Accumulator kansen?

Het woord ‘Accumulator’ wordt gebruikt omdat het de kansen van meerdere selecties/inzetten accumuleert in een enkele weddenschap

Hoewel twee selecties (double) of drie selecties (treble) worden geteld als accumulators, worden selecties gelijk aan vier of meer over het algemeen beschouwd als accumulators. 

Hieronder vind je de lijst met Accumulator Odds:

  • Dubbel
  • Treble
  • Viervoudige Accumulator
  • Vijfvoudige Accumulator
  • Zesvoudige Accumulator
  • Zevenvoudige Accumulator
  • Achtvoudige Accumulator

Viervoudig, vijfvoudig, zesvoudig, zevenvoudig en achtvoudig geven hier het aantal selecties in een accumulator aan, respectievelijk vier selecties, vijf selecties, zes selecties, zeven selecties en acht selecties. 

Plaats je accumulator weddenschappen op Magic Betting Casino

Magic Betting biedt veel sportweddenschappen aan, waaronder voetbal, tennis, basketbal, darts, tafeltennis en golf. Soms zijn er zelfs Accumulator Boosts op de website waarbij extra verhoogde kansen worden aangeboden bij het plaatsen van meerdere weddenschappen.

Bezoek Magic Betting voor de laatste odds en betting markets.

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek