Search
Close this search box.

Jupiler Pro League: Slotspeeldag

Slotspeeldag Jupiler Pro League

De laatste speeldag in de Jupiler Pro League komt er bijna aan, en dan zullen we eindelijk weten wie dit jaar de titel in handen krijgt. Het wordt al zeker niet Antwerp, de titelverdediger blijft onderaan de tabel hangen. De drie ploegen die wel nog kans maken op de titel zijn Club Brugge, Union en Anderlecht. De club die straks kampioen wordt, is verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Champions League. Lees hier welke scenario’s er nog mogelijk zijn.

Club Brugge wordt kampioen

Club Brugge staat momenteel bovenaan, met 3 punten voorsprong op Union en Anderlecht. Het heeft dus aan één punt genoeg om de 19e titel voor blauw-zwart binnen te halen. De Bruggelingen eindigden op een mooie 4e plaats in de reguliere competitie, en konden onder Nicky Hayen bijna alle play-offwedstrijden winnen. Hayen werd na het ontslag van Ronny Deila interim-coach van de eerste ploeg, en kon het voetbal van Club opnieuw verstevigen. Het is nog niet zeker of hij nog langer coach blijft, maar gezien zijn sterke prestaties wordt dat misschien wel het geval. Hij zal er niet bij zijn tijdens de laatste wedstrijd, want hij kreeg rood in de wedstrijd tegen Anderlecht.

Op zondag 26 mei speelt Club Brugge in eigen huis tegen de stadsrivaal Cercle Brugge. Club kan dus kampioen spelen in eigen huis, maar het thuisvoordeel kan dus ook evengoed voor Cercle zijn. In theorie volstaat het voor beide ploegen om gelijk te spelen, maar dan zou Genk nog boven Cercle uit kunnen komen. De Vereniging zal dat waarschijnlijk niet snel laten gebeuren.

Club Brugge is winnaar van de Jupiler Pro League als:

  • Het wint of gelijkspeelt tegen Cercle
  • Het verliest van Cercle en Union en Anderlecht niet winnen van Genk en Antwerp

Union wordt kampioen

Deze Brusselse club staat op de tweede plaats, maar heeft aan 3 punten nog niet genoeg om te winnen. Union moet hopen dat Club Brugge geen punten kan pakken tegen de stadsrivaal in hun eigen stadion, en zelf winnen tegen Genk. Een moeilijke opdracht, en één waar veel geluk mee gemoeid gaat, maar Union heeft al meer onwaarschijnlijke dingen laten zien dit seizoen. De club werd leider in de reguliere competitie met wel 7 punten voorsprong op Anderlecht, en begon dus ook op een gunstige positie aan de play-offs. Maar het duurde lang voor Union nog eens wat punten kon rapen, en daardoor kwamen Club Brugge en Anderlecht gevaarlijk dichtbij. Union staat nu op de tweede plaats.

De Brusselaars hebben wel het thuisvoordeel wanneer ze zondag tegenover Genk staan in het Joseph Marienstadion. Genk zou wel graag de drie punten nog winnen, want dan hebben zij de beste positie voor een Europees ticket.

Union is winnaar van de Jupiler Pro League als:

  • Het wint van Genk en Club Brugge verliest tegen Cercle

Anderlecht wordt kampioen

Ook Anderlecht moet hopen dat Brugge geen punten meer krijgt, en ook dat Union niet wint tegen Genk. De Brusselaars moeten dus hopen op een klein mirakel, maar ze hebben nog wel een kans. Anderlecht eindigde op de tweede plaats in de reguliere competitie, met 7 punten minder dan Union. Met een aantal overwinningen en ook een paar verliezen bleef Anderlecht zo rond die positie hangen, en nu staat het op de 3e plaats. Ze hoopten wel om op maandag 20 mei van Club Brugge te kunnen winnen, want dan zouden zij de beste papieren hebben. In het Lotto Park werd het uiteindelijk 0-1 voor Club door een goal van Denis Odoi.

Anderlecht is het enige team dat niet thuis kampioen kan worden. De Mauves moeten zondag afzakken naar Deurne om tegen Antwerp te spelen op den Bosuil. Antwerp heeft geen voordeel meer bij de drie punten, maar je mag er toch vanuit gaan dat ze Anderlecht niet zomaar laten winnen.

Anderlecht is winnaar van de Jupiler Pro League als:

  • Het wint van Antwerp, Club verliest van Cercle en Union niet wint van Genk.

Wat met de andere teams?

Genk, Cercle Brugge en Antwerp maken helemaal geen kans meer op de titel. Titelverdediger Antwerp had nog de meeste kansen, want met 52 punten in de reguliere competitie stond het nog net voor Club Brugge, maar de Sinjoren speelden de play-offs niet goed en wonnen geen enkele wedstrijd. Genk en Cercle konden wel wat punten scoren tijdens de play-offs, maar moesten hun meerdere erkennen in de drie ploegen die nog in de running zijn.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek