Search
Close this search box.

Magic Game: Borussia Dortmund – Real Madrid

Real Madrid

Op zaterdag 1 juni speelt BVB Dortmund tegen Real Madrid in de finale van de Champions League. De Koninklijke uit de Spaanse hoofdstad kan zijn 15e Champions League-titel winnen, en bij Borussia Dortmund is er zeker één speler die maar al te graag een keer deze competitie wil winnen. Lees hier alles over de wedstrijd.

Champions League

De UEFA Champions League is het belangrijkste internationale voetbaltoernooi voor clubs in Europa. Het toernooi bestaat al sinds 1955, maar werd pas de Champions League genoemd vanaf 1992. Daarvoor heette het de Europacup I. De recordhouder met de meeste titels is Real Madrid. De Koninklijke maakt ook dit jaar kans op de beker, en kan zijn lijst zo aanvullen tot 15 Champions League-titels. Ze zullen nog wel even recordhouder blijven, want AC Milan staat op de tweede plaats met tot nu toe 7 titels. De topscorer in deze competitie is Cristiano Ronaldo, hij scoorde 140 doelpunten. Lionel Messi staat op de tweede plaats met 129 goals.

BVB Dortmund

Borussia Dortmund werd op 19 december 1909 opgericht in Duitsland. De club heeft ook een handbal- en tafeltennisafdeling. Dortmund speelt in het Signal Iduna Park, het grootste stadion van de Bundesliga. De clubkleuren zijn zwart en geel. In totaal heeft Dortmund tot nu toe acht landstitels kunnen winnen, en het was ook in 1966 de eerste Duitse club die een Europese beker kon winnen. Dortmund won nog maar één keer de Champions League, in 1997.

Dortmund eindigde na de reguliere competitie op de 5e plaats in de Bundesliga. Daarmee staat het volgend jaar opnieuw in de Champions League. In de Champions League was Dortmund te sterk voor PSG, Milan en Newcastle in de groepsfase. Dortmund verloor maar één wedstrijd en speelde twee keer gelijk. In de achtste finale speelden de Duitsers eerst gelijk tegen PSV, maar konden ze daarna met 2-0 winnen. Atlético Madrid werd de tegenstander in de kwartfinale, en de Spanjaarden wonnen ook eerst met 2-1, maar verloren daarna met 4-2. In de halve finale nam Dortmund het op tegen PSG, en won het Duitse team uiteindelijk met 2-0.

Dortmund maakte recent bekend dat clubicoon Marco Reus na dit seizoen de club zal verlaten. Hij hoopt wel nog een leegte op zijn erelijst te kunnen vullen, namelijk een Champions League-titel. In zijn laatste thuiswedstrijd voor de Borussen scoorde hij nog een mooie vrije trap. Coach Edin Terzic zal na dit seizoen dus op zoek moeten gaan voor vervanging voor de legende. Hij heeft alleszins al een paar goede goalscorers, onder wie Donyell Malen, Julian Brandt en Niclas Füllkrug.

Real Madrid

Real Madrid werd op 6 maart 1902 opgericht en speelt de thuiswedstrijden in het Estadio Santiago Bernabéu in de Spaanse hoofdstad. De club werd door de FIFA benoemd als beste voetbalclub van de 20e eeuw. De aartsrivaal van Real Madrid is FC Barcelona, de wedstrijden tussen beide clubs worden El Clasico genoemd. Tot nu toe won Real Madrid 36 keer de Primera Division, 20 keer de Spaanse beker en 14 keer de Champions League.

Ook dit jaar won Real Madrid de Spaanse competitie. Met 95 punten eindigde het met 10 punten meer dan rivaal Barcelona. En ook in de Champions League speelde Real Madrid het goed. De Koninklijke werd groepsleider in groep C, door in alle wedstrijden tegen Napoli, Braga, en Union Berlin te winnen. Hun reeks ging verder in de achtste finale, want ook RB Leipzig ging in de eerste wedstrijd onderuit. In de tweede wedstrijd werd het even spannend, maar het bleef 1-1 en dus won Real Madrid opgeteld met 2-1. Een topaffiche volgde in de kwartfinale tegen Manchester City. De wedstrijden eindigden uiteindelijk in 4-4 en dus penalty’s, waarin Madrid won met 4-3. Ook in de halve finale tegen Bayern München werd het eerst 2-2, maar Real Madrid kon daarna wel winnen met 2-1.

Het is alom bekend dat Real Madrid een topselectie heeft. Ook coach Carlo Ancelotti kon al een paar keer de Champions League winnen, en is zo een van de meest succesvolle coaches. Een belangrijke speler tijdens deze wedstrijd wordt zeker Jude Bellingham. De jonge Engelsman, de beste goalscorer van de Koninklijke met 19 goals, werd vorige zomer door Real Madrid overgekocht van Borussia Dortmund. Hij speelt dus tegen zijn ex-club. Na hem scoorden Vinicius Junior en Rodrygo de meest goals: respectievelijk 15 en 10. Ook Joselu maakte tot nu toe 10 goals.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijd nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek