Search
Close this search box.

Preview: Vriendschappelijke interlands

Int. Friendly Vriendschappelijk Amicale

In de aanloop naar het Europees kampioenschap in Duitsland, zullen de gekwalificeerde teams vriendschappelijke interlands spelen. Ook deze week staan er zo enkele landen tegenover elkaar. Lees hier welke ploegen u deze week kan bekijken.

EURO 2024

Op vrijdag 14 juni trapt gastland Duitsland het Europees kampioenschap van 2024 af tegen Schotland. Een maand lang gaan we dan op zoek naar het beste Europese voetballand, met de finale op 14 juli als apotheose. België speelt zijn eerste wedstrijd op maandag 17 juni, tegen Slowakije.

De titelverdediger is Italië. In de finale bleef het 1-1 na verlengingen, waarna de Italianen Engeland versloegen met 3-2 na de penalty’s. Italië staat opnieuw in het EK, maar wel met een bijna volledig nieuwe ploeg. Het zal dus zeer moeilijk worden voor de nieuwe generatie om de prestatie van vier jaar geleden te evenaren.

Dinsdag 4 juni: Italië – Turkije

Italië is opgedeeld in groep B, waar ze het moeten opnemen tegen Spanje, Kroatië en Albanië. Deze week spelen ze tegen Turkije, dat in groep F zit met Georgië, Portugal en Tsjechië. Italië speelt ook nog tegen Bosnië-Herzegovina, en Turkije tegen Polen.

De laatste keer dat deze teams in actie kwamen was in maart. Italië won toen van Venezuela en Ecuador, en Turkije verloor van Hongarije en Oostenrijk. De Italianen beginnen dus waarschijnlijk met een klein mentaal voordeel, maar in het laatste onderling duel konden ze maar nipt van de Turken winnen. In maart 2022 werd het toen 2-3.

Woensdag 5 juni: België – Montenegro

België speelt in de groepsfase tegen Oekraïne, Slowakije en Roemenië. Deze week spelen de Rode Duivels een eerste vriendschappelijke wedstrijd tegen Montenegro, dat zich niet kon kwalificeren voor dit EK. België speelt deze week ook nog tegen Luxemburg.

De laatste wedstrijd voor België was die tegen Engeland op 26 maart. In Wembley werd het toen 2-2. Montenegro kwam voor de laatste keer in actie tegen Noord-Macedonië op 25 maart. In eigen land werd het toen 1-0. Voor het laatste onderlinge duel moeten we al terug naar 2012, in Brussel werd het toen 2-2.

Donderdag 6 juni: Nederland – Canada

Nederland zit in dezelfde groep als Frankrijk, Polen en Oostenrijk. Ze krijgen dus zware tegenstanders te verduren, dus kunnen ze zich maar beter goed voorbereiden tegen Canada. Nederland speelt ook nog vriendschappelijk tegen IJsland op 10 juni.

De laatste wedstrijd voor Nederland was tegen Duitsland op 26 maart. De Nederlanders waren toen net niet goed genoeg, en verloren met 2-1. Canada won in hun laatste wedstrijd met 2-0 van Trinidad en Tobago in de Concacaf Nations League. De twee teams speelden nog maar één keer tegen elkaar. In aanloop naar het WK van 1994 troffen de ploegen elkaar in Toronto. Nederland won toen met 0-3.

Vrijdag 7 juni: Duitsland – Griekenland

Gastland Duitsland trapt het EK af tegen Schotland, en speelt daarna ook nog tegen Hongarije en Zwitserland. Ze bereiden zich voor met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Griekenland, dat zich niet kon kwalificeren.

Duitsland won op 26 maart van Nederland, en speelde daarna geen wedstrijd meer. Griekenland verloor op 26 maart tijdens de EK-kwalificaties van Georgië na penalty’s. Duitsland heeft nog nooit verloren van Griekenland, met 6 overwinningen en 3 keer gelijkspel, en het laatste duel was in de kwartfinales van het EK 2012.

Zaterdag 8 juni: Portugal – Kroatië

Portugal staat in groep F samen met Tsjechië, Georgië en Turkije. De ploeg van coach Roberto Martinez staat in de vriendschappelijke wedstrijden tegenover Luka Modric, die samen met zijn ploeg tegen Spanje, Italië en Albanië moet spelen in groep B. Portugal speelt daarnaast ook nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen Finland, Kroatië speelt nog tegen Noord-Macedonië.

Portugal speelde op 26 maart tegen Slovenië, en verloor met 2-0. Kroatië kon daarentegen wel winnen van Egypte, op diezelfde dag. Portugal en Kroatië stonden voor de laatste keer tegenover elkaar op de Nations League in 2020. De Portugezen wonnen toen met 2-3.

Zaterdag 8 juni: België – Luxemburg

Zoals eerder gezegd zit België in de groep met Oekraïne, Roemenië en Slowakije. Na Montenegro treffen ze deze week ook Luxemburg. Dat land kon zich niet kwalificeren voor het EK.

België speelde in maart nog gelijk tegen Engeland, Luxemburg speelde op diezelfde dag tegen Kazachstan en won met 2-1. Het laatste onderlinge duel tussen deze twee ploegen dateert al van tien jaar geleden, toen België met 5-1 won in de voorbereiding voor het WK in Brazilië.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijden nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek