Search
Close this search box.

EURO 2024: Teams & selecties

EURO 2024

Op vrijdag 14 juni wordt de eerste wedstrijd van EURO 2024 gespeeld, dan speelt gastland Duitsland tegen Schotland. Bekijk hier alle ploegen en hun belangrijkste spelers.

Groep A

Duitsland is het gastland tijdens het Europees kampioenschap van dit jaar. Voetballegende Toni Kroos doet opnieuw mee met de Mannschaft, samen met onder andere Manuel Neuer, kapitein Ilkay Gündogan, Thomas Müller en Leverkusen-revelatie Florian Wirtz.

Schotland mag het EK openen tegen Duitsland op de eerste speeldag. Manchester United-middenvelder Scott McTominay scoorde 7 goals tijdens de kwalificaties, en hielp het land zo aan een EK-ticket. De kapitein bij Schotland is Liverpool-verdediger Andrew Robertson.

Hongarije is het derde land in groep A. Hier waren vooral Barnabas Varga en kapitein Dominik Szoboszlai belangrijk tijdens de kwalificaties: beide spelers scoorden 4 goals.

Het laatste land in deze groep is Zwitserland. Keeper Yann Sommer wordt bijgestaan door onder andere kapitein Granit Xhaka, Genk-speler Andi Zeqiri en Xherdan Shaqiri. De topscorer tijdens de kwalificaties was Zeki Amdouni.

Groep B

Spanje heeft traditioneel een van de beste selecties, en dat is dit jaar niet anders. De ervaren Dani Carvajal en Nacho staan samen met kapitein Alvaro Morata en de jonge Lamine Yamal op het veld. Tijdens de kwalificaties scoorden Morata en Joselu allebei 4 goals.

Kroatië zal opnieuw geleid worden door kapitein Luka Modric. Hij speelt met onder andere Ivan Perisic en Mateo Kovacic, maar de topscorer tijdens de kwalificaties was Andrej Kramaric. Hij scoorde 4 goals.

Italië heeft keeper Gianluigi Donnarumma als kapitein, in een selectie met onder andere 5 spelers uit Inter Milan en 4 spelers uit AS Roma. Davide Frattesi, van Inter Milan, zorgde voor de meeste goals voor het Italiaanse elftal tijdens de kwalificaties.

Bij Albanië is Berat Gjimshiti van het Italiaanse Atalanta de kapitein. De topscorers tijdens de kwalificaties voor dit land waren Jasir Asani en Nedim Bajrami. Beide spelers zorgden voor drie goals voor Albanië.

Groep C

Slovenië zal geleid worden door keeper Jan Oblak. Bij de Slovenen was het Benjamin Sesko die voor de meeste goals zorgde tijdens de kwalificaties. Ook Josip Ilicic en Andraz Sporar scoren regelatig voor Slovenië.

Denemarken brengt opnieuw een stevige selectie samen onder leiding van Simon Kjaer. De kapitein krijgt steun van Anderlecht-keeper Kasper Schmeichel, Andreas Christensen, Rasmus Hojlund, Christian Eriksen en Kasper Dolberg. In totaal staan er 5 JPL-spelers in deze selectie.

Servië presenteert Dusan Tadic van Fenerbahce als kapitein. De topscorer tijdens de kwalificaties was Aleksandar Mitrovic van Al Hilal. Verder spelen ook Nikola Milenkovic van Fiorentina en Filip Kostic van Juventus voor Servië.

Engeland zoekt nog steeds naar de eindoverwinning, nadat ze in 2020 tweede werden en op de laatste twee WK’s niet tot het einde geraakten. Harry Kane was de topscorer tijdens de kwalificaties en wordt ook opnieuw kapitein, in een selectie met onder andere Kyle Walker, Jack Grealish en Phil Foden van Manchester City.

Groep D

Bij Nederland zal Virgil van Dijk de kapitein zijn. Oranje gaat naar het EK met onder andere Cody Gakpo en Wout Weghorst, die allebei 3 goals scoorden tijdens de kwalificaties. Ook namen als Daley Blind en Jeremie Frimpong zullen present zijn.

Frankrijk zal opnieuw aanwezig zijn op dit EK met Kylian Mbappé als kapitein. De jonge Fransman zal spelen in een team met veel ervaring, met onder andere Olivier Giroud en Antoine Griezmann.

Polen zal opnieuw vertegenwoordigd worden door kapitein Robert Lewandowski. De ervaren spits wordt bijgestaan door onder andere keeper Wojciech Szczesny, Piotr Zielinski, en Michal Skoras van Club Brugge.

Oostenrijk kwalificeerde zich met goals van onder andere Marcel Sabitzer. De middenvelder maakte 4 goals tijdens de kwalificatiewedstrijden. Verder zijn ook Christoph Baumgartner, Marko Arnautovic en Michael Gregoritsch bekende namen in het team.

Groep E

België zal na een jaar afwezigheid opnieuw vergezeld worden door Axel Witsel. Ook zal Maxim De Cuyper voor de eerste keer zijn opwachting maken voor de nationale ploeg. Verder zullen ook Jan Vertongen, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku aanwezig zijn.

Slowakije kiest voor Milan Skriniar als kapitein. Onder zijn aanvoerderschap scoorde Lukas Haraslin 3 goals tijdens de kwalificatiewedstrijden. Ook Juraj Kucka en Ondrej Duda zullen erbij zijn, net als Genk-middenveder Patrik Hrosovsky.

Roemenië heeft Nicolae Stanciu als kapitein én topscorer, samen met Valentin Mihaila en Denis Alibec. Verder speelt ook Radu Dragusin, verdediger bij Tottenham, in deze nationale ploeg.

Oekraïne is het laatste land in deze groep, en heeft Oleksandr Zinchenko als kapitein. De middenvelder van Arsenal speelt onder andere met goalgetter Andriy Yarmolenko, Roman Yaremchuk en keeper Andriy Lunin.

Groep F

Bij Turkije kiezen ze al zeker voor Kerem Aktürkoglu en Cenk Tosun, want beide spelers maakten 2 belangrijke goals voor de Turkse ploeg. Samen met hen spelen ook Hakan Calhanoglu van Inter Milan en Salih Özcan van Borussia Dortmund.

Georgië speelt voor de eerste keer mee als onafhankelijk land, en doet dat met kapitein Guram Kashia. De verdediger van Slovan Bratislava speelt met topscorer Kvicha Kvaratskhelia van Napoli en Giorgi Chakvedatze van Watford.

Portugal zal deze zomer waarschijnlijk het record breken van de oudste speler op het EK, want verdediger Pepe werd dit jaar 41. Samen met hem speelt Cristiano Ronaldo als kapitein, en ook Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Diogo Jota en keeper Rui Patricio spelen mee.

Tsjechië komt naar dit EK met Tomas Soucek als kapitein. Hij scoorde, net als Vaclac Cerny, 3 goals tijdens de kwalificaties. Bij Tsjechië speelt ook Patrick Schick van Bayer Leverkusen en Antonin Barak van Fiorentina.

Magic Betting live

Wil je het Europees kampioenschap nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek