Search
Close this search box.

Jouw gids voor Asian Handicap weddenschappen

A person with three gears depicted on a blue background.

Asian Handicap wedden is een erg populaire manier van wedden op voetbal, vooral in Aziatische landen. 

Het betekent dat het ene team een voorsprong heeft op het andere team door middel van handicaps in de vorm van doelpunten of delen van doelpunten. Het doel is om het speelveld gelijk te maken en beide teams gelijke kansen te geven. 

In tegenstelling tot traditionele weddenschappen waarbij je inzet op winst, gelijkspel of verlies, is er bij Aziatisch Handicap Wedden geen mogelijkheid voor een gelijkspel. Hierdoor is het wedden eenvoudiger, omdat je slechts twee keuzes hebt in plaats van drie, wat je winkansen vergroot.

Hoe werken Asian Handicap weddenschappen?

Bij Asian Handicap weddenschappen worden handicaps weergegeven in verschillende vormen zoals +0,5, 0, 1, 1,5, enzovoort. 

Als je bijvoorbeeld wedt op een team met een -0.5 handicap, moeten ze minstens met één doelpunt winnen om de weddenschap te winnen. Aan de andere kant betekent een +1 handicap dat het team de weddenschap wint als ze winnen of gelijkspelen, maar als ze verliezen met slechts één doelpunt, krijg je je inzet terug.

Daarnaast bestaan er ook gesplitste of dubbele Aziatische handicaps, die worden weergegeven in fracties zoals 0, 0,5. Deze handicaps verdelen als het ware de inzet over twee handicaps. Bijvoorbeeld, in een wedstrijd tussen Juventus en Barcelona met handicaps van -0,5 en -1 voor Juventus en +0,5 en +1 voor Barcelona, zou de helft van de inzet op Juventus zijn met een doelhandicap van -0,5, en de andere helft op Juventus met een doelhandicap van -1.

Soorten Asian Handicap weddenschappen

  • Enkele handicap weddenschappen: Inclusief handicaps zoals +0.5, 0, -0.5, -1, enzovoort. Bijvoorbeeld, een -1 handicap betekent dat het gekozen team met minstens twee doelpunten moet winnen om de weddenschap te winnen.
  • Gesplitste of dubbele handicap weddenschappen: Vertegenwoordigd door breuken zoals 0, 0.5, deze verdelen de inzet tussen twee handicaps en bieden een veiligheidsnet of de kans op een hoger rendement.
  • Live weddenschappen: Hiermee kun je wedden tijdens de wedstrijd, waarbij de kansen dynamisch worden aangepast op basis van het spelverloop.

Asian Handicap kansen begrijpen

  • Voordelige mogelijkheden: Aziatische Handicap kansen zijn gemaakt om meer gebalanceerde weddenschapsopties te bieden, waardoor het aantal mogelijke uitkomsten wordt verminderd in vergelijking met traditionele weddenschapsmarkten.
  • Verbeterde kansen: Wedden op twee uitkomsten (favoriet of underdog) in plaats van drie (winst, gelijkspel of verlies) vergroot de kans op een succesvolle weddenschap.

Live wedden en aziatische handicap

Het wedden tijdens een wedstrijd, ook wel live of in-play wedden genoemd, wordt steeds populairder. Hierbij kun je weddenschappen plaatsen op basis van het verloop van de wedstrijd. 

Bookmakers bieden ook live Asian Handicap weddenschappen aan, waarbij de kansen dynamisch veranderen afhankelijk van het spelverloop. Stel dat een team bijvoorbeeld met één doelpunt voorsprong staat in de rust, dan kan de handicapkans verschuiven naar +2.

Voordelen van aziatisch handicap weddenschappen

Er zijn verschillende voordelen aan Asian Handicap Betting:

  • Grotere kans om te winnen: In plaats van drie mogelijke uitkomsten bij traditioneel wedden, zijn er slechts twee bij Asian Handicap Betting, waardoor je winkansen toenemen.
  • Betere waarde: De marges bij Asian Handicap Betting zijn lager dan bij traditionele vaste odds, waardoor je meer waar voor je geld krijgt.
  • Rendement bij gelijkspel of verlies: Zelfs als je geselecteerde team gelijk speelt of nipt verliest, kun je nog steeds winnen of je inzet terugkrijgen onder bepaalde omstandigheden.
  • Accumulator Weddenschappen: Sommige aanbieders staan Asian Handicap accumulators toe, waardoor het potentiële rendement wordt verhoogd.

Strategieën voor succes bij Asian Handicap Betting

In het kort, Asian Handicap Betting vermindert de uitkomsten van drie naar twee, waardoor het een strategische en potentieel lonende manier is om te wedden op voetbalwedstrijden. Hoewel het in het begin misschien ingewikkeld lijkt, kan het begrijpen van de basis je wedervaring en potentiële rendement aanzienlijk verbeteren.

Beste tips voor Aziatische handicap weddenschappen

  • Begin rustig: Start met het plaatsen van kleine weddenschappen om vertrouwd te raken met de werking van Asian Handicap Wedden.
  • Blijf op de hoogte: Houd jezelf op de hoogte van teamnieuws, blessures en andere belangrijke informatie voordat je je weddenschappen plaatst.
  • Ontdek verschillende mogelijkheden: Probeer verschillende handicapniveaus en weddenschapstypes uit om te ontdekken welke het beste bij jouw strategie past.

Conclusie

Aziatisch Handicap Wedden maakt het wedden op voetbal gemakkelijker door meer gebalanceerde kansen te bieden en de uitkomsten te beperken tot twee mogelijkheden. 

Het is belangrijk om de basis te begrijpen, de kansen te bestuderen, effectieve strategieën te gebruiken en op de hoogte te blijven van teams en wedstrijden om succesvol te zijn bij Aziatisch Handicap Wedden. Begin rustig aan, leer van je ervaringen en bouw langzaam je wedvaardigheden op om je winkansen te vergroten.

Probeer aziatisch handicap wedden op Magic Betting

Magic Betting heeft een breed scala aan handicap weddenschappen op voetbalwedstrijden, waarmee je je weddenschapstechnieken en kennis kunt verbeteren. Of je nu online speelt of via je mobiel, alle weddenschapsmarkten zijn beschikbaar.

Bezoek Magic Betting voor de laatste odds en sportweddenschappen.

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek