Search
Close this search box.

EURO 2024: Outrights

Outrights

Het EK 2024 start op 14 juni, en na een maand weten we wie het toernooi dit jaar zal winnen. In dit artikel bekijken we de kansen voor de teams om groepswinnaar of eindwinnaar te worden, en wie topscorer en Golden Ball-winnaar wordt.

Groepswinnaars

Gastland Duitsland (1.32) wil het beter doen dan de laatste jaren, waarin het niet heel ver kwam op de grote toernooien. In eigen land hebben zij de beste kansen om groepswinnaar te worden tegen Zwitserland (6.25), Hongarije (8.50) en Schotland (11.00).

Groep B is een moeilijke groep, met onder andere Italië (3.00) en Kroatië (5.50), maar Spanje (1.83) zou hier volgens de cijfers de groepswinnaar worden. Albanië (26.00) heeft de slechtste kansen.

Engeland (1.32), dat ook veel kans heeft om het toernooi te winnen, zou de groepswinnaar worden in groep C. Ook Denemarken (5.50) maakt veel kans om bovenaan de groep te eindigen. Voor Servië (9.00) en Slovenië (15.00) wordt dat nog iets moeilijker.

Ook Frankrijk (1.52) is een van de grote topfavorieten voor het EK. In groep D moet het tegen Nederland (3.80) spelen, dat naar alle waarschijnlijkheid als tweede in de groep zal eindigen. Want voor Oostenrijk (9.00) en Polen (12.00) ziet het ernaar uit dat het heel moeilijk zal zijn.

België (1.50) heeft zoals verwacht niet heel veel tegenstand te verwachten, maar toch wordt het uitkijken naar wat Oekraïne (4.25) kan doen. Roemenië (7.50) hoopt misschien nog als tweede te eindigen, maar voor Slovakije (11.00) wordt het een heel moeilijke opgave.

Het is geen verrassing dat Portugal  (1.45) de favoriet is om groepswinnaar te worden. Twee van hun tegenstanders, Turkije (5.00) en Tsjechië (6.50), maken ongeveer evenveel kans om op de tweede plaats te eindigen, en volgens de cijfers heeft Georgië (17.00) bijna geen kans.

Toernooiwinnaar

Volgens experten heeft Engeland (4.25) de beste kansen om het toernooi te winnen. Vorige editie haalde het land het tot de finale, waar het na penalty’s de eindwinst aan Italië moest geven. Met grote talenten als Harry Kane, Jude Bellingham en Phil Foden zou het ‘The Three Lions’ zeker moeten lukken.

Als tweede maakt ook Frankrijk (4.50) veel kans om de eindwinnaar te worden. ‘Les Bleus’ spelen al even met bondscoach Didier Deschamps, die Frankrijk in 2018 naar wereldbekerwinst en op het EK van 2020, de finale op het WK van 2022 leidde. Alle ogen zullen ook weer opnieuw gericht zijn op sterspeler Kylian Mbappé.

Duitsland (6.50) zou in eigen land wel eens goed kunnen presteren. Sinds de WK-winst in 2014 blijft het land wat op de achtergrond, dus wil de Mannschaft weer vertrouwen tanken. Voetballegende Toni Kroos werd speciaal voor deze editie weer opgeroepen, en met namen als Manuel Neuer, Antonio Rüdiger en Leverkusen-revelatie Florian Wirtz maken ze veel kans.

Een ander land dat het wel goed zou kunnen doen is Spanje (7.50). Het kreeg een boost door de Nations League op het palmares bij te schrijven, en Spanje werd daardoor ook weer een favoriet voor het EK. Met Manchester City-ster Rodri, waarvan zijn trainer Pep Guardiola nog zei dat hij de ‘beste van Europa’ is, blijft het Spaans middenveld ijzersterk.

Portugal (8.00) sluit de top 5 af. Met coach Roberto Martinez werd Portugal het land dat het vaakst scoorde en de minste goals in de netten kreeg. Naast Cristiano Ronaldo en Pepe bulkt het land van talent, met bijvoorbeeld Bernardo Silva, Joao Felix of Gonçalo Ramos. Ronaldo moest trouwens enkel Romelu Lukaku voor zich laten als topscorer tijdens de kwalificaties.

Topscoorder

Kylian Mbappé (5.00) zou volgens de cijfers de meeste goals maken. De jonge Fransman maakte recent zijn transfer naar Real Madrid bekend, maar wil dus eerst bekijken wat hij voor zijn land kan betekenen. Ook Harry Kane (6.00) zou de meeste goals kunnen maken. De ervaren Engelsman is altijd bepalend voor zijn nationale ploeg, en wil die status blijven waarmaken.

Op de derde plaats staat Cristiano Ronaldo (13.00). Hij moest tijdens de kwalificaties nog Romelu Lukaku (13.00) voor zich laten, maar die staat nu op nummer 4 met evenveel kansen. De volgende kanshebbers zijn Kai Havertz (21.00) en Jude Bellingham (21.00). Ook zij maken evenveel kans om de topscorer te worden tijdens dit toernooi.

Golden Ball

De beste speler van het toernooi wordt volgens de cijfers Kylian Mbappé (6.50). In de finale van het WK in Qatar scoorde hij een fenomenale hattrick, en ook in de kwalificaties blonk hij uit. Veel kans dus dat deze Fransman de beste van het toernooi wordt.

Alle ogen zullen ook gericht zijn op Jude Bellingham (9.50). Na een topseizoen bij Real Madrid, met de La Liga- en Champions League-titels, zou hij ook de beste van het toernooi kunnen worden.

In hetzelfde team hebben ook Harry Kane (12.00) en Phil Foden (13.00) veel kans om de beste te worden. Met zoveel talent in één team wordt het ook duidelijker waarom Engeland zoveel kans maakt op de eindwinst. Veel van deze spelers hebben een goed seizoen achter de rug bij hun eigen club, en hebben daardoor heel wat vertrouwen gewonnen.

Zo speelde ook voetballegende Toni Kroos (17.00) een goed seizoen bij Real Madrid, en wordt hij voor deze categorie op de voet gevolgd door Kevin De Bruyne (19.00) en Cristiano Ronaldo (19.00).

Magic Betting live

Wil je het Europees kampioenschap nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting app of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek