Search
Close this search box.

EURO 2024: Groepen

Groups Groepen Groupes

In groep A trapt gastland Duitsland op 14 juni het Europees kampioenschap af tegen Schotland. 24 teams uit 6 groepen spelen eerst tegen elkaar voor een plekje in de achtste finales. Welke teams zullen er dit jaar meedoen voor de eindronde?

Groepen

Duitsland staat als gastland in groep A. Zoals eerder gezegd mag de Mannschaft het EK openen tegen Schotland. De Duitsers behaalden de laatste jaren wat minder goede resultaten, dus moet opnieuw vertrouwen scheppen in eigen land. Schotland zal proberen om voor de eerste keer verder te geraken dan de groepsronde. Ook in groep A zitten Hongarije en Zwitserland. Hongarije kon zich op vorig EK ook al kwalificeren voor de achtste finale in de ‘groep des doods’ met Portugal, Duitsland en Frankrijk, en ook Zwitserland was er op de laatste vijf grote toernooien altijd bij in de knock-outfase.

Groep B is een zeer moeilijke groep, want Spanje, Kroatië, Italië en Albanië zijn geen makkelijke tegenstanders. Dit zal dus ook een van de interessantste groepen zijn om te bekijken. Spanje won recent ook de Nations League, en kon zo dus al wat vertrouwen tanken. Kroatië won in Qatar de bronzen medaille op het WK, de derde medaille in vijf jaar tijd. Italië vertrekt niet als absolute favoriet naar het EK, maar kan zijn rol als underdog wel waarmaken met Luciano Spalletti als bondscoach. Ook Albanië krijgt veel steun van zijn bondscoach Sylvinho, die aan zijn ambtstermijn begon met acht ongeslagen wedstrijden.

Ook in groep C zal er heel wat talent op het veld staan. Engeland is een van de grote favorieten voor de eindwinst, maar ook Denemarken staat er met een aantal vaste waarden. Tenslotte zullen ook Slovenië en Servië zich niet zomaar gewonnen geven.

We zien opnieuw een heel sterke groep bij favoriet Frankrijk. Daar verwachten we ongeveer dezelfde samenstelling op het veld als tijdens de WK-finale in Qatar. Samen met Polen en Nederland zal het een grote uitdaging vormen voor Oostenrijk, dat niet meteen bij de topfavorieten wordt gerekend. Polen zal het waarschijnlijk voor de laatste keer moeten doen met Robert Lewandowski, want de spits wordt toch ook al een jaartje ouder. Bij Nederland hebben ze ook een aantal twijfelgevallen door blessures, dus ook daar moeten we even afwachten.

Bij België krijgen we een goede mix van ervaring en jong talent. De Rode Duivels hebben een iets minder sterke tegenstand, maar toch ook geen ploegen die ze kunnen onderschatten. Oekraïne haalde bij het EK 2020 ook de kwartfinale, en zal die prestatie dus maar al te graag verbeteren. Ook Slovakije en Roemenië zullen hun best doen om dit toernooi zo goed mogelijk ten einde te brengen.

Portugal is de absolute topfavoriet in groep F. Het team wordt geleid door de vorige bondscoach van België, Roberto Martinez. Die doet het tot nu toe heel goed, want Portugal scoorde het meest en moest minder doelpunten slikken dan elk ander EK-land tijdens de kwalificaties. Cristiano Ronaldo speelt met Portugal tegen Tsjechië, Georgië en Turkije.

Magic Betting live

Wil je het Europees kampioenschap nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting app of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek