Search
Close this search box.

Magic6 voorspellingen: Euro 2024 opstelling 1

'Magic6' title on blue background with subtitle 'Predict and Win Big'

Magic6 voorspellingen: Euro 2024 opstelling 1

Je kunt nu de Magic6 voorspellingsapp downloaden via de App Store, Google Play of onze website.

De eerste wedstrijden van Euro 2024 komen eraan en we willen dat je goed voorbereid bent. Daarom geven we je graag inzicht in de teams die zullen deelnemen, zodat je slimme voorspellingen kunt doen met behulp van onze Magic6 app. Geen gedoe, laten we er meteen in duiken!

Duitsland – Schotland

Op vrijdag 14 juni om 21:00 uur zullen Duitsland en Schotland elkaar ontmoeten in de Allianz Arena voor hun eerste wedstrijd in Groep A van het 2024 UEFA European Championship.

Na drie teleurstellende internationale toernooien op rij hoopt Duitsland eindelijk succes te behalen tijdens dit toernooi. Het feit dat het een thuiswedstrijd is, geeft Julian Nagelsmann en zijn team een groot voordeel en ze zullen streven naar een zo goed mogelijke start.

Maar ze zullen het moeten opnemen tegen een Schots team dat vrijuit speelt. Schotland heeft een indrukwekkende kwalificatiecampagne achter de rug, met onder andere een verdiende overwinning op Spanje. Hierdoor hebben ze zich gekwalificeerd als een van de outsiders voor Euro 2024 en een positief resultaat tegen de gastheren kan hen klaarstomen voor de knock-outfases.

Wedstrijdinfo

  • Datum: Vrijdag 14 juni 2024
  • Tijd: 21:00
  • Locatie: Allianz Arena in München, Duitsland

Duitsland team inzichten

Er was een opmerkelijke toename van Duitse spelers in de laatste fase van het nationale seizoen, met Wirtz die terugkeerde van een blessure en meteen in vorm was en Havertz die zich ontpopte als een echte matchwinner voor Arsenal. Julian Nagelsmann heeft genoeg aanvallende opties tot zijn beschikking en zal moeten kijken hoe hij het beste uit zijn jongere spelers kan halen.

Verdedigend gezien ziet het Duitse elftal er nog steeds een beetje wankel uit en veel zal afhangen van de vorm van Antonio Rudiger, die de spil is geworden in een achterhoede die de afgelopen jaren regelmatig is gewisseld. Beide full-back posities hebben niet de gewenste consistentie gehad, met Benjamin Henrichs, Maxi Mittelstadt, Joshua Kimmich en Jonathan Tah die allemaal op verschillende momenten hebben gespeeld.

Het succes van Duitsland in hun openingswedstrijd zou wel eens kunnen afhangen van hoe goed ze omgaan met de Schotse druk op het middenveld. Als ze dat obstakel kunnen overwinnen, hebben ze zeker de aanvallende spelers die de Schotse verdediging kunnen doorbreken.

Schotland team inzichten

Schotland heeft misschien niet de grote namen op belangrijke posities die hun tegenstanders op 14 juni zullen hebben, maar er is een bepaalde vastberadenheid en teamgeest waardoor het team van Steve Clarke het goed zou kunnen doen.

Scott McTominay, die mogelijk wordt ingezet om een doelpunt te maken, en John McGinn zullen waarschijnlijk nooit opgeven, maar het team mist een echte doelpuntenmaker. Che Adams zal de basisplaats innemen nadat Lyndon Dykes geblesseerd raakte, maar hij moet nog bewijzen dat hij op internationaal niveau kan overtuigen.

Verdedigend is Ryan Porteous uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van de achterste linie, hij was altijd aanwezig tijdens hun kwalificatiecampagne. De verdediging is echter niet onverslaanbaar en Schotland zal naar verwachting voornamelijk met vijf verdedigers spelen.

Duitsland – Schotland tegen elkaar

Datum Score Locatie
07/09/15 3-2 Hampden Park, Glasgow
07/09/14 2-1 Allianz Arena, München
10/09/03 2-1 Westfalenstadion, Dortmund
07/06/03 1-1 Hampden Park, Glasgow
28/04/99 0-1 Weserstadion, Bremen
24/03/93 1-0 Ibrox Stadium, Glasgow

Spanje – Kroatië

Op 15 juni begint Spanje zijn campagne voor Euro 2024 met een wedstrijd tegen Kroatië om 18:00 uur.

Spanje was de koploper in Groep A tijdens de kwalificatiecampagne met slechts één nederlaag. Het enige teleurstellende resultaat was op de tweede speeldag, toen Schotland met 2-0 won. Spanje nam echter wraak door zelf met 2-0 te winnen.

Het huidige Spaanse team is niet zo ervaren als hun voorgangers, met slechts twee spelers (Jesús Navas en Morata) met meer dan 50 caps. Ze hebben echter een opwindende groep jonge spelers, waaronder Lamine Yamal, die het verschil kunnen maken in de komende wedstrijden.

Kroatië eindigde als tweede in Groep D, één punt achter de uiteindelijke winnaars Turkije. Ze leden twee nederlagen, één thuis en één uit tegen Wales. Ze hadden echter wel de topscorer van de groep, Andrej Kramarić, die vier doelpunten maakte.

Beide teams weten dat de beste ploegen op de derde plaats doorgaan naar de knock-outfases. Als er een verliezend team is, zullen ze optimistisch blijven, want er is nog steeds een kans om door te gaan.

Wedstrijdinfo

  • Datum: Zaterdag 15 juni 2024
  • Tijd: 12:00
  • Locatie: Olympiastadion in Berlijn, Duitsland

Spanje team inzichten

Het Spaanse nationale team heeft de laatste tijd wat pech gehad in de aanloop naar de komende wedstrijden. Ze hebben momenteel twee wedstrijden niet gewonnen. Ze verloren verrassend van Colombia in het stadion van West Ham, gevolgd door een spannend 3-3 gelijkspel tegen Brazilië in Madrid. 

Tijdens hun Euro 2024 kwalificatiecampagne liep Gavi, een veelbelovende speler, een ACL blessure op tijdens het spelen tegen Georgië. Door deze blessure mist hij mogelijk de komende finales. Desondanks blijft Rodri van Manchester City de meest waardevolle speler van Spanje. 

Dani Carvajal en Aymeric Laporte zijn waardevolle troeven in de verdediging en Unai Simón zal naar verwachting de nummer één doelman van Spanje blijven. Het succes van Spanje in hun openingswedstrijd kan afhangen van hoe goed ze het middenveld onder controle hebben, want Kroatië heeft hier sterke spelers.

Kroatië team inzichten

De selectie van Kroatië heeft echter een aantal ervaren spelers. In hun laatste wedstrijd hadden zeven spelers meer dan 50 caps. Onder hen zijn de middenvelders Luka Modrić, Marcelo Brozović en Mateo Kovačić, samen met Kramarić, die naar verwachting hun linie zal leiden. 

Modrić, die later dit jaar 39 wordt, zal opnieuw het spel van Kroatië moeten bepalen. Met Joško Gvardiol als back-up zouden ze Spanje een lastige wedstrijd moeten kunnen bezorgen.

Spanje – Kroatië tegen elkaar

Datum Score Locatie
18/06/2023 Kroatië 0-0 Spanje De Kuip, Rotterdam
28/06/2021 Kroatië 3-5 Spanje Parken Stadion, Kopenhagen
15/11/2018 Kroatië 3-2 Spanje Stadion Maksimir, Zagreb
11/09/2018 Spanje 6-0 Kroatië Estadio Martínez Valero, Elche
21/06/2016 Kroatië 2-1 Spanje Stade Matmut Atlantique, Bordeaux
18/06/2012 Kroatië 0-1 Spanje PGE Arena, Gdansk

Polen – Nederland

Op 16 juni 2024 staan Polen en Nederland tegenover elkaar in het Volksparkstadion in Hamburg, Duitsland, voor de wedstrijd van het Europees kampioenschap.

Polen presteerde teleurstellend tijdens de kwalificatiecampagne en eindigde als derde in Groep E achter Albanië en Tsjechië. Ze moesten zich via de play-offs kwalificeren voor het toernooi en versloegen Estland in de halve finale voordat ze strafschoppen nodig hadden om Wales te verslaan. Het is geen sterke periode geweest voor Polen en Euro 2024 kan een zwaar toernooi worden voor Michał Probierz en zijn team.

Nederland eindigde op de tweede plaats in Groep B en leed twee nederlagen tegen Frankrijk, waarmee ze in het eigenlijke toernooi waren ingedeeld. Maar hun kwalificatie voor Euro 2024 stond nooit echt ter discussie, aangezien Oranje de andere zes groepswedstrijden wist te winnen en zo hun weg naar Duitsland veiligstelde.

Wedstrijdinfo

  • Datum: Zondag 16 juni, 2024
  • Tijd: 15:00
  • Locatie: Volksparkstadion in Hamburg, Duitsland

Polen team inzichten

Polen heeft niet veel bekende namen in hun team, maar er zijn er wel een paar die fans van het Engelse voetbal bekend zullen voorkomen. Jakub Kiwior en Matty Cash kunnen allebei deel uitmaken van het team en spelen momenteel in de Premier League. Jan Bednarek en Jakub Moder zullen ook bekende namen zijn voor de zuidkust, aangezien Southampton en Brighton deze spelers respectievelijk in hun team hebben.

De grootste naam is zonder twijfel Robert Lewandowski, de spits van Barcelona die sinds zijn debuut in 2008 de Poolse talisman is. Met 82 doelpunten in 148 wedstrijden voor zijn land heeft Lewandowski vele records gebroken voor Polen en hij zal misschien zelfs moeten schitteren om zijn team verder te zien gaan op Euro 2024.

Het succes van Polen op Euro 2024 zou wel eens kunnen afhangen van hoe goed ze Lewandowski kunnen ondersteunen. Hun wedstrijd tegen Oostenrijk zal cruciaal zijn, maar alle punten die ze kunnen pakken tegen Nederland en Frankrijk zullen hun zaak enorm helpen.

Nederland team inzichten

Nederland heeft een van de meest opvallende teams op Euro 2024, maar het is nog maar de vraag of ze de mentaliteit hebben om een grote wedstrijd te winnen.

Met Koeman als coach hebben ze in ieder geval een leider die alles heeft gewonnen wat er te winnen valt. Hij hoopt die ervaring te kunnen overbrengen naar het veld om de glorie terug te brengen in het Nederlandse voetbal. Er zijn genoeg leiders op het veld, met spelers als Virgil van Dijk, Nathan Ake en Frenkie de Jong die allemaal de capaciteit hebben om wedstrijden te redden voor hun team. 

Er zijn echter zorgen over het gebrek aan aanvallende kracht aan de andere kant van het veld. Memphis Depay en Cody Gakpo zijn goede opties, maar geen van beiden heeft ooit de dodelijke consistentie van een topspits laten zien – hoewel moet worden opgemerkt dat Depay slechts zes doelpunten verwijderd is van het overtreffen van Robin van Persie als topscorer aller tijden van Nederland.

Met Frankrijk in het vooruitzicht kan een overwinning in deze wedstrijd van levensbelang zijn en bij opeenvolgende nederlagen zullen ze moeten vechten voor hun leven om zich te kwalificeren voor de achtste finales.

Polen – Nederland tegen elkaar

Datum Score Locatie
22/09/22 0-2 Stadion Narodowy, Warschau
11/06/22 2-2 De Kuip, Rotterdam
18/11/20 1-2 Stadion Slaski, Chorzów
04/09/20 0-1 Johan Cruyff Arena, Amsterdam
01//06/16 1-2 Stadion Energa, Gdansk
04/06/00 1-3  Stade Olympique de la Pontaise, Lausanne

Servië – Engeland

De Engelse bondscoach, Gareth Southgate, zal waarschijnlijk opgelucht zijn dat zijn team in groep C is ingedeeld, waar ze het hoogst geklasseerde team zijn. Maar het feit dat ze als favorieten zijn aangewezen voor het toernooi betekent dat er geen ruimte is voor zelfgenoegzaamheid en dat de druk om te slagen nog groter is. 

Helaas zijn de voorbereidingen van Engeland op het toernooi niet soepel verlopen. Ze hebben slechts één van hun laatste vijf wedstrijden gewonnen, verloren op Wembley beschamend met 1-0 van nummer 72 IJsland en scoorden in die periode slechts zes doelpunten.

Aan de andere kant heeft Servië, onder leiding van de legendarische middenvelder Dragan Stojković, ook hun deel van de strijd gehad, met slechts vier overwinningen in hun laatste 11 wedstrijden – hoewel ze Zweden met 3-0 versloegen in hun laatste vriendschappelijke wedstrijd. 

Ondanks dat Servië een lichte underdog is, hebben ze nog steeds een aantal spelversterkers, waaronder voormalig Southampton aanvaller Dusan Tadic. De kwaliteit van Engeland zou echter te veel moeten zijn voor Servië. Hoewel de verdediging van Southgate de laatste tijd wankelt, kunnen de balwinnaars op het middenveld, samen met de dynamische Jude Bellingham die de aanvalslinie met Harry Kane, Phil Foden, Bukayo Saka en zelfs Cole Palmer ondersteunt, Engeland naar de overwinning leiden.

Wedstrijdinfo

  • Datum: 16/06/2024
  • Tijd: 18:00
  • Locatie: Veltins-Arena in Gelsenkirchen, Duitsland

Servië team inzichten

Servië heeft veel ervaring, met negen spelers in hun selectie die meer dan 40 interlands hebben gespeeld. Mitrović, bekend bij fans van de Premier League, speelt nu voor Al Hilal in de hoogste divisie van Saoedi-Arabië. Tadić is nog steeds een virtuoos bij Fenerbahçe na een succesvolle tijd bij Ajax, terwijl Luka Jović zijn vorm heeft hervonden na een paar moeilijke jaren. De huidige nummer één doelman is Vanja Milinković-Savić, die concurrentie krijgt van Đorđe Petrović, vooral na uitstekende prestaties toen hij Robert Sánchez verving bij Chelsea. Verdedigers Srđan Babić en Nikola Milenković worden ook verwacht. Tegen een sterk Engels team zal de Servische verdediging alles moeten geven om kans te maken in hun internationale carrière. De eens zo gewaardeerde Sergej Milinković-Savić moet ook zijn oude vorm weer laten zien.

Engeland team inzichten

Het is ongelooflijk om te zien hoeveel er in slechts een paar maanden is veranderd. Aan het begin van dit seizoen had niemand kunnen voorspellen dat Palmer zou starten in de opener van het Engelse toernooi. Maar nu is alles anders, want de voormalige academiespeler van Manchester City heeft een geweldig debuutseizoen bij Chelsea gehad en eindigde als tweede in de race om de Gouden Laars van de Premier League, net achter Erling Haaland. Nu is de vraag voor Southgate waar hij in het Engelse team moet worden opgesteld. Sommigen denken dat hij zal concurreren met Saka, die ook indrukwekkend was, voor een positie op de rechterflank om Kane te ondersteunen, die naar verwachting als eerste keus spits zal starten. In andere delen van het team zijn de zaken eenvoudiger, met Declan Rice als vaste verdediger en Jordan Pickford als de onbetwiste nummer 1.

Wie wordt de partner van John Stones en Harry Maguire in de Engelse verdediging? Zal Stones zelf wel fit zijn voor deze wedstrijd? De achterste linie is zonder twijfel het zorgenpunt voor de Three Lions.

Servië – Engeland tegen elkaar

Datum Score Locatie
03/06/2003 Engeland 2-1 Servië & Montenegro Walkers Stadium, Leicester
13/12/1989 Engeland 2-1 Joegoslavië Wembley Stadium, Londen
11/11/1987 Joegoslavië 1-4 Engeland Stadion Crvene Zvezde, Belgrado
12/11/1986 Engeland 2-0 Joegoslavië Wembley Stadium, Londen
05/06/1974 Joegoslavië 2-2 Engeland Stadion Crvene Zvezde, Belgrado
11/10/1972 Engeland 1-1 Joegoslavië Wembley Stadium, Londen

België – Slowakije

België en Slowakije beginnen hun Euro 2024-campagnes op 17 juni in Frankfurt en hopen allebei op drie punten om positief te starten.

De mannen van Domenico Tedesco liepen gemakkelijk door de kwalificatie, wat de afgelopen jaren hun handelsmerk is geweest. Het is opvallend hoe goed de Rode Duivels zich de laatste tijd hebben weten te kwalificeren voor grote toernooien. Ze stonden bovenaan in hun kwalificatiegroep voor de laatste drie Europese Kampioenschappen en de laatste drie Wereldkampioenschappen en verloren in die periode slechts één wedstrijd. Dat hielp hen echter niet op het WK van 2022, toen ze in de groepsfase werden uitgeschakeld. Maar de kwalificatiecampagnes hebben er enorm toe bijgedragen dat België derde staat op de wereldranglijst, alleen achter Argentinië en Frankrijk.

Voor Slowakije is dit de derde opeenvolgende kwalificatie voor het EK. Ze eindigden als tweede in hun kwalificatiegroep achter Portugal, het enige team waar Slowakije van verloor in het toernooi. De Slowaken hebben in elke groepsfase van het EK een wedstrijd gewonnen en kwalificeerden zich in 2016 voor de 16e ronde, maar verloren van Duitsland. De laatste keer op Euro 2020 openden ze de groep met een 2-1 overwinning op Polen, maar verloren ze hun laatste twee wedstrijden – waaronder een 5-0 nederlaag tegen Spanje, waardoor ze uiteindelijk als derde eindigden en de knock-outfases misten op doelsaldo tussen de best geplaatste ploegen.

Wedstrijdinfo

  • Datum: 17/06/2024
  • Tijd: 18:00
  • Locatie: Frankfurt Arena in Frankfurt, Duitsland

België team inzichten

Het is duidelijk dat de tweede komst van België’s Gouden Generatie niet helemaal aan de verwachtingen heeft voldaan. Ondanks hun jaren in de top vijf van de FIFA, hebben ze slechts één derde plaats op een WK weten te behalen.

Sommige van de grote spelers uit deze generatie schitteren nog steeds, zoals Kevin De Bruyne die zijn klasse heeft laten zien bij Manchester City na zijn blessure, en Romelu Lukaku die de kwalificatie voor het EK heeft gedomineerd. Het toevoegen van jong talent lijkt België te helpen om op niveau te blijven.

Jeremy Doku en Leandro Trossard zullen waarschijnlijk strijden om de plek op de linkerflank, terwijl Johan Bakayoko aan de andere kant van Lukaku en De Bruyne zal spelen. Op het middenveld kunnen we harde duels verwachten met Mangala van Nottingham Forest en mogelijk Aster Vranckx of Amadou Onana van Everton.

Jan Vertonghen blijft de Belgische verdediging leiden, maar met jongere spelers zoals Wout Faes, Timothy Castagne en Arthur Theate om hem heen. Met de afwezigheid van Thibault Courtois door blessures, is het nog onduidelijk wie het doel zal verdedigen. Mats Sels van Forest is in vorm, maar Koen Casteels zou ook kunnen spelen. Thomas Kaminski van Luton maakte dit seizoen zijn debuut voor het Belgische nationale team.

Slowakije team inzichten

Slowakije heeft bewezen een zeer bekwaam team te zijn door zeven van hun acht kwalificatiewedstrijden te winnen tegen teams die niet Portugal heten.

Hoewel ze Marek Hamzik door pensionering hebben verloren, zit er genoeg ervaring in dit team, met velen die al meerdere EK-finales hebben gespeeld.

Martin Dubravka en Milan Skriniar zijn terug in het team en zullen deel uitmaken van de verdediging, samen met Norbert Gyomber. Juraj Kucka is momenteel 37 jaar oud, dus dit zal waarschijnlijk zijn laatste grote toernooi zijn. Hij vormt een middenveld met Ondrej Duda en Stanislav Lobotka. De verdediging wordt geleid door Milan Skriniar, die nu bij Paris St-Germain speelt, dus er is een sterke kern van ervaren professionals in dit Slowaakse team.

Robert Mak heeft de selectie niet gehaald, dus Lukas Haraslin en Tomas Suslov zouden de vleugels kunnen bezetten naast Robert Bozenik in de spits.

België – Slowakije tegen elkaar

Datum Score Locatie
06/02/13 België 2-1 Slowakije Jan Breydelstadion, Brugge
20/05/06 België 1-1 Slowakije Stadion Antona Malatinskeho, Trnava
17/04/02 BelgIë 1-1 Slowakije Koning Boudewijnstadion, Brussel

Turkije – Georgië

Bij het begin van Euro 2024 werd Turkije door velen gezien als de potentiële donkere paarden, maar ze presteerden enorm ondermaats. Turkije eindigde onderaan in Groep A en verloor alle drie de wedstrijden tegen Italië, Wales en Zwitserland. Deze keer biedt Groep F een goede kans voor Turkije, tegen Portugal, Tsjechië en Georgië. 

Georgië is een beetje een onbekende, omdat dit hun allereerste grote toernooi is, en ze zullen hopen naam te maken in Duitsland. Hoewel ze het moeilijk hadden tijdens de kwalificatiecampagne, scoorde Georgië in zeven van hun acht wedstrijden, waaronder de uit- en thuiswedstrijd tegen Spanje. Je kunt er dus op rekenen dat ze scoren, maar winnen zou wel eens een te grote opgave kunnen zijn.

Wedstrijdinfo

  • Datum: 18/06/2024
  • Tijd: 18:00
  • Locatie: BVB Stadion in Dortmund, Duitsland

Turkije team inzichten

Vincenzo Montella heeft tot nu toe slechts acht wedstrijden de leiding gehad over Turkije. Hij moest toezien op het einde van de kwalificatie voor Euro 2024 en dat deed hij met twee overwinningen en een gelijkspel. Maar zelfs in deze korte periode heeft Montella zijn tactiek heel duidelijk gemaakt. Wat echter niet zo duidelijk is, is wie er op bepaalde posities zal spelen.

Slechts drie spelers hebben in elke wedstrijd van Montella gespeeld en dat zijn Ismaiol Yuksek, Kerem Akturkoglu en Baris Alper Yilmaz. Maar met een volledige selectie zou je eigenlijk alleen verwachten dat Akturkoglu start. Ugurgan Cakir lijkt de favoriete keeper te zijn, terwijl Merih Demiral in de verdediging zou moeten starten.

Het middenveld is iets voorspelbaarder, je verwacht Hakan Calhanoglu en Orkun Kokcu allebei, met Arda Guler als mogelijke middenvelder.

Voorin is Kenan Yildiz de aangewezen man en er is veel hoop dat de tiener Turkije naar een nieuwe grens kan brengen.

Georgië team inzichten

Khvicha Kvaratskhelia is de sterspeler voor Georgië. Hoewel hij normaal gesproken als vleugelspeler voor Napoli speelt, speelt hij als centrale aanvaller voor het nationale team. Deze verandering heeft veel succes gebracht, vooral in de laatste drie kwalificatiewedstrijden waarin Kvaratskhelia vier doelpunten heeft gescoord. Hij heeft zelfs een tweehonkslag gemaakt in een gelijkspel tegen Schotland.

Deze verandering kwam toen de Georgische manager, Willy Sagnol, de formatie veranderde naar een aanvalsduo. Het zou vreemd zijn als hij iets anders zou proberen, aangezien dit hem naar het EK heeft gebracht. Georges Mikautadze speelt naast Kvaratskhelia in de aanval en ze werken goed samen. Giorgi Chakvetadze zal hoogstwaarschijnlijk net achter hen staan. Ze kunnen zelfs roteren en een 3-4-2-1 formatie aannemen, zoals ze tegen Montenegro hebben gedaan.

Giorgi Mamardashvili is een betrouwbare doelman en kan de verdediging af en toe helpen.

Turkije – Georgië tegen elkaar

Datum Score Locatie
24/05/12 Georgië 1-3 Turkije Red Bull Arena, Salzburg
07/02/07 Georgië 1-0 Turkije Boris Paichadze Stadium, Tbilisi
30/03/05 Georgië 2-5 Turkije Lokomotiv Stadium, Tbilisi
04/09/04 Turkije 1-1 Georgië Şenol Güneş Stadium, Trabzon
21/08/02 Turkije 3-0 Georgië Hüseyin Avni Aker Stadium, Trabzon

Voorspel nu met Magic6

Je kunt nu deze informatie gebruiken om de resultaten van de wedstrijden op Magic6 te voorspellen.

Bezoek de App Store, Google Play of onze website, download de app, installeer hem en begin direct met voorspellen!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek