Search
Close this search box.

Magic6 voorspellingen: Euro 2024 opstelling 2

'Magic6' title on blue background with subtitle 'Predict and Win Big'

Magic6 voorspellingen: Euro 2024 opstelling 2

Je kunt de Magic6 betting app nu downloaden in de App Store, Google Play of op onze website.

De spannende wedstrijden van de eerste opstelling van Euro 2024 zijn bijna afgelopen, terwijl de wedstrijden van de tweede opstelling morgen beginnen! Net als bij de vorige line-up geven we je inzicht in de komende wedstrijden, zodat je goed geïnformeerde voorspellingen kunt doen met Magic6!

Duitsland – Hongarije

Duitsland en Hongarije staan op 19 juni tegenover elkaar in de tweede wedstrijd van de Euro 2024 groepsfase in de Stuttgart Arena in Stuttgart. De aftrap staat gepland om 17.00 uur.

Duitsland had een fantastische start van het Europees Kampioenschap met hun openingswedstrijd. Ze domineerden Schotland volledig en wonnen met een enorme marge van 5-1. Het was een geweldige kans voor hun jonge talenten als Florian Wirtz en Jamal Musiala om te schitteren, want ze scoorden allebei.

Deze overwinning betekende ook de grootste overwinning van een gastland in de openingswedstrijd van een EK-toernooi. Het was zelfs de grootste toernooizege van Duitsland sinds hun beroemde 7-1 overwinning tegen Brazilië in de halve finale van het WK 2014.

Hongarije daarentegen ging dit toernooi in als een van de underdogs, maar nu vechten ze wanhopig om in leven te blijven in Euro 2024. Het is nogal verrassend als je bedenkt dat Hongarije een indrukwekkende ongeslagen reeks van 14 wedstrijden had van november 2022 tot maart 2024 en bovenaan eindigde in hun Euro 2024 kwalificatiegroep.

Het gaat nu echter slechter, want ze hebben twee van hun laatste drie wedstrijden verloren. Ze leden eerder deze maand een 2-1 nederlaag tegen Ierland in een vriendschappelijke wedstrijd en begonnen hun Euro 2024-campagne met een teleurstellend 3-1 verlies tegen Zwitserland.

Nu moet Hongarije een overwinning boeken om hun hoop op het bereiken van de knock-outfase voor de tweede keer in drie Europese Kampioenschappen (het bereiken van de laatste 16 in 2016) reëel te houden.

Wedstrijdinfo

  • Datum: Woensdag 19 juni 2024
  • Tijd: 18:00
  • Locatie: Stuttgart Arena in Stuttgart, Duitsland

Duitsland Team inzichten

Duitsland moest een cruciale beslissing nemen voor hun startopstelling op Euro 2024: zou het Kai Havertz of Niclas Fullkrug voorin worden? Uiteindelijk kreeg Havertz de kans tegen Schotland en hoewel Fullkrug een prachtig doelpunt maakte nadat hij van de bank kwam, lijkt het waarschijnlijk dat Havertz weer zal starten.

Omdat dit Duitsland’s tweede wedstrijd van het toernooi is, is het onwaarschijnlijk dat we wijzigingen in de basiself zullen zien. Julian Nagelsmann is gefocust op het veiligstellen van kwalificatie, dus Jamal Musiala en Florian Wirtz zullen Ilkay Gündogan flankeren vlak achter Havertz. Helaas voor Leroy Sane zal hij genoegen moeten nemen met een plek op de bank.

De dubbele spil van Robert Andrich en Toni Kroos werkte goed en Antonio Rudiger en Jonathan Tah zijn het vertrouwde paar in het centrum.

Hongarije Team inzichten

Hongarije staat nu voor een beslissing – blijven ze bij hun huidige opstelling of maken ze een paar veranderingen? Het is een moeilijke beslissing. Aan de ene kant zouden ze erop kunnen vertrouwen dat hun startende XI goed zal presteren tegen Duitsland. Aan de andere kant zou Marco Rossi kunnen overwegen om een paar wijzigingen door te voeren in de hoop wat geluk te brengen.

Het verdedigingstrio van Attila Szalai, Adam Lang en Willi Orban, samen met keeper Peter Gulasci, blijft zeker ongewijzigd. Wat betreft de rechtsbackpositie lijkt Attila Fiola op basis van recente prestaties Rossi’s voorkeur te hebben boven Loic Nego.

Als het op aanvallen aankomt, heeft Hongarije niet veel sterke alternatieven die Dominik Szoboszlai, Roland Sallai en Barnabas Varga kunnen overtreffen. De laatste was degene die het doelpunt van Hongarije tegen Zwitserland maakte, met een assist van Szoboszlai. Hoewel Martin Adam onder de fans een populaire keuze was om van de bank te komen, lijkt het onwaarschijnlijk dat hij dit toernooi voor Hongarije zal starten.

Duitsland – Hongarije Vergelijking

Datum Score Locatie
23/09/22 0-1 Red Bull Arena, Leipzig
11/06/22 1-1 Puskás Aréna, Boedapest
23/06/21 2-2 Allianz Arena, München
04/06/16 2-0 Veltins-Arena, Gelsenkirchen
29/05/10 3-0 Ferenc Puskás Stadion, Boedapest
06/06/04 0-2 Fritz-Walter-Stadion, Kaiserslauten

Denemarken – Engeland

Denemarken en Engeland staan op 20 juni om 17.00 uur tegenover elkaar in het Deutsche Bank Park in Frankfurt. Het wordt een spannende krachtmeting!

Engeland was misschien niet helemaal overtuigend, maar ze trapten Euro 2024 af met een overwinning. Jude Bellingham maakte het enige doelpunt in een 1-0 overwinning op Servië en dat betekende de vierde keer onder Gareth Southgate dat Engeland de openingswedstrijd van een groot toernooi heeft gewonnen. Hun perfecte record begon met een 1-0 overwinning op Tunesië tijdens het WK 2018, gevolgd door een 1-0 overwinning op Kroatië tijdens Euro 2020 en een 6-2 overwinning op Iran tijdens de opening van het WK 2022.

Denemarken begon hun Euro 2020-campagne echter met een gelijkspel tegen Slovenië, omdat het doelpunt van Christian Eriksen in de eerste helft werd geëvenaard. Ze haalden de halve finale maar werden verslagen door Engeland, en nu zijn ze vastbesloten om opnieuw te schitteren op het wereldtoneel. Laten we niet vergeten dat ze in 1992 het beroemde Europees Kampioenschap wonnen, ondanks dat ze zich aanvankelijk niet hadden gekwalificeerd.

Engeland heeft in de komende wedstrijd de kans om een plek in de knock-outfase veilig te stellen. Een overwinning garandeert hun promotie, ongeacht de uitslag van de andere wedstrijd. Aan de andere kant moet Denemarken een verlies vermijden om hun lot in eigen handen te hebben.

Wedstrijdinfo

  • Datum: Woensdag 20 juni 2024
  • Tijd: 18:00
  • Locatie: Deutsche Bank Park in Frankfurt, Duitsland

Denemarken Team Inzichten

Kasper Hjulmand heeft voor Engeland gewisseld tussen een back four en een back three, en hij besloot deze zomer voor de laatste te gaan. Andreas Christensen, Jannik Vestergaard en Joachim Andersen zijn de centrale backs in die verdediging, met Kasper Schmeichel in het doel.

Op het middenveld speelde Morten Hjulman samen met Pierre-Emile Hojbjerg, terwijl Christian Eriksen voor hen speelde. Als het op wijzigingen aankomt, zijn er niet veel opvallende opties voor Hjulmand om te overwegen. Jonas Wind en Rasmus Hojlund vormden het opvallende duo tegen Slovenië, met Kasper Dolberg en Yussuf Poulsen op de bank.

Engeland Team Inzichten

Gareth Southgate koos tegen Servië voor een 4-3-3 formatie, die ook functioneerde als een 4-2-3-1 met Jude Bellingham in een meer vooruitgeschoven rol. Fans hadden kritiek op het optreden van Phil Foden, wat twijfels opriep over zijn startpositie. Tijdens Euro 2020 maakte Southgate echter maar één wijziging in de basisopstelling in de eerste twee wedstrijden, toen Kyle Walker terugkeerde van een blessure.

Hoewel Kieran Trippier een blessure leek te hebben opgelopen tijdens de wedstrijd tegen Servië, wist hij de wedstrijd af te maken, dus hij zou goed moeten zijn om door te gaan. Trent Alexander-Arnold zal naar verwachting op het middenveld blijven naast Bellingham en Rice.

Denemarken – Engeland Vergelijking

Datum Score Locatie
07/07/2021 Engeland 2-1 Denemarken Wembley Stadion
14/10/2020 Engeland 0-1 Denemarken Wembley Stadion
08/09/2020 Denemarken 0-0 Engeland Stadion Parken
05/03/2014 Engeland 1-0 Denemarken Wembley Stadion
09/02/2011 Denemarken 1-2 Engeland Stadion Parken
17/08/2005 Denemarken 4-1 Engeland Stadion Parken

Spanje – Italië

Spanje en Italië staan op 20 juni tegenover elkaar in de Veltins-Arena in Gelsenkirchen.

Spanje is samen met Duitsland recordhouder als het gaat om het meest succesvolle team in de geschiedenis van het Europees kampioenschap, omdat ze het toernooi drie keer hebben gewonnen. Twee van die overwinningen werden behaald tijdens de dominante periode van Spanje tussen 2008 en 2012. Sinds hun laatste triomf in 2012 heeft Spanje echter te maken gehad met teleurstellingen, werd het uitgeschakeld in de ronde van 16 en bereikte het de halve finales in 2020 om vervolgens te verliezen.

In het Euro 2020 toernooi leed Spanje een strafschoppennederlaag tegen Italië. De komende wedstrijd biedt Spanje de kans om wraak te nemen en mogelijk een plek in de knock-outfase te bemachtigen. Op dit moment staat Spanje bovenaan in hun groep na een enigszins verrassende overwinning. Hoewel velen verwachtten dat Spanje Kroatië zou verslaan, had niemand zo’n comfortabele 3-0 overwinning verwacht.

Al het succes van Spanje in de wedstrijd kwam in de eerste helft, en ze slaagden erin om hun voorsprong vast te houden in de tweede helft, waardoor ze de overwinning veilig stelden door alles dicht bij elkaar te houden.

Italië, de regerend kampioenen, trapten hun titelverdediging af met een zwaarbevochten 2-1 overwinning tegen Albanië. Ondanks dat Albanië als underdog werd beschouwd, leverde het een sterke strijd en scoorde het zelfs het snelste doelpunt in de geschiedenis van het Europees Kampioenschap. Slechts één team is er eerder in geslaagd om hun EK-titel te verdedigen en Spanje zal proberen te voorkomen dat Italië hetzelfde kunststukje flikt.

Wedstrijdinfo

  • Datum: Woensdag 20 juni 2024
  • Tijd: 21:00
  • Locatie: Veltins-Arena in Gelsenkirchen, Duitsland

Spanje Team Inzicht

Unai Simon was de eerste keus voor Luis de la Fuenta in het doel, door David Raya en Alex Remiro te verslaan, en dat zal donderdag niet veranderen. Aanvallend werd Alvaro Morata verkozen boven Joselu als startende spits en hij scoorde het eerste doelpunt met een kalme afwerking in een één-op-één situatie. Morata liep een lichte blessure op, net als Pedri, maar dat is geen grote zorg.

Lamine Yamal schreef geschiedenis tegen Kroatië door de jongste speler ooit in de geschiedenis van het Europees Kampioenschap te worden en de jongste speler die een assist gaf door Dani Carvajal op te stellen. Er is geen reden voor hem om niet te starten, maar Spanje heeft met Ferran Torres, Dani Olmo en Mikel Oyarzabal ook goede opties.

Italië Team Inzichten

Luciano Spalletti experimenteerde eerder dit jaar met een achterste drie, maar tegen Albanië schakelde hij terug naar een mix van 4-2-3-1 en 4-3-3 formaties. Davide Frattesi was degene die het veld oprukte, terwijl Jorginho en Nicolo Barella achterin bleven. Federico Chiesa maakte furore op de rechtervleugel en zal naar verwachting blijven, terwijl Lorenzo Pellegrini de andere kant bestreek.

Spanje – Italië Vergelijking

Datum Score Locatie
15/06/2023 Spanje 2-1 Italië De Grolsch Veste
06/10/2021 Italië 1-2 Spanje San Siro
06/07/2021 Italië 1-1 Spanje Wembley
02/11/2017 Spanje 3-0 Italië Santiago Bernabeu
06/10/2016 Italië 1-1 Spanje Juventus Stadion
27/06/2016 Italië 2-0 Spanje Stade de France

Nederland – Frankrijk

De wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk vindt plaats op 21 juni in de Red Bull Arena in Leipzig.

Nederland is vastbesloten om deze zomer tijdens Euro 2024 een einde te maken aan het lange wachten op een internationale titel. Bij het vorige pan-Europese toernooi bleef het Nederlands elftal ontmoedigd achter nadat het al snel na de groepsfase werd uitgeschakeld. Frank de Boer werd vervangen als hoofdcoach en Louis van Gaal nam de leiding over. Hij leidde Nederland naar een kwartfinale in de recente WK-finale.

Nu Ronald Koeman in de voetsporen van Van Gaal treedt, is er een gevoel van vertrouwdheid. Ondanks het feit dat we een aantal bekende spelers hebben die in potentie een formidabel team kunnen vormen, blijven de prestaties van het Nederlands elftal onvoorspelbaar.

Frankrijk, aan de andere kant, heeft zijn zinnen gezet op het behalen van hun derde EK-titel tijdens Euro 2024 deze zomer. Na een teleurstellende prestatie op Euro 2020, waar ze in de ronde van 16 werden uitgeschakeld door Zwitserland, en een nederlaag in de WK-finale tegen Argentinië in Qatar in 2022, zijn Didier Deschamps en zijn Franse ploeg vastbesloten om terug te komen en in Duitsland als winnaar uit de bus te komen.

Ze worden algemeen beschouwd als een van de topkandidaten om Euro 2024 te winnen, net achter Engeland in de weddenschappenmarkt. Met uitzonderlijke talenten als Kylian Mbappé, Antoine Griezmann en een veelbelovende lichting jonge spelers wordt verwacht dat Frankrijk een grote rol gaat spelen in het toernooi. Velen denken dat ze een goede kans maken om het record van Italië en Duitsland te evenaren als de meest succesvolle landen in de geschiedenis van de competitie, met drie EK-trofeeën.

Beide teams zijn zich er terdege van bewust dat de beste ploegen op de derde plaats doorgaan naar de knock-outfase. Zelfs bij verlies blijft er optimisme omdat er nog steeds een kans is om door te gaan.

Wedstrijdinfo

  • Datum: Donderdag 21 juni 2024
  • Tijd: 21:00
  • Locatie: Red Bull Arena in Leipzig, Duitsland

Nederland Team Inzicht

Koeman staat deze zomer voor een moeilijke beslissing als hij zijn basisopstelling moet kiezen. Hoewel hij heeft geëxperimenteerd met zowel een back-four als een back-three, lijkt hij te neigen naar de laatste. Deze keuze is logisch gezien de verdedigende kracht van het Nederlands elftal. Frenkie de Jong zal het middenveld verankeren, terwijl Memphis Depay de aanval van Oranje zal aanvoeren.

Frankrijk Team Inzichten

Didier Deschamps koos voor een 4-2-3-1 opstelling voor Frankrijk, waar Tchouaméni cruciaal is in het verbinden van de verdediging en de aanval. Bovenin neemt Olivier Giroud het voortouw met Antoine Griezmann vlak achter hem en Ousmane Dembélé op de rechterflank. Benjamin Pavard en Jules Koundé strijden om de rechtsbackpositie, terwijl Theo Hernandez aanvallende steun biedt vanaf de linkerkant.

Nederland – Frankrijk Vergelijking

Datum Score Locatie
13/10/2023 Nederland 1-2 Frankrijk Johan Cruyff Arena
24/03/2023 Frankrijk 4-0 Nederland Stade de France
16/11/2018 Nederland 2-0 Frankrijk De Kuip
09/09/2018 Frankrijk 2-1 Nederland Stade de France
31/08/2017 Frankrijk 4-0 Nederland Stade de France
10/10/2016 Nederland 0-1 Frankrijk Johan Cruyff Arena

Turkije – Portugal

Deze wedstrijd is een krachtmeting tussen een topdeelnemer voor het toernooi en een ploeg die in de vorige editie ondermaats presteerde, ondanks dat ze als potentiële verrassingskandidaten werden beschouwd.

Portugal, de regerend kampioen van 2016, is vol vertrouwen over hun vooruitzichten in Duitsland deze zomer. Met een ploeg vol aanvallende kracht en defensieve stabiliteit zijn ze klaar om opnieuw hun stempel te drukken. De loting voor Euro 2024 is vriendelijk geweest voor het team van Roberto Martinez, waardoor ze een relatief gemakkelijkere groep hebben. Na hun eerste wedstrijd tegen Tsjechië zal Portugal proberen hun autoriteit te laten gelden.

Ondertussen hoopt Turkije op een overwinning in hun openingswedstrijd tegen underdog Georgië om de druk wat te verlichten. Elk positief resultaat zou echter graag worden geaccepteerd, gezien de intense concurrentie om de tweede plek in Groep F.

Wedstrijdinfo

  • Datum: Vrijdag 22 juni 2024
  • Tijd: 18:00
  • Locatie: Westfalenstadion in Dortmund, Duitsland

Turkije Team Inzichten

Turkije vertrouwt tijdens Euro 2024 op zijn sterke middenveld, met Hakan Calhanoglou van Inter en Orkun Kokcu van Benfica die de getalenteerde Arda Guler van Real Madrid ondersteunen. Deze ploeg lijkt energieker in vergelijking met de ploeg die ondermaats presteerde op het laatste EK, dus het zou zomaar kunnen dat ze een paar onverwachte overwinningen boeken in Duitsland.

Portugal Team Inzichten

Portugal zet echt een tandje bij voor Euro 2024 met een indrukwekkend niveau van kwaliteit en stamboom. Stel je de angstaanjagende voorhoede voor van Cristiano Ronaldo, Rafael Leao en Bernardo Silva, ondersteund door de getalenteerde Bruno Fernandes en Vitinha.

En laten we het solide verdedigingsplatform van Ruben Dias en Goncalo Inacio niet vergeten. Dit team lijkt een perfecte balans te hebben. De grote vraag is nu of Martinez de tactiek op orde kan krijgen.

Turkije – Portugal Vergelijking

Datum Score Locatie
24/03/22 Portugal 3-1 Turkije Estadio Do Dragao, Porto
02/06/12 Portugal 1-3 Turkije Vriendelijk
07/06/08 Portugal 2-0 Turkije Stade de Geneve, Genève
24/06/00 Portugal 2-0 Turkije Amsterdam Arena, Amsterdam
14/06/96 Portugal 1-0 Turkije City Ground, Nottingham
19/04/65 Turkije 0-1 Portugal Ankara 19 meiis Stadyumu, Ankara

België – Roemenië

België neemt het op 22 juni in het Rheinenergiestadion in Keulen op tegen Roemenië.

België is vastbesloten om zijn eerste internationale titel te veroveren op Euro 2024. Met Domenico Tedesco aan het roer, de voormalige hoofdtrainer van Schalke 04 en RB Leipzig, liet België een dominante kwalificatiecampagne zien. Het bleef ongeslagen in Groep F en versloeg Oostenrijk nipt met één punt.

Ondanks enkele wijzigingen in de selectie blijft België een geduchte kandidaat voor het kampioenschap. Toch herinnert hun glansloze optreden op het WK eraan dat triomf niet verzekerd is, wat verschillende spelers van die ploeg motiveert om in Duitsland op zoek te gaan naar verlossing.

Roemenië maakt zich op voor het komende EK nadat het Euro 2020 niet heeft gehaald. Ze hebben hun zinnen gezet om voor de tweede keer ooit de groepsfase te halen. In 2000 zette Roemenië zijn beste prestatie neer op het EK, met een tweede plaats in hun groep vóór Engeland en Duitsland. Ze verzekerden zich van hun plek op het komende toernooi door als beste uit hun kwalificatiegroep te komen. Nu zijn ze vastbesloten om hun momentum vast te houden en voor een aantal onverwachte verrassingen in de competitie te zorgen.

Wedstrijdinfo

  • Datum: Vrijdag 22 juni 2024
  • Tijd: 21:00
  • Locatie: Keulen Stadion in Keulen, Duitsland

België Team Inzicht

Sinds Domenico Tedesco het roer overnam als bondscoach van België en de langdienende Roberto Martinez verving, heeft hij veel flexibiliteit getoond in zijn keuzes voor de opstelling van de Rode Duivels. Eén ding blijft echter constant: hij houdt altijd vast aan een back four opstelling in al hun vorige wedstrijden.

Ervan uitgaande dat iedereen fit is, wordt verwacht dat Kevin De Bruyne als nummer 10 zal spelen in de Belgische 4-2-3-1 formatie, terwijl Romelu Lukaku de leiding heeft voorin. Johan Bakayoko en Leandro Trossard zullen waarschijnlijk de flanken bezetten, hoewel Jeremy Doku voor stevige concurrentie zal zorgen. In de verdediging staat Koen Casteels momenteel op de eerste plaats in het doel en Wout Faes en Jan Vertonghen vormen samen de eerste keus in de centrale verdediging van België.

Roemenië Team Inzichten

Edward Iordănescu, een doorgewinterde manager in het Oost-Europese voetbal, is misschien geen bekende naam, maar zijn expertise spreekt voor zich. Zijn belangrijkste focus ligt op het behouden van consistentie onder zijn spelers en het vasthouden aan de succesvolle tactiek die Roemenië zo ver heeft gebracht. Om dit te bereiken, vertrouwt hij op een formatie die lijkt op 4-2-3-1, die de nadruk legt op een solide defensieve basis. Opmerkelijk is dat Roemenië slechts vijf doelpunten tegen kreeg tijdens de kwalificatiewedstrijden, een bewijs van hun verdedigende kracht. Daarnaast beschikt het team van Iordănescu over een formidabele tegenaanval, die een extra dimensie aan hun spel toevoegt.

België – Roemenië Vergelijking

Datum Score Locatie
14/11/2012 Roemenië 2-1 België Arena Națională
11/11/2011 België 2-1 Roemenië Stade Maurice Dufrasne
28/04/1999 Roemenië 1-0 België Stadion Steaua
22/04/1998 België 1-1 Roemenië Paleis Boudewijn
13/10/1993 Roemenië 2-1 België Stadion Steaua
14/10/1992 België 1-0 Roemenië Stade Constant Vanden Stock

Voorspel Euro 2024 nu met Magic6

Je kunt deze informatie nu gebruiken om de uitslagen van wedstrijden op Magic6 te voorspellen.

Ga naar de App Store, Google Play of onze website, download de app, installeer hem en begin meteen met voorspellen!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek