Search
Close this search box.

EURO 2024: Speeldag 3 Groepsfase

Speeldag, Matchday, Journée

De derde speeldag is al de laatste van de groepsfase van het EK. Op deze dag wordt de eindstand in de groepen beslist, en weten we dus ook welke teams doorgaan naar de volgende ronde. De eerste wedstrijd van deze derde speeldag is op zondag 23 juni.

Groep A: Zondag 23 juni

Gastland Duitsland, dat na enkele minder goede jaren zich opnieuw wil profileren als sterk voetballand, speelt hun laatste wedstrijd van deze groepsfase tegen Zwitserland. De Duitsers haalden vlot de zege binnen tegen Schotland, maar ook Zwitserland kon de eerste wedstrijd tegen Hongarije winnen. Het is dus waarschijnlijk dat Duitsland of Zwitserland de groepswinnaar zal worden. Het andere team wordt dan tweede, en gaat ook door naar de volgende ronde. Na Zwitserland – Duitsland spelen ook Schotland en Hongarije nog een duel.

  • Deutsche Bank Park in Frankfurt: Zwitserland – Duitsland
  • Mercedes-Benz Arena in Stuttgart: Schotland – Hongarije

Groep B: Maandag 24 juni

De topaffiche van Spanje tegen Kroatië hebben we al achter de rug, maar die tussen Spanje en Italië moet nog volgen. Die belooft interessant te worden, want Spanje en Italië staan momenteel allebei bovenaan. De ploeg die de onderlinge wedstrijd wint, komt ineens met 3 punten voorsprong bovenaan. Dat zou kunnen volstaan voor groepswinst. Op de laatste speeldag krijgen we dan opnieuw een interessante wedstrijd tussen Kroatië en Italië. Spanje speelt op die dag tegen Albanië.

  • Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf: Albanië – Spanje
  • Red Bull Arena in Leipzig: Kroatië – Italië

Groep C: Dinsdag 25 juni

Engeland won zelf van Servië op de eerste speeldag, en zag hoe Denemarken op gelijkspel eindigde met Slovenië. De Engelsen gaan zo met een lichte voorsprong de tweede speeldag in. Dat wordt een belangrijke voor Engeland, want met een zege tegen Denemarken zouden ze al bijna zeker zijn van groepswinst. Op de laatste speeldag spelen ze dan nog tegen Slovenië. Denemarken komt dan nog tegenover Servië te staan.

  • Allianz Arena in München: Denemarken – Servië
  • RheinEnergieStadion in Keulen: Engeland – Slovenië

Groep D: Dinsdag 25 juni

Nederland deed meteen een goede zaak door te winnen van Polen. Omdat ze meer goals scoorden dan Frankrijk, dat met 1-0 won van Oostenrijk, komen ze op de eerste plaats te staan. Oranje moet het op de tweede speeldag ook zien vol te houden tegen het sterke Frankrijk, dat nog even moet wachten op de uitslag van de botsing van Kylian Mbappé tijdens de wedstrijd tegen Oostenrijk. Polen of Oostenrijk zouden ook nog hogerop kunnen komen, maar voor hen is het veel moeilijker.

  • Signal Iduna Park in Dortmund: Frankrijk – Polen
  • Olympiastadion in Berlijn: Nederland – Oostenrijk

Groep E: Woensdag 26 juni

België verloor op de eerste speeldag met 0-1 van Slovakije, want de Slovaken straften een slechte pass van Jérémy Doku meteen af. De Belgen kregen daarna genoeg kansen om de aansluitingstreffer te maken, maar telkens weer lukte het niet voor Romelu Lukaku. België speelt eerst nog tegen Roemenië, en op de laatste speeldag wordt Oekraïne de tegenstander. Om groepswinnaar te worden moet België nog twee keer winnen, maar de Rode Duivels kunnen ook als tweede door naar de volgende ronde.

  • Deutsche Bank Park in Frankfurt: Slovakije – Roemenië
  • Mercedes-Benz Arena in Stuttgart: Oekraïne – België

 Groep F: Woensdag 26 juni

Het is geen verrassing dat Portugal de topfavoriet is om de groepswinst binnen te halen. Daarna wordt het nog spannend: Turkije heeft enkele sterspelers in zijn rangen, met name Hakan Calhanoglu van Inter Milan en Arda Guler van Real Madrid. Zij maken dus een grote kans om als tweede in hun groep te eindigen. Ze worden vooral uitgedaagd door Tsjechië, dat wel eens verrassend uit de hoek zou kunnen komen. Georgië neemt voor het eerst deel aan het EK, met onder andere Napoli-speler Chvitsja Kvaratskhelia, en komt dus zonder grote verwachtingen aan.

  • Veltins-Arena in Gelsenkirchen: Georgië – Portugal
  • Volksparkstadion in Hamburg: Tsjechië – Turkije

Wat na de groepsfase?

In totaal gaan er 16 teams door naar de volgende ronde. De twee beste teams van elke groep, de groepswinnaar en de tweede, gaan al meteen door. Voor de resterende 4 plaatsen worden de teams op de 3e plaats vergeleken, en de beste 4 van die teams mogen ook door. De achtste finales worden vanaf zaterdag 29 juni tot en met dinsdag 2 juli gespeeld.

Magic Betting live

Wil je het Europees kampioenschap nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting app of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek