Search
Close this search box.

EURO 2024: Achtste finales

Achtste Huitième Round of 16

Het Europees kampioenschap is bijna toe aan de achtste finales, het begin van de knock-outfase van dit toernooi. De 16 beste teams van de groepsfase spelen in deze ronde voor een plaats in de kwartfinales. In dit artikel blikken we vooruit op deze ‘Round of 16’.

Zaterdag 29 juni

In de eerste wedstrijd van deze achtste finales speelt Zwitserland tegen Italië in het Olympiastadion in Berlijn. De Zwitsers begonnen overtuigend aan het EK door met 3-1 van Hongarije te winnen, maar speelden daarna twee keer gelijk. Daarmee eindigden ze op de tweede plaats. Ook Italië strandde op de tweede plaats, na het onverslaanbare Spanje. Beide teams zullen dus nog een tandje moeten bijsteken als ze écht kans willen maken op de eindwinst.

Op diezelfde dag spelen ook Duitsland en Denemarken een achtste finale, in het Signal Iduna Park in Dortmund. Duitsland bevestigde meteen hun favorietenstatus door met 5-1 te winnen van Schotland, maar daarna zakte het niveau telkens een beetje meer. Niettemin werd ‘Der Mannschaft’ groepswinnaar. Op de lijst met spelers met de meeste goals tot nu toe zien we trouwens ook twee Duitsers in de top 5: Nicolas Füllkrug en Jamal Musiala, beide met 2 goals. Denemarken hield het in hun groep op 3 keer gelijkspel. Niet al te best dus, maar wel genoeg voor de volgende ronde.

Zondag 30 juni

De volgende dag mag Engeland het opnemen tegen Slowakije in de Veltins-Arena, de thuisbasis van Schalke 04 in Gelsenkirchen. Jude Bellingham en co konden nog niet al te veel indruk maken tijdens de groepsfase, maar als een van de topfavorieten voor het EK hopen we wel nog wat van hen te verwachten. Slowakije kon op de eerste speeldag winnen van België, en hoopt opnieuw een stunt te bereiken tegen de ‘Three Lions’.

Later op de avond speelt Spanje, nog zo’n topfavoriet voor de eindwinst, tegen Georgië. Deze wedstrijd zal plaatsvinden in het RheinEnergieStadion in Keulen. Op dit moment mag een Georgiër de titel van topscorer op zijn naam zetten: Georges Mikautadze maakte tot nu toe 3 goals en een assist voor zijn land. Maar dat zou geen probleem mogen zijn voor Spanje, dat helemaal bovenaan staat als favoriet voor de eindwinst, en dat als enige als groepswinnaar eindigde zonder puntenverlies.

Maandag 1 juli

De Rode Duivels komen in de achtste finales de Fransen tegen. België begon maar moeizaam aan dit EK, met verlies tegen Slowakije, winst tegen Roemenië en een gelijkspel tegen Oekraïne. Net als België geraakte ook Frankrijk niet verder dan de tweede plaats in hun groep, maar Les Bleus lieten wel veel meer kwaliteit en vechtlust zien. De Rode Duivels moeten dus snel het vertrouwen van het publiek terugwinnen. Deze achtste finale wordt gespeeld in de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf.

Na België-Frankrijk begint Portugal aan hun achtste finale tegen Slovenië, in het Deutsche Bank Park in Frankfurt. Het team van Cristiano Ronaldo won twee keer, en was dus zeker van een achtste finale op de laatste speeldag. Op de laatste speeldag verloren ze nog van Georgië, maar dat mag geen voorbode zijn voor de rest van het toernooi. De Portugezen zijn sterk, maar ook hun tegenstander deed het goed. Slovenië hield stand tegen Engeland en Denemarken, en eindigde met driemaal gelijkspel.

Dinsdag 2 juli

Roemenië werd groepswinnaar in de groep met België, en komt zo uit tegen Nederland. Oranje werd derde in een moeilijke groep, met Oostenrijk op de leiderspositie en Frankrijk als tweede. De Nederlanders konden dan weer wel winnen van Polen. Het blijft dus nog even afwachten of Oranje de goede vorm weer kan vinden. Een tegenstander als Roemenië is op papier makkelijker dan Engeland of Spanje, maar ook geen land om te onderschatten. Nederland en Roemenië treffen elkaar op de laatste dag in de Allianz Arena in München.

Oostenrijk en Turkije mogen deze ronde afsluiten in de Red Bull Arena in Leipzig. In de moeilijke groep D werd Oostenrijk lichtjes verrassend groepswinnaar boven Frankrijk en Nederland, maar de scores lagen ook dicht bij elkaar. Voor Turkije zal Oostenrijk echter geen gemakkelijke tegenstander worden, ook al waren de Turken zelf sterk in hun groep. Met evenveel punten als Portugal, maar net iets meer doelpunten in de eigen netten, eindigden ze op de tweede plaats. Ze hebben alleszins al kunnen genieten van het voetbal van de jonge Arda Güler en aanvoerder Hakan Calhanoglu.

Magic Betting live

Wil je het Europees kampioenschap nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting app of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek