Search
Close this search box.

Preview: Wimbledon 2024

Wimbledon

Op maandag 1 juli is Wimbledon van start gegaan. Het oudste tennistoernooi ter wereld wordt ook gezien als het meest prestigieuze, en bekend om de grasvelden. Bij de mannen zijn er dit jaar drie afgetekende topfavorieten, bij de vrouwen moest een topfavoriete net afzeggen. Wie neemt er dit jaar de trofee mee naar huis?

Wimbledon 2024

Dit jaar wordt al de 137e editie van dit legendarische tennistoernooi. Op de All England Lawn Tennis and Croquet Club spelen de beste tennissers van de wereld van 1 juli tot 14 juli tegen elkaar voor de geliefde goudkleurige trofee. Die trofee is natuurlijk ook niet de enige prijs, want de winnaars gaan ook naar huis met zo’n 2,7 miljoen Britse pond. In totaal is er zo’n 50 miljoen pond of ongeveer 60 miljoen euro aan prijzengeld beschikbaar. Aan het hoofdtoernooi, het enkelspel, spelen bij de mannen en de vrouwen elk 128 tennissers mee.

Enkelspel Mannen

De beste tennisser ter wereld, de nummer één op de ranking, is op dit moment de Italiaanse Jannik Sinner. Hij werd in januari Australian Open-kampioen en kon in totaal al vier toernooien winnen dit kalenderjaar. In aanloop naar Wimbledon won hij zijn eerste grastitel in Halle. Tijdens de vorige editie van Wimbledon haalde hij de laatste vier.

Ook titelverdediger Carlos Alcaraz beleeft een ongelooflijk jaar. Hij is dan wel de tweede op de ranking, maar kon wel Roland Garros en de Indian Wells winnen. In beide toernooien won hij ook de onderlinge duels met Sinner. Hun rivaliteit sleept al een paar jaren aan, met momenteel een 5-4 overwicht voor Alcaraz. Een tiende duel is mogelijk bij de laatste vier op Wimbledon.

Een laatste absolute topfavoriet is Novak Djokovic. Hij won het toernooi al zeven keer, net één keer minder dan Roger Federer. Vorig jaar moest Djokovic enkel Alcaraz nog voor zich dulden, waardoor hij het record nog niet kon evenaren. Daar wil hij dit jaar dus verandering in brengen. Al zal het misschien nog moeilijk worden voor de legendarische tennisser, want hij moest recent nog onder het mes na een blessure tijdens Roland Garros. Zijn oefenwedstrijden verliepen wel al goed af.

Enkelspel Vrouwen

Marketa Vondrousova is de titelverdedigster bij de vrouwen. Zij staat op de 6e plaats in de WTA-ranking, maar blesseerde zich in de aanloop naar Wimbledon op een tennistoernooi in Berlijn. Normaal gezien speelt ze op dinsdag 2 juli haar eerste wedstrijd. Vorig jaar won ze haar eerste Grand Slam op Wimbledon.

De nummer een ter wereld is Iga Swiatek. De Poolse won begin juni voor de vierde keer Roland Garros. Twee sets waren genoeg om de Italiaanse Jasmine Paolini te verslaan. Door die overwinning werd Swiatek de eerste sinds Justine Henin die Roland Garros drie keer op een rij kon winnen. In totaal verloor ze dit jaar zelfs maar één set tijdens het toernooi.

Op 1 juli speelde Coco Gauff al haar eerste wedstrijd, en won die met twee sets van haar landgenote Caroline Dolehide. Gauff is de nummer drie ter wereld, en maakt dus ook veel kans om Wimbledon dit jaar te winnen. In een onderling duel met Iga Swiatek in Rome moest Gauff haar meerdere erkennen, maar ze zal zeker revanche willen nemen.

Dubbelspel Mannen

Het dubbelspel begint op woensdag 3 juli, en op die dag krijgen we onder andere ook een duel met een Belgisch duo. Sander Gillé en Joran Vliegen starten hun Wimbledon-parcours met een wedstrijd tegen de Argentijnse Tomas Martin Etcheverry en Francisco Cerundolo. Gillé en Vliegen belandden dit jaar in de kwartfinale op Roland Garros.

Een ander duo dat bekend in de oren klinkt is dat van Jamie en Andy Murray. De broers strijden samen om de titel in dit toernooi. Verder zijn ook de Tsitsipas-broers en Daniil Medvedev weer van de partij.

Dubbelspel Vrouwen

Ook bij de vrouwen vinden we twee Belgen, maar ze spelen allebei wel in een ander duo. Elise Mertens speelt opnieuw met haar vertrouwde tennispartner Hsieh Su-wei. Samen wonnen ze Wimbledon al eens in 2021. De andere Belgische is Greet Minnen, zij speelt samen met de Amerikaanse Heather Watson. Zowel Mertens als Minnen konden zich ook al plaatsen voor de volgende ronde in het enkelspel.

Net als de twee Belgische dames speelt ook Coco Gauff zowel enkel- als dubbelspel. Gauff start woensdag samen met haar landgenote Jessica Pegula aan dit toernooi.

Magic Betting live

Krijg je niet genoeg van Wimbledon? Neem een kijkje in de Magic Betting app of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek