Search
Close this search box.

Jupiler Pro League: Super Sunday

Pro

De eerste speeldag van de Jupiler Pro League is ondertussen al achter de rug, en ook op de tweede speeldag krijgen we een aantal topaffiches voorgeschoteld. De meest interessante wedstrijden zijn die tussen Antwerp en Anderlecht, en die tussen Standard Liège en Club Brugge.

Nieuw JPL-seizoen

Club Brugge werd vorig jaar na een spannend slot de winnaar van de Belgische landstitel. Bekerwinnaar Union, dat lang aan de leiding was in de reguliere competitie, zag de eindwinst nog uit handen glippen. Het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League is nu ongeveer een week bezig, maar we krijgen dit jaar nog veel actie. Club Brugge mag zijn titel proberen verdedigen, Anderlecht wil het record van club met de meeste titels nog wat verstevigen en Beerschot en Dender maken hun rentree in de hoogste klasse.

Antwerp – Anderlecht

De kampioen van twee jaar geleden startte de eerste speeldag met een zuinige overwinning bij Charleroi. Op het veld van de Zebra’s maakte Vincent Janssen al in de 10e minuut de enige goal voor zijn ploeg. Antwerp begint zo met 3 punten aan hun JPL-seizoen, maar was dus nog niet overtuigend.

Antwerp leek vorig jaar goed op weg om de titel te kunnen verdedigen. In de reguliere competitie eindigde het team op de 3e plaats, na Union en Anderlecht. Het had wel maar één punt meer dan Club Brugge, en daardoor moesten ze de derde plek delen in de play-offs. In die play-offs speelde Antwerp niet goed en liet het veel punten liggen. Daardoor kreeg Club Brugge meer kans om de titel te kunnen winnen. Antwerp eindigde helemaal onderaan.

Ook Anderlecht hield het bij 1-0 in eigen stadium. Tegen de Kanaries van STVV was het Mario Stroeykens die pas in de 92e minuut de bal in de netten kon duwen. Anderlecht begint dus net als Antwerp met 3 punten aan het nieuwe seizoen.

Vorig seizoen begon Anderlecht op de tweede plaats in de ranking aan de play-offs. Met 3 punten minder dan leider Union en 4 punten meer dan achtervolgers Club Brugge en Antwerp was er zeker nog hoop op de titel. Op de eerste speeldag konden ze ook winnen van Antwerp, maar tegen Club Brugge was het moeilijker. Aan het einde van de play-offs stond Anderlecht lang bovenaan, maar moesten ze toch Club Brugge als titelwinnaar gekroond zien.

De laatste wedstrijd tussen deze twee clubs was tijdens de laatste speeldag van de Champion’s Play-offs, waarin Antwerp de 3 punten van Anderlecht kon kapen. Op de Bosuil was het Anderlecht die op voorsprong kwam door een treffer van Anders Dreyer, maar Eliot Matazo kon de score gelijktrekken. Mahamadou Doumbia en Michel-Ange Balikwisha bezorgde Antwerp de overwinning in de extra minuten.

Standard Liège – Club Brugge

Standard speelde zondag zijn eerste wedstrijd in het nieuwe Jupiler Pro League seizoen, en speelde in die wedstrijd gelijk tegen Genk. De statistieken spraken wel in het voordeel van Genk: met 76% balbezit en 20 schoten doorheen de wedstrijd waren de Genkies de dominante spelers. Maar voor de puntentelling geldt vooral de stand na 90 minuten, en die zei dat de teams de punten moesten delen.

Vorig jaar moest Standard het stellen met de 10e plaats in de reguliere competitie. Geen goed resultaat dus, maar wel reden te meer om het dit jaar beter te doen. De 10e plaats was wel nog goed voor de Conference League Play-offs, maar daar won Standard geen enkele van hun wedstrijden, en dus bleven ze helemaal onderaan hangen.

Ook Club Brugge hield het in eigen huis op een gelijkspel tegen KV Mechelen, maar in tegenstelling tot de wedstrijd op Sclessin werd hier wel gescoord: Joaquin Seys opende de score voor de Bruggelingen, en Patrick Pflücke maakte het een kwartier later gelijk voor Mechelen.

Club Brugge had vorig jaar heel goed voetbal nodig om nog bovenaan te eindigen. Na de reguliere competitie stonden de Bruggelingen op de 4e plaats, en in de play-offs deelden ze de 3e plaats met Antwerp. Onder leiding van Nicky Hayen klommen ze helemaal naar de eerste plaats en haalden ze de titel binnen.

De laatste keer dat deze twee ploegen tegen elkaar stonden, was op 3 december 2023. In het Jan Breydelstadion kon Club Brugge twee keer scoren om de 3 punten binnen te halen. De doelpuntenmakers die dag waren Igor Thiago en Philip Zinckernagel.

Magic Betting live

Wil je de Jupiler Pro League nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek