Search
Close this search box.

Magic Game: Slavia Praha – Union SG

Union

Dit jaar mag Union Sint-Gillis een gooi doen op een goed resultaat in de Champions League. De Brusselse club eindigde op de tweede plaats in de Jupiler Pro League, genoeg voor een ticket naar de kwalificaties. Op woensdag 7 augustus treffen ze in die kwalificaties het Tsjechische Slavia Praag. Lees er alles over in dit artikel.

Champions League

Al sinds 1955 wordt de Champions League, toen nog de Europacup I, georganiseerd. Het record met de meeste overwinningen staat op naam van Real Madrid: de Spaanse topclub won al 15 keer dit toernooi. Dat zijn er meer dan dubbel zoveel dan het aantal eindoverwinningen dat de tweede in de ranking kon winnen: AC Milan won tot nu toe 7 Champions League-titels. De topscorer in dit toernooi is Cristiano Ronaldo, de Portugees speelde met 183 duels ook de meeste wedstrijden en scoorde daarin 140 keer.

Met deze wedstrijd zitten we ondertussen al aan de derde en laatste kwalificatieronde voor het meest prestigieuze Europese clubkampioenschap: de Champions League. Union speelt deze eerste wedstrijd op woensdag 7 augustus, en speelt de terugwedstrijd op dinsdag 13 augustus. Exact een week later begint de knock-outfase. De finale staat gepland op zaterdag 13 mei.

Slavia Praha

Deze club werd opgericht in 1892, toen Tsjechië nog deel was van het koninkrijk Oostenrijk-Hongarije. Het is ook een van de meest succesvolle teams in Tsjechië sinds de onafhankelijkheid in 1993. Het speelt in de Fortuna Arena en heeft rood en wit als clubkleuren. Omdat er ook een ander team in de Tsjechische hoofdstad speelt, genaamd Sparta Praag, worden de wedstrijden ook de Praagse Derby’s genoemd. Slavia Praag won al 21 landstitels en 11 Tsjechische Bekers.

Vorig jaar kon Slavia Praag net niet verhinderen dat hun stadsrivaal Sparta de landstitel kon winnen. Het ‘Ijzeren Sparta’ haalde het net met 2 punten verschil. Ook in de finale van de Tsjechische Beker was Sparta Praag net te sterk: het overwon door met 1-2 van Viktoria Pilsen te winnen. Ook hier werd Slavia door Sparta uit het toernooi gekegeld in de kwartfinales.

Hoewel Slavia Praag niet al te veel topspelers heeft, wist het vorig jaar dus wel vaak het net te winnen. De twee spelers die daar het meest verantwoordelijk voor waren, zijn Mojmir Chytil en Vaclav Jurecka. Zij scoorden respectievelijk 21 en 22 goals, met afstand meer dan eender welke andere speler in het team.

Union SG

Union Sint-Gillis werd opgericht in 1897 en heeft stamnummer 10. Al sinds de jaren twintig speelt het de thuiswedstrijden in het Joseph Marienstadion. De Unionistes hebben geel en blauw als clubkleuren. Union was ook de succesvolste Belgische club voor de Tweede Wereldoorlog, en kon elf keer de landstitel winnen. Tot nu toe hebben enkel Anderlecht en Club Brugge meer titels. Ze spelen pas sinds 2021 weer in de eerste klasse, na een afwezigheid van 48 jaar.

In hun derde jaar na die terugkomst leek het er lange tijd op dat Union opnieuw de Belgische titel in handen kon nemen, maar het liep mis in de play-offs. Ze lieten een aantal punten liggen en zagen zo Club Brugge nog voor zich naar de titel strijden. Op Europees vlak kon Union de voorbije jaren ook al indruk maken. In het seizoen 2022-23 bereikten ze de kwartfinales van de Europa League, en vorig jaar werden de achtste finales van de Conference League het eindpunt.

De Duitse Alexander Blessin volgde Felice Mazzu en Karel Geraerts op als coach van Union. Hij leidde het team naar de bekerfinale, en dus ook bijna naar de landstitel. Hij deed dat onder andere met het duo Amoura-Puertas. Mohamed Amoura zal niet meer te zien zijn bij Union, hij verruilde het team voor Wolfsburg. Ook de toekomst van Cameron Puertas in Brussel is nog onzeker. Samen waren ze goed voor 36 goals, maar ook Gustaf Nilsson maakte er 17 voor de Brusselaars.

Bij winst tegen het Tsjechische team komt Union tegen Lille of Fenerbahçe uit. Dat is het resultaat uit de loting in het Zwitserse Nyon. Lille plaatste zich vorig seizoen als vierde in de Franse Ligue 1, en op Europees niveau behaalden ze de kwartfinales van de Conference League. Fenerbahçe uit Istanboel werd vicekampioen in Turkije, maar eindigde net als Lille in de kwartfinales van de Conference League. Als de Brusselaars verliezen, worden ze meegenomen in de play-offs van de Europa League.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijd nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek