Search
Close this search box.

Europees voetbal is terug!

Football voetbal

De grootste Europese binnenlandse competities beginnen bijna aan de start van het seizoen 2024-2025. Hoog tijd dus om alles eens op een rijtje te zetten. Zowel in Engeland als in Frankrijk start de binnenlandse competitie op vrijdag 16 augustus, in Spanje beginnen ze er een dag vroeger al aan. Serie A volgt als laatste met de eerste wedstrijd op zaterdag 17 augustus. Zo beginnen we weer aan een spannend voetbalseizoen, met ongetwijfeld straf spel en misschien wel een aantal verrassingen. Lees alles over de Europese voetbal in dit artikel!

Premier League

De Engelse competitie begint op vrijdag 16 augustus aan het seizoen. Over een periode van 282 dagen vanaf deze week tot zondag 25 mei 2025 wordt er opnieuw hevig gestreden voor een van de meest begeerde titels in het moderne voetbal. In totaal worden er zo’n 380 wedstrijden gespeeld om te bepalen welke van de 20 clubs deze titel zullen verdienen. Manchester City heeft als doel om voor de eerste keer in de geschiedenis vijf keer op rij de titel te kunnen verdienen, maar daarbuiten zijn er ook nog Europese tickets te verdelen.

Manchester City is ook opnieuw de grootste kanshebbers om de titel weer binnen te halen. Het team van Pep Guardiola heeft heel veel talent, en brengt ook telkens een bepaalde regelmaat en consistentie in het voetbal. Twee jaar geleden konden ze zowel in het binnenland als Europees alles domineren, wat hen natuurlijk een geduchte tegenstander maakt. Daarnaast maakt ook Arsenal veel kans: het team van coach Mikel Arteta eindigde vorig jaar op amper twee punten verschil van Manchester City, en zal dus maar al te graag nog beter willen doen.

Ligue 1

Paris Saint-Germain mag dit jaar opnieuw de Franse titel verdedigen. De regerend kampioen won ook al in 2022 en 2023. Net als in Engeland wordt de eerste wedstrijd voetbal gespeeld op vrijdag 16 augustus, en de winnaar zal bekendgemaakt worden op 22 mei 2025.

Het mag niet verbazen dat Paris Saint-Germain opnieuw de grote kanshebber is om de titel binnen te halen. De Parijzenaars mogen al voor de derde keer op rij hun titel verdedigen tegen de beste Franse ploegen. Al zal het dit jaar zonder Kylian Mbappé moeten, die in het begin van de zomer naar Real Madrid verhuisde. Echte uitdagers zijn er niet meteen, al waren Lille OSC en AS Monaco de enige twee ploegen die PSG in de laatste 10 jaar van de titel konden weghouden.

La Liga

Athletic Bilbao en Getafe trappen op donderdag 15 augustus de Spaanse binnenlandse competitie af. Een dag later krijgen we al meteen een interessante affiche tussen Valencia en Barcelona, en nog een dag later mag Kylian Mbappé voor de eerste keer in een officiële wedstrijd bij Real Madrid voetballen. De ploegen spelen in totaal over 38 speeldagen tegen elkaar, de winnaar wordt gekroond op 25 mei.

Net als in Engeland zijn er ook hier twee grote kanshebbers op de titel: Real Madrid en Barcelona. De Koninklijke uit Madrid behaalde ook vorig jaar opnieuw de titel, al voor de 36e keer in hun geschiedenis, en het behaalde daarbij ook nog eens de eindoverwinning in de UEFA Champions League. Barcelona is traditioneel de grote concurrent voor Real Madrid, en dat bleek ook uit het uiteindelijke resultaat van vorig seizoen. Enkel Girona leek nog lang op goede weg, maar ook die ploeg bleef uiteindelijk op 4 punten achterstand van tweede plaats Barcelona.

Serie A

In Italië beginnen ze als laatste aan het begin van het nieuwe seizoen. Genoa en Inter Milan trappen op zaterdag 17 augustus het nieuwe seizoen op gang, dat afgesloten zal worden op 25 mei 2025. Inter Milan kon zich vorig jaar voor de 20e keer tot landskampioen kronen, maar het is geen garantie dat ze dat ook dit jaar kunnen doen.

Het jaar daarvoor, in 2023, behaalde Napoli verrassend nog eens een titel, de derde in hun geschiedenis. Het brak zo een kleine reeks van overwinningen van Juventus, Inter en AC Milan. Juventus is ook recordhouder met 36 eindoverwinningen, en met 11 titels zijn ze ook de succesvolste club in het binnenland. Maar natuurlijk zijn er ook nog Europese tickets te verdelen dit seizoen, en daar hebben verschillende Italiaanse ploegen zich zeer succesvol getoond. Atalanta won bijvoorbeeld nog de Europa League vorig jaar, toen ook Fiorentina het tot in de finale schopte.

Magic Betting live

Wil je deze competities nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek