Search
Close this search box.

Magic Game: Chelsea – Manchester City

Chelsea

Op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen in de Premier League staat er al meteen een topper op de affiche: de regerende kampioen Manchester City gaat op zondag 18 augustus op bezoek bij Chelsea. Voor Manchester City begint zo de strijd naar de 5e opeenvolgende titel. Chelsea wil graag betere resultaten behalen dan vorig jaar, toen het net op het nippertje nog een Europees ticket veroverde. Lees alles over dit spannende en interessante duel in dit artikel.

Chelsea – Manchester City

Europees kwamen deze teams nog maar opvallend weinig tegenover elkaar te staan. Een van de bekendste duels is de Champions League-finale van 2021. In Porto won Chelsea uiteindelijk met 1-0 na een doelpunten van Kai Havertz, die nu voor Arsenal speelt. Voor die wedstrijd troffen de twee teams elkaar nog maar één keer eerder in Europees verband, geleden van 1971. Chelsea won toen de halve finales van de Europacup II met 1-0.

Dit jaar kwamen de clubs tijdens het voorseizoen al eens tegenover elkaar te staan: op 3 augustus speelden ze een vriendschappelijke wedstrijd in het Ohio Stadium in de Verenigde Staten. De wedstrijd eindigde op een 4-2 overwinning voor Manchester City. De belangrijkste speler voor de Cityzens, goed voor drie doelpunten, was Erling Braut Haaland. De jonge Noor was ook de belangrijkste speler voor City in het vorig seizoen, met 38 doelpunten.

Ook een andere jonge speler kan belangrijk zijn in dit duel: Cole Palmer is een jeugdproduct van Manchester City, maar werd overgekocht door Chelsea en speelde daar een geweldig seizoen. Hij scoorde vorig jaar 25 goals voor Chelsea en draagt zo een statement uit naar zijn voormalige coach Pep Guardiola.

Chelsea FC

Deze Londense club werd opgericht in 1905 door Gus Mears, die Stamford Bridge ombouwde van een atletiekstadion tot een voetbalstadion. Chelsea beleefde grote successen in de jaren 50, maar hun meest succesvolle tijdperk was in de jaren 90 en 00. Met managers als José Mourinho en Carlo Ancelotti sleepte Chelsea verschillende trofeeën in de wacht, waaronder verschillende Premier League-titels, FA Cups en de UEFA Champions League.

Voormalig coach Mauricio Pochettino werd deze zomer vervangen door de Italiaan Enzo Maresca. Pochettino gaat zo al na een jaar weg van Stamford Bridge, nadat hij Chelsea naar de zesde plaats in de Premier League leidde. Maresca was tot het seizoen 2023-2024 de assistent van City-coach Pep Guardiola, maar verhuisde dan naar Leicester. Dit jaar komt hij dus naar Londen.

Zoals eerder gezegd was Cole Palmer een van de belangrijkste spelers voor dit Chelsea. De Engelse aanvaller scoorde 25 goals over alle competities heen. Zo staat hij met stip op een, gevolgd door Nicolas Jackson met 17 goals en Raheem Sterling met 10 goals. Verder spelen ook Marc Cucurella, Conor Gallagher, Marc Guiu en Roméo Lavia voor dit team. Van die laatste heeft u misschien al gehoord: van de Belgische Lavia werd veel verwacht toen hij werd aangekocht door Chelsea, maar door blessureleed heeft hij zich nog niet echt kunnen tonen.

Manchester City

De Manchester City Football Club werd opgericht in Engeland in 1880. De oorspronkelijke naam was West Gorton Saint Marks. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het Etihad Stadium in het oosten van Manchester. Twee jaar geleden won City de Champions League, Super Cup en Club World Cup, waardoor de internationale treble een feit was.

Het palmares van Pep Guardiola bij Manchester City kan dus gerust indrukwekkend genoemd worden. Hij begon zijn trainerscarrière bij topclub FC Barcelona en werd daar al de meest succesvolle hoofdtrainer in de clubgeschiedenis, en via een omweg in München kwam hij in 2016 bij Manchester City. Guardiola werd nog maar de zesde voetballer die als speler én als trainer de Champions League kon winnen, en ook heeft hij samen met Carlo Ancelotti het record van de meeste Super Cup-titels. Hij is ook alleen recordhouder met vier Club World Cup-titels.

Ze hebben dan ook een wereldberoemde selectie, met grote internationals als Erling Haaland, Phil Foden en Kyle Walker. Onder die grote namen behoren ook twee Belgen: Kevin De Bruyne en Jérémy Doku. Kevin De Bruyne maakte een fantastische comeback na zijn blessure, want na bijna vier en een halve maand rust door een operatie aan de hamstring leek De Bruyne terug van weggeweest met een aantal mooie assists.

Magic Betting live

Wil je deze wedstrijd nog spannender beleven? Neem een kijkje in de Magic Betting App of via de website www.magicbetting.be voor de beste online sportweddenschappen. Bekijk zeker ook de verschillende promo-acties. Waag je kans en win!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek