Search
Close this search box.

Honkbal wedden: Een complete gids

'Baseball Betting: A Complete Guide' title on blue background

Honkbal wedden: Een complete gids

Honkbal is super populair in de VS, en hier zijn er ook veel spelers die graag op deze wedstrijden inzetten. Als je wilt winnen met gokken op honkbal, zijn er drie soorten weddenschappen die je moet overwegen: wedden op de einduitslag, het aantal punten (under/over) en voorspellen wie de competitie gaat winnen.

Odds voor wedden op honkbal

Honkbal is een sport waar altijd een winnaar uitkomt. Dit maakt de kansen best interessant, omdat de kans op winst ongeveer 50/50 is. Je hebt wel wat kennis over de teams nodig om succesvol te zijn. Naast het wedden op de uiteindelijke uitslag, zijn de kansen voor onder/over een bepaald aantal runs vaak ook lucratief.

Wedtips voor wedden op honkbal

Honkbal is een sport waarin je het beste later in het seizoen op wedstrijden kunt inzetten. Dit kan lastig zijn voor de impulsieve speler, maar het is wel cruciaal voor succes. Op die manier kun je beter inschatten wat de statistieken van het huidige seizoen je vertellen.

Pitcher

De pitcher is echt een van de belangrijkste spelers op het veld. Met één slechte worp kan hij de hele wedstrijd omgooien. Bij de pitcher letten we vooral op zijn ERA (Earned Run Average). Die wordt berekend door het aantal runs dat hij tegen krijgt te delen door het aantal innings dat hij heeft geworpen, en dat resultaat vermenigvuldig je met negen. Hoe lager de ERA, hoe beter de pitcher is.

Maar de ERA is niet het enige dat telt bij een pitcher. Als je de sport een beetje beter leert kennen, wordt het ook interessant om te kijken naar het soort ballen dat hij gooit, hoeveel walks hij weggeeft, en het aantal strikeouts, enzovoort.

Bullpen

Wanneer de starting pitcher ongeveer honderd pitches heeft gegooid, wordt hij vaak vervangen om zijn arm te ontzien en blessures te voorkomen. In de Bullpen, een soort kleine trainingsruimte, warmen de relieving pitchers en closing pitchers zich op.

De relievers nemen het over van de starting pitcher, terwijl de closer meestal pas in de laatste inning in actie komt. De Bullpen kan een grote rol spelen in de uitkomst van een wedstrijd. Het gebeurt regelmatig dat een reliever een wedstrijd die nog spannend is, verknalt. Dus wees voorzichtig met je verwachtingen in de laatste innings en leer de sterke punten van de relievers en closers kennen.

Tijdsbestek

Honkballers hebben het tijdens het seizoen behoorlijk druk. In zes maanden tijd spelen ze minstens 162 wedstrijden. Hoewel honkbal niet de zwaarste sport is, duurt een wedstrijd gemiddeld zo’n drie tot vier uur.

Er is dus niet veel tijd om te ontspannen tussen de wedstrijden, en soms moeten teams ook nog eens lange vliegreizen maken als ze uit spelen. Het is dan ook niet raar dat ze op een gegeven moment vermoeid raken en de concentratie wat afneemt. Als een team net een lange vlucht achter de rug heeft en meteen weer moet spelen, kan het slim zijn om je weddenschap op dat team even te laten liggen.

Weer

Het weer speelt een cruciale rol in hoe een honkbalwedstrijd verloopt. Is het koud of warm? Hoeveel wind is er? En regent het misschien? Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden als je een weddenschap plaatst.

Bijvoorbeeld, als er veel wind staat, kan dat een grote impact hebben op de ballen die de pitcher gooit. Als je een pitcher hebt die veel curveballen gooit, zal de wind zeker invloed hebben op zijn worpen. En als het koud is, kan het zijn dat de pitcher niet zo soepel gooit. Regen kan ook de grip op de bal beïnvloeden.

Vorm

Het is super belangrijk om te letten op hoe de pitcher en de slagmannen de laatste tijd presteren. Kan de pitcher de juiste ballen gooien, slaan de slagmannen de ballen goed en weet het team zijn wedstrijden te winnen?

Als je op al deze drie vragen ‘ja’ kunt zeggen, dan is het zeker de moeite waard om over een weddenschap na te denken. Maar als een team echt slecht in vorm is, kan het ook slim zijn om tegen hen te wedden. Hoe beter de vorm, hoe groter de kans op winst.

Soorten weddenschappen

Wedden op honkbal heeft niet zo heel veel verschillende soorten weddenschappen. De drie belangrijkste zijn de moneyline, runline en over/under.

Bij de moneyline zet je in op het team waarvan jij denkt dat het gaat winnen. De runline is een soort handicap weddenschap, waarbij je verwacht dat een team met een flink aantal runs verschil wint.

Bij de over/under weddenschappen kijk je meestal naar het totale aantal runs dat beide teams samen scoren. Het kan bijvoorbeeld interessant zijn om naar de over te kijken als er twee minder goede pitchers met een hoge ERA tegenover elkaar staan en beide teams goed kunnen slaan.

MLB-seizoen

Zodra de Spring Training voorbij is, trapt het MLB-seizoen af in de eerste week van april. Het officiële seizoen loopt tot de eerste week van november, wanneer elk team zijn 162 wedstrijden heeft gespeeld.

De MLB is verdeeld in twee grote competities: de American League en de National League. Halverwege het seizoen vindt de All-Star game plaats, waar de top spelers van beide competities het tegen elkaar opnemen. Elke competitie is verder onderverdeeld in drie divisies.

Na het reguliere seizoen worden de World Series gespeeld. De winnaars van de zes divisies zijn verzekerd van een plek. Daarnaast strijden nog twee teams uit beide competities (de beste teams die geen divisie hebben gewonnen) voor een wildcard. Uiteindelijk kan één van de acht teams zich de kampioen noemen.

Live wedden op honkbal bij Magic Betting

Wanneer mensen aan honkbal denken, komt Amerika vaak als eerste in gedachten, maar het spel wordt steeds populairder in Europa. In België zien we dit vooral door het sterke nationale team dat goed presteert.

Wie gaat de volgende homerun slaan? En welk team pakt de overwinning? Het kijken naar een honkbalwedstrijd is al leuk, maar live wedden maakt het nog spannender!

Ga naar Magic Betting en begin met wedden op honkbal!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek