Search
Close this search box.

Wedden op boksen: Jouw gids voor 2024

'Exploring the World of Boxing' title on blue background.

Wedden op boksen: Jouw gids voor 2024

Wedden op boksen is echt een toffe sport die je snel doorhebt en super spannend is om naar te kijken en op te gokken. Ben jij iemand die houdt van adrenaline en kan je wel tegen een beetje bloed en geweld? Dan is wedden op boksen echt iets voor jou! Met meer dan 5 bokstoernooien en allerlei weddenschappen heb je genoeg opties! Ben je benieuwd? Ontdek alles over de verschillende soorten weddenschappen op boksen in deze blogpost.

Wedden op boksen, hoe zit dat?

Boksen was vroeger niet altijd een geaccepteerde sport, maar tegenwoordig is het uitgegroeid tot een van de populairste sporten, met livestreams die miljoenen kijkers trekken. Het is echt een van de spannendste sporten om naar te kijken. Als je gaat wedden op boksen, voel je die spanning nog meer!

Wedden op boksen is een van de oudste vormen van sportweddenschappen. Het gaat terug naar een tijd voordat boksen zoals we het nu kennen bestond. In zekere zin is wedden op boksen een van de grootste manieren om op sport te gokken. Natuurlijk zijn er andere sporten, zoals voetbal, die een groter publiek aanspreken. Maar in tegenstelling tot die sporten draait het bij boksen vaak om die ene cruciale wedstrijd waar je je geld op hebt ingezet!

Met het brede scala aan weddenschappen (zoals wedden op de winnaar, de winnaar van een ronde, de manier van winnen, het aantal rondes en of de strijd de volle afstand haalt) heb je nog meer kans om te winnen! Lees hieronder alles over tips voor wedden op boksen, zodat je de juiste voorspellingen kunt doen en je winkansen kunt vergroten!

De geschiedenis van boksen

De precieze oorsprong van boksen is niet helemaal duidelijk. Wat we wel weten, is dat het een van de oudste sporten ter wereld is. Historici beweren dat de oude Grieken de eersten waren die boksen beoefenden. Ze gebruikten deze sport tijdens de Olympische Spelen in de 7e eeuw voor Christus. De regels die we nu kennen, zijn pas in de 18e en 19e eeuw in Engeland ontwikkeld. Het was ook toen dat boksen een professionele sport werd. De eerste officiële bokswedstrijd vond in 1867 plaats volgens de Queensberry-regels, tussen John Graham Chambers en Richard Cordery.

Hoe werkt wedden op boksen?

Wedden op boksen is echt makkelijk te leren, vooral als je al wat kennis hebt van de sport. Er zijn veel verschillende soorten weddenschappen beschikbaar. De kans om te winnen is meestal hoog, omdat er maar twee vechters zijn die kunnen winnen. Een gelijkspel, zoals je dat bij voetbal ziet, komt bijna nooit voor. Bij boksweddenschappen heb je verschillende opties om op in te zetten. De meest populaire weddenschappen zijn:

Wedden op de winnaar van de wedstrijd

Bij deze weddenschap gok je op de persoon waarvan jij denkt dat hij de overwinning gaat behalen. Net als bij andere sportweddenschappen kun je ook inzetten op een gelijkspel. Maar let op, een gelijkspel komt niet vaak voor in het boksen.

Wedden op de winnaar van de ronde

Bij deze optie is het de bedoeling dat je inzet op de persoon waarvan jij denkt dat hij of zij de ronde gaat winnen. Vaak kun je deze weddenschap ook tijdens het live gevecht afsluiten voor de volgende rondes. Dit is super handig, omdat je zo al een beter idee krijgt van de deelnemers in het gevecht!

Methode van winnen

Met deze aanpak gaan we nog een stap verder. Het idee is dat je al kunt inschatten hoe je de tegenstander gaat uitschakelen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Knock-out: je hebt je tegenstander verslagen, een manier om een spel te beëindigen;
  • Technische knock-out: de scheidsrechter vindt dat de vechter niet verder kan, ook al is hij of zij binnen de tijd weer opgestaan;
  • Disqualificatie: het niet volgen van de regels van een sport of spel.

Meer of minder rondes

Je kunt inzetten of het gevecht langer of korter duurt dan een bepaald aantal rondes. Klinkt dat een beetje vaag? Geen zorgen, hier is een voorbeeld. Stel, je denkt dat het gevecht korter zal zijn dan 6,5 rondes. Je wint als het gevecht eindigt voor 7 rondes en verliest als het langer duurt dan 7 rondes.

Fight to Go the Distance

Dit is een wat eenvoudigere weddenschap. Het is eigenlijk heel simpel: je zet je geld in op de vraag of het gevecht de volle 12 rondes zal doorgaan. Bij deze aanpak is het belangrijk om de recente prestaties van beide boksers te bekijken. Let bijvoorbeeld op hun fysieke en mentale conditie, want dat kan een grote impact hebben op de uitkomst van de wedstrijd!

Tips en strategieën voor meeste succes

Iedereen wil natuurlijk succesvol zijn met sportweddenschappen. Maar als je op boksen wed, is het ook cruciaal om je goed te verdiepen in de boksers. Door dat te doen, kun je beter inschatten wie er gaat winnen en hoe dat zal verlopen.

Waar je op moet letten

  • Kijk naar de uitkomsten van eerdere matches op dit niveau;
  • Analyseer de sterke en zwakke kanten van de boksers;
  • Hoe gaan ze om met druk?
  • Hoe is de boxer in de tijd rondom het gevecht?
  • Hoe gemotiveerd zijn ze eigenlijk?

Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de vechters voordat je gaat wedden. Dit is echt cruciaal als je in boksweddenschappen duikt. Laat je echter niet te veel beïnvloeden door de roddels die je in de media tegenkomt. We hebben allemaal wel eens onzin gelezen online die later niet waar bleek te zijn. Dus, vertrouw altijd op betrouwbare informatie!

Kenmerken van de bokser waar je op moet letten:

Vechtstijl

Er zijn vier hoofdcategorieën van boksstijlen. Deze zijn:

  • De Swarmer (agressief en onverbiddelijk)
  • De Slugger (steunt op sterke klappen)
  • De Boxer Puncher (heeft technische vaardigheden)
  • De Counter Puncher (snel en behendig)

Als je de stijlen van beide vechters begrijpt, kun je het gevecht beter inschatten!

Gewicht

Misschien weet je het al, maar er zijn acht verschillende gewichtsklassen in het boksen. Soms passen boksers hun gewicht aan voor een gevecht, zodat ze kunnen strijden tegen iemand uit een andere klasse. Als dat gebeurt, is ervaring super belangrijk. Een bokser heeft meestal een paar gevechten nodig om te wennen aan zijn nieuwe gewichtsklasse. Daarnaast kan het veranderen van gewicht ook betekenen dat je spiermassa verliest. Voor elke klasse is er een maximale gewichtslimiet; als je daarboven zit, ga je naar de volgende klasse. Hieronder zie je de verschillende gewichtslimieten.

  • Zwaargewicht: Geen limiet;
  • Cruisergewicht: 90,7 kg;
  • Halfzwaargewicht: 79,38 kg;
  • Supermiddengewicht: 76,20 kg;
  • Middengewicht: 72,57 kg;
  • Superweltergewicht: 69,85 kg;
  • Weltergewicht: 66,68 kg;
  • Superlichtgewicht: 63,50 kg;
  • Lichtgewicht: 61,23 kg;
  • Supervedergewicht: 58,97 kg;
  • Vedergewicht: 57,15 kg;
  • Superbantamgewicht: 55,34 kg;
  • Bantamgewicht: 53,52 kg;
  • Supervlieggewicht: 52,16 kg.

Psychologie

Dit is een cruciaal punt voor elke sporter. Of je nu wedt op tennis of op hockey, het is essentieel om goed onderzoek te doen naar de voorbereiding van elke wedstrijd.

Risico spreiden

Wil je succesvol zijn met wedden op boksen of andere sporten? Dan is het slim om je onderzoek te focussen op verschillende gokmarkten. Zo kun je, net als bij andere aspecten, betere voorspellingen doen. Het kan bijvoorbeeld lastig zijn om een winnaar te kiezen tussen twee ervaren boksers met dezelfde stijl. In zo’n geval kan het zijn dat de optie “Fight to go the distance” interessant is, waarbij het gevecht tot het einde doorgaat.

Wed op boksen bij Magic Betting

Heb je er zin in om een gokje te wagen op een bokswedstrijd na het lezen van dit? Check dan zeker Magic Betting of download onze app om je inzetten te doen!

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek