Search
Close this search box.

Wat is Bankroll Management in voetbalwedden?

'Bankroll Management in Football Betting' title on blue background.

Wat is Bankroll Management in voetbalwedden?

Geld inzetten en winst behalen: deze elementen zijn cruciaal als je gaat wedden op voetbal. Voor de casual gokker is het niet nodig om een uitgebreide strategie te ontwikkelen. Maar als je serieus wilt wedden, is het belangrijk om je geld verstandig te beheren. Dit kan je helpen om op de lange termijn winstgevend te blijven. In de wereld van gokken noemen ze dit ‘bankroll management’. 

De term ‘bankroll’ is vooral bekend in de online pokerwereld, waar het verwijst naar het totale aantal chips dat je als speler hebt. Maar ook bij voetbalweddenschappen komt deze term vaak voorbij. Tijdens discussies over voetbalweddenschappen wordt regelmatig gesproken over de “bankroll”. Maar wat betekent een bankroll eigenlijk als je op voetbal wedt?

Wat wordt bedoeld met ‘bankroll’?

Als we het hebben over de bankroll bij het wedden op voetbal, bedoelen we het totale bedrag dat een speler beschikbaar heeft om in te zetten. De bankroll vertegenwoordigt dus het volledige geld dat je kunt gebruiken om te wedden. Dit bedrag is specifiek bedoeld voor weddenschappen en staat los van andere persoonlijke financiën of inkomsten.

Bankroll Management

Bankroll management betekent simpelweg dat je slim en overzichtelijk omgaat met je geld dat je kunt inzetten. Door je bankroll goed te beheren, voorkom je dat je snel blut bent. Veel gokkers kiezen ervoor om maar een klein deel van hun totale bedrag in te zetten op een weddenschap. Het is heel handig om je weddenschappen te baseren op je bankroll, vooral als je het taart-model gebruikt. Dit model houdt in dat je steeds een percentage van je totale bankroll inzet op een voetbalweddenschap. Zo heb je altijd een goed overzicht van je winsten en verliezen.

Door altijd met kleine percentages te wedden, zorg je ervoor dat je niet in één klap een groot bedrag verliest. Het bijhouden van je totale bankroll geeft je veel meer overzicht, zodat je niet in de problemen komt en je geld niet snel opraakt. Dit kan voorkomen dat je binnen de kortste keren zonder geld komt te zitten. Een goed inzicht in je bankroll, gecombineerd met effectief bankroll management, helpt je om beter en gestructureerder te wedden op voetbal. Je kunt bijvoorbeeld besluiten om steeds maar 10% van je totale beschikbare bedrag in te zetten op een weddenschap.

Bepaal je inzet

Bankroll is simpel gezegd het totale bedrag dat je hebt om mee te gokken. Of je nu met € 25 of € 250 wilt spelen, dat maakt niet uit. Je bankroll helpt je om te bepalen hoeveel je per weddenschap inzet. Wat is nu de beste aanpak?

Als je veel weddenschappen wilt doen, kun je ervoor kiezen om kleinere bedragen in te zetten. Maar ja, met lage inzetten valt de winst ook vaak tegen. Dat zou zonde zijn, vooral als je veel weddenschappen wint.

Aan de andere kant, als je in één keer een groot bedrag inzet, loop je het risico dat je bankroll snel op is. Dat is ook niet de bedoeling. Goed bankroll management zorgt ervoor dat je je geld slim over de verschillende weddenschappen verspreidt.

Bankroll Management: Wedden met een vast percentage

Bij bankroll management draait alles om percentages. Naast je bankroll bepaal je van tevoren ook het maximale percentage dat je wilt inzetten. Veel spelers kiezen voor 5 of 10%. Stel, je hebt een bankroll van € 250 en je houdt een maximum percentage van 10% aan, dat is dus € 25 per weddenschap. Met deze bankroll kun je minimaal 10 weddenschappen plaatsen voordat je door je geld heen bent. Dat is een slimme aanpak.

Als je al deze weddenschappen verliest, ben je je hele bankroll kwijt. Kortom, je bent ‘broke’. Maar als je een beetje verstand hebt van de huidige competities en toernooien, is de kans klein dat je al die weddenschappen verliest. Door met ‘stakes’ of ‘units’ te spelen, verklein je bovendien de kans dat je broke raakt.

Hoe gebruik je stakes?

Als je gaat wedden op voetbalwedstrijden, kom je al snel de termen ‘stakes’ of ‘units’ tegen. Dit zijn cruciale begrippen voor iedereen die zijn bankroll goed wil beheren. Laten we het even verduidelijken met een voorbeeld. Het percentage van je bankroll dat je maximaal kunt inzetten, is gelijk aan 10 stakes. Met een bankroll van € 250 betekent dat dat die 10 stakes een maximale inzet van € 25 zijn. Dus, één stake is € 2,50.

Stel je voor dat je inzet op een wedstrijd tussen Club Brugge en RSC Anderlecht en je hebt er alle vertrouwen in dat Club Brugge wint. Dan zet je natuurlijk je maximale bedrag in. Maar als je twijfelt over de uitkomst, is het slimmer om voorzichtig te zijn met je geld. Een inzet van 6 stakes (oftewel 6 x 2,50 = € 15) is dan een veel betere keuze. Door op deze manier je geld te beheren, verklein je de kans dat je in de problemen komt. En misschien nog wel belangrijker: op de lange termijn kun je zo je winst gestaag laten groeien.

Nog meer slimme strategieën

Bankroll management is een slimme manier om je geld goed te verdelen. Maar er zijn ook andere modellen die je kunt gebruiken als je gaat gokken. Twee populaire strategieën zijn het taartmodel en het Return on Investment (ROI) principe. Het taartmodel lijkt veel op bankroll management. Je verdeelt het bedrag dat je wilt inzetten in 10 gelijke delen. Bij elke weddenschap gebruik je één of meerdere van die delen, afhankelijk van de kans op winst.

Net als bij bankroll management, moet je bij het taartmodel ook eerst inschatten wat je kansen zijn voordat je je geld verdeelt. Het ROI-principe is een handige methode om te zien wat je winstpercentage is bij eerdere weddenschappen. Zo krijg je snel inzicht of je goed bezig bent.

Leer hoe je je winsten maximaliseert

Wil je meer ontdekken over het maximaliseren van je winsten met Magic Betting? Check dan onze artikelen over de 79e minuut-strategie, het taartmodel, SureBets en ROI!

 

Gerelateerde artikels

Magic Betting News

Betting News in Belgium

Welkom bij de blog van Magic Betting waar je het laatste sportnieuws, sportweddenschappen en informatie van Magic Betting krijgt.

Magic Betting News

Meest Gelezen

Interessant

Ontdek